5 tips voor het kopen van kinderkleding

5 tips voor het kopen van kinderkleding

Zoals ik al wel eens eerder heb geschreven vind ik het kopen van kinderkleding leuker dan voor mijzelf kleding shoppen. Ik doe het in ieder geval een stuk vaker, niet alleen omdat ik het heel leuk vind om te doen maar ook omdat kleine kindertjes nu eenmaal groeien als kool. Onze beide mannetjes groeien erg hard en met het nieuwe seizoen in aantocht, besloot ik wat leuke items voor ze te kopen. Omdat ik regelmatig kinderkleding koop dacht ik dat het misschien wel handig was om wat tips te delen…

Kijk in de kast wat er nog is

Voordat je gaat shoppen is het handig om eerst in de kledingkast te kijken, wat hangt er nog? Doordat je weet wat er in de kast hangt kun je een lijstje maken met items die je echt moet hebben. Een aantal jaren geleden kocht ik namelijk veel te veel kleding. Ik had zoveel kinderkleertjes in de kast hangen en ik bleef maar kopen. Eindresultaat: meer dan de helft ging uiteindelijk niet aan en dat is natuurlijk superzonde van het geld en echt duurzaam is het ook niet. Wees dus kritisch, kijk wat je nog hebt en koop bewust.

Maak slimme combinaties

Ik vind het fijn om in de kledingkast van mijn kindjes een aantal items te hebben die ik goed met elkaar kan combineren. Dus vaak koop ik kleding in kleuren die goed bij elkaar passen. Ook hoef je bijvoorbeeld niet in de winter t-shirtjes direct naar zolder te doen, koop een mooi vest en je hebt weer een superleuk setje. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld jurkjes, doe er een leuke maillot onder en combineer het met een vestje en het jurkje kan nog een heel seizoen mee. Voordat je gaat shoppen is het handig om alvast setjes samen te stellen, zo kun je zien wat je nog moet kopen voor een complete outfit.

uitzet1

Koop goede basics

In mijn kledingkast heb ik veel basic items hangen en ook voor mijn kinderen koop ik regelmatig een aantal goede basisstukken. Met basics kun je nu eenmaal goed combineren en dat geldt ook voor kinder- en babykleding. Ik heb een aantal adresjes waar ik mooie basics koop, bijvoorbeeld bij C&A. Zij hebben veel basic items te koop en vaak ook 3-packs, wat ik al helemaal handig vind om te kopen. Een goede basic vind ik bijvoorbeeld ook een mooie skinny jeans, omdat dit een item is wat ook goed te combineren is. Als ik trouwens eenmaal een goede broek heb gevonden voor de jongens koop ik ze vaak in allerlei kleuren, mijn favoriete skinny jeans koop ik vaak bij Zara.

Bespaar niet op schoenen

Goede schoenen voor kinderen zijn echt heel belangrijk, dit is dus ook iets waar ik niet op bespaar. Ik koop vaak merkschoenen, bijvoorbeeld van Vans, Adidas of Converse voor mijn kindjes. Als ik overigens de prijzen vergelijk van deze sneakers en schoenen van bijvoorbeeld Zara dan is het prijsverschil helemaal niet zo heel groot. Bij de wat duurdere schoenen merk ik toch dat ze een betere pasvorm hebben en dat de zolen flexibel zijn. De goedkopere schoentjes die ik wel eens had gekocht waren vaak erg stug en dat zat vast niet heel comfortabel. Het hoeft overigens niet duur te zijn, op Markplaats vind je namelijk heel veel merkschoenen voor kinderen die vaak nog heel netjes zijn dus ook met een wat kleiner budget kun je goede schoenen vinden.

Koop jasjes in een maatje groter

Ten slotte een laatste tip van mij, ik koop jasjes altijd in een maatje groter want bij een jas zie je dit toch niet zo goed. Omdat kinderen zó snel groeien, heb je misschien wel twee jassen per seizoen nodig. Ik vind dit superzonde van het geld dus ik koop jassen altijd in één maat groter. Voor winterjassen is dit sowieso wel slim aangezien er dan toch vaak wat dikkere kleding onder zit en geloof mij, niemand zal zien dat jouw kind een té grote jas aan heeft.