5 x Leuke manieren om een trui te combineren

5 x Leuke manieren om een trui te combineren

We zitten midden in de herfst en de winter staat voor de deur, dat betekent sweater weather! Iedereen heeft ongetwijfeld wel een aantal truien in zijn of haar kast hangen, het is een kledingstuk dat je snel aantrekt als je geen inspiratie hebt, het is lekker warm, en je kan een trui ook nog eens op verschillende manieren dragen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken en ben je benieuwd hoe je dit tijdloze item op verschillende manieren kunt combineren, lees dan snel verder.

Over een blouse

Neem een blouse en een gebreide trui en combineer deze twee items voor een nette look. Ideaal om te dragen tijdens een dagje kantoor, een zakelijke afspraak of een formeel feestje. Zorg dat de kraag en mouwen van de blouse zichtbaar zijn en dat je de kleuren op elkaar afstemt. Combineer de blouse en trui bijvoorbeeld met een mooie pantalon, een rok of met een jeans voor een iets meer casual stijl. 

Onder een blazer

Een oversized blazer is op dit moment hartstikke hot én laat dit nu het perfecte item zijn om te combineren met een trui. Ga voor een oversized blazer in een opvallende kleur en combineer dit met een sweater of gebreide trui in een ingetogen kleur, of juist andersom. Deze leuke combinatie is helemaal geschikt voor een dagje op kantoor maar ook super tof voor een etentje. 

Boven een short

Ook de short is helemaal trendy dit seizoen, vooral shorts gemaakt van (kunst)leer of van bouclé. Onder de short draag je uiteraard een panty of maillot en hieronder draag je bijvoorbeeld hoge laarzen. Boven een short kun je veel soorten bovenkleding dragen maar een strakke trui met bijvoorbeeld een kolletje is een top combinatie! Ook een oversized trui die je aan de bovenkant in de short stopt, staat hartstikke leuk. Deze combinatie is geschikt voor veel verschillende gelegenheden, dit is onder andere afhankelijk met wat voor accessoires en schoenen je het combineert. 

Over een jurkje

Heb je een leuk jurkje in de kast maar heeft deze bijvoorbeeld korte mouwen, draag er een trui overheen! Zo tover je een zomerjurkje in een handomdraai in een winteritem en het lijkt alsof je een rokje draagt. Heb je een blousejurk maar is deze wat te koud, draag er een gebreide trui overheen en laat een stukje van de kraag en mouwen zien. Draag deze combinatie met nette laarzen voor een formele look, of geef het een sportieve uitstraling door het te combineren met toffe sneakers. 

Boven een high-waisted rok

Ook oversized truien zijn helemaal hip op dit moment, en een oversized trui is een super leuke combinatie met een high-waisted rok. Stop de bovenkant van de trui in de rok en zo krijg je ook nog eens een fantastische taille. Door verschillende texturen en kleuren te gebruiken wordt je look allesbehalve saai, draag bijvoorbeeld een leatherlook hight-waisted rok met daarop een grofgebreide trui. Deze look is helemaal geschikt voor een dagje kantoor, een etentje of een leuk feestje.

Zoals je hebt kunnen lezen is een trui een item waar je alle kanten mee op kan, het is goed te combineren met verschillende soorten kleding en tevens kun je een trui dragen voor letterlijk elke gelegenheid.