Leuke tips voor het kiezen van de juiste werkkleding

Leuke tips voor het kiezen van de juiste werkkleding

Of je nu voor een baas aan het werkt bent, een freelancer zoals ik of een zelfstandig ondernemer, vaak is werkkleding belangrijk voor de functie die je hebt en wat je wilt uitstralen. Ik werk vanuit huis en dan is het erg verleidelijk om in een joggingpak aan het werk te gaan, daarentegen neem ik toch de moeite om in de ochtend mijzelf op te maken en leuke kleding aan te trekken. Doe ik dat niet, dan merk ik direct dat ik minder productief word. Werkkleding hoeft ook echt niet saai te zijn, er zijn genoeg tips waardoor je er ook tijdens je werk leuk uit kan zien. Welke tips dat zijn, dat lees je hieronder.

Wat is de dresscode

Heb je net een nieuwe baan en wil je hiervoor een nieuwe werkgarderobe samenstellen, zorg dan eerst dat je weet wat de ‘dresscode’ is. Is je functie formeel, dan hoort daar hoogstwaarschijnlijk ook een nette kledingstijl bij voor een professionele uitstraling. Heb je bijvoorbeeld een creatieve functie, dan is het juist veel meer gebruikelijk om je eigen stijl aan te houden en hoef je waarschijnlijk minder aan een kledingvoorschrift te houden.

Heb jezelf personeel in dienst dan is het ook helemaal niet gek om bepaalde kledingvoorschriften te hebben. Heb je dit duidelijk voor je werknemers dan wordt dit waarschijnlijk alleen maar gewaardeerd, zo hoeft iemand nooit te twijfelen over zijn of haar outfit. Maak je in je bedrijf gebruik van naambadges, dan is een naambadge met magneet ideaal. De meeste badges worden namelijk bevestigd aan de kleding met een speld en hierdoor is de kans een stuk groter dat er gaten in het stof ontstaan. Met een naambadge met magneet voorkom je dit je werknemers zullen dit zeker waarderen, zo blijft hun kleding langer mooi.

Mix en match

Het is ook zonde om voor je werk een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen. Naast dat dit veel geld kost is het ook jammer om de rest van je kleding niet meer te dragen, zorg daarom dat je items kunt mixen en matchen. Waarschijnlijk heb je genoeg kledingstukken en ook accessoires die je naar je werk kunt dragen maar dat je gewoon anders moet combineren voor de juiste stijl. Een casual t-shirt kan bijvoorbeeld super leuk zijn onder een nette blazer voor een informele maar toch nette stijl. Of wat dacht je van een nette blouse combineren met een jeans met daaronder bijvoorbeeld leuk hakken? Trek er bijvoorbeeld een middag voor uit en probeer allerlei combinaties te maken en zo kun je ook meteen inventariseren wat je nog nodig hebt.

Let op comfort

Tijdens je werk wil je ook zeker voldoende comfort, het is namelijk zeer onprettig om de hele dag kleding en accessoires te dragen die niet lekker zitten. Zorg bijvoorbeeld voor nette schoenen die wel comfortabel zitten. Moet je als vrouw hakken dragen, maak dan  gebruik van speciale inlegzooltjes waarmee je minder snel last krijgt van je voeten. Kies ook voor kleding met rekbare stoffen, vooral als je een zittende functie hebt. Wat ook zeker bijdraagt aan je comfortabel voelen is uiteraard kleding aantrekken waar jij je goed en zelfverzekerd in voelt.

Maak je outfit af met accessoires

Een outfit is wat mij betreft pas echt af met het toevoegen van een aantal leuke accessoires. Met accessoires kun je heel eenvoudig. je eigen draai geven aan je werkoutfit. Moet je bijvoorbeeld een outfit aan dat niet zo goed past bij je eigen kledingstijl, geef je kleding dan juist een leuk extraatje met accessoires die jouw persoonlijkheid wat meer laat zien. Kies bijvoorbeeld voor een mooi horloge, een paar goede oorbellen, gekleurd paar hakken of draag een leuk sjaaltje in je haar. Wees niet bang om een aantal accessoires toe te voegen!