Mijn laatst gelezen boeken

Mijn laatst gelezen boeken

Lezen doe ik voornamelijk wanneer ik op vakantie ben, ook al probeer ik de laatste tijd wat meer boeken te lezen. In plaats van doelloos te scrollen op mijn telefoon lees ik steeds vaker via een app (Nextory) boeken en dit bevalt goed. Ik vind het vooral fijn om een boek te lezen vlak voor het slapen, ook al heb ik wel eens moeite om het boek weg te leggen. Mijn laatst gelezen boeken waren stuk voor stuk erg mooi en hieronder lees je waarom ze wat aandacht op mijn blog verdienen…

De vliegeraar van Khaled Hosseini

Dit boek had ik vorig jaar van Sint gekregen en stond dus al een tijdje in de kast. Het boek nam ik mee op vakantie en las ik ongeveer in één ruk uit. Ik heb het over ‘De vliegeraar’ van Khaled Hosseini. Khaled Hosseini is een zeer succesvolle schrijver en dit boek werd al meer dan 1,5 miljoen keer verkocht in Nederland en België dus dan weet je eigenlijk van te voren al wel dat het een goed boek is. En dat was het! Het boek is meeslepend en levendig en was dus moeilijk weg te leggen.

Het boek verteld het verhaal van Amir en Hassan, samen groeien ze op in Kabul in Afghanistan. Amir is bevoorrecht en leeft in rijkdom, Hassan en zijn vader zijn ‘Hazaren’  en wonen op hetzelfde terrein en zijn in dienst van Amirs vader. Ondanks de verschillen hebben ze een bijzondere vriendschap. Bij een belangrijk vliegerwedstrijd is Amir de vliegeraar en Hassan het hulpje, hij vangt de vliegers. Hassan doet alles voor Amir, maar dit is helaas niet wederzijds en een verschrikkelijke gebeurtenis zal voor altijd alles veranderen. Na de Russische inval in Afghanistan, vertrekt Amir met zijn vader naar de Verenigde Staten om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. Toch blijft Amir aan Hassan denken en blijft hij een verschrikkelijk gevoel houden. Uiteindelijk is een terugkeer aan het land waar hij vandaan komt onvermijdelijk en bezoekt hij na heel wat jaren Afghanistan dat inmiddels in handen is van de Taliban. 

Daar waar de Rivierkreeften zingen van Delia Owens

Een boek die ik overal tegenkwam de laatste tijd is het boek van Delia Owens ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’. Uiteraard wekte dit meteen mijn nieuwsgierigheid. Ook dit boek is een enorm succesverhaal en is ook miljoenen keer verkocht. Ik moest heel even in het verhaal komen maar uiteindelijk pakte het boek mij en kon ik ook dit boek maar moeilijk wegleggen. De schrijver verteld heel gedetailleerd, daar moet je van houden, maar vind ik een enorme toevoeging aan het verhaal.

Het boek gaat over Kya Clark en zij heeft een niet hele stabiele kindertijd en groeit uiteindelijk in haar eentje op in het moeras in North Carolina in de ‘middle of nowhere’. Ze leeft van het ruilen van vis en groenten en zo weet ze zich jarenlang te redden. Af en toe gaat ze ook naar de bewoonde wereld, maar mensen zijn alles behalve aardig voor haar en ze wordt echt gezien als “gek”. Wanneer er iemand uit het dorp dood wordt gevonden, verdenkt iedereen meteen Kyra.

Toen was ze weg van Lisa Jewell

Het boek ‘Toen was ze weg’ was ook een typisch gevalletje, deze moet ik lezen want de recensies zijn zo lovend. Eigenlijk zat ik meteen in het verhaal, ook door de vele vragen die het direct opwekt en ook dit boek was weer lastig weg te leggen en las ik in twee avonden uit. Het boek leest ook gewoon heel fijn en makkelijk weg en het verhaal is super spannend.

Het boek gaat over Laurel die moeder is van Ellie, die op 15-jarig leeftijd verdwijnt. Tien jaar lang houdt ze hoop en hoopt Laurel haar dochter terug te vinden en heeft ze haar zoektocht nog steeds niet opgegeven. Wanneer ze een nieuwe man leert kennen, waar ze meteen opvalt, wordt haar leven eindelijk een stukje rooskleuriger. Maar wanneer ze de dochter ontmoet van haar nieuwe liefde, is ze sprakeloos en valt het haar op hoe enorm veel dit meisje op haar dochter lijkt. Deze ontmoeting wekt ontzettend veel vragen op en of ze hier antwoorden op gaat krijgen? 

 Lieveling van Kim van Kooten

Het boek ‘Lieveling’ van Kim van Kooten kwam al een hele tijd geleden voorbij in een tv programma. Op dat moment wekte dat al mijn nieuwsgierigheid en toen ik dit boek voorbij zag komen in mijn boeken app, heb ik het boek meteen gedownload. Het verhaal vond ik meteen heel pakkend en ik wou graag doorlezen, ook al is het ook een ontzettend naar verhaal wat ook nog eens waargebeurd is. Dat maakt het wel een ontzettend heftig boek maar is onwijs “mooi” geschreven.

Lieveling verteld het verhaal van Puck, zij woont samen met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Van de één op de andere dag verhuisd Puck ineens naar een grote villa waarin voor haar een vreemde man woont. Van een flatje naar dit grote huis lijkt te mooi om waar te zijn, dat is het helaas ook. Al gauw begint de man, de nieuwe liefde van haar moeder, met het misbruiken van Puck.