6 x Modetrends voor dit najaar

6 x Modetrends voor dit najaar

Bijna 12 jaar geleden begon ik mijn blog, toen nog onder de naam WeAreFashion.nl en inmiddels bestaat PsdoorSanne.nl alweer een aantal jaren. Toen ik mijn blog begon schreef ik voornamelijk over mode en dat verklaard ook direct de naam die ik toentertijd had bedacht voor mijn eigen online plekje. Ik schreef regelmatig over alle trends op het gebied van mode en zo had ik ook iedere jaar een terugkerend item, namelijk een mode ABC. In dit artikel beschreef ik alle trends met voorbeelden van a t/m z. Tegenwoordig schrijf ik wat minder over mode trends maar ik heb het wel gemist. Afgelopen week kocht ik een aantal nieuwe items voor het najaar en ik zag zoveel leuke dingen dat ik direct geïnspireerd raakte om een trend artikel te gaan schrijven. Want wat zijn de belangrijkste mode trends voor komend najaar?

Vrolijke ruches

Deze trend zagen we ook al eerder dit jaar maar ook in het najaar mogen ruches zeker niet ontbreken. Je ziet jurkjes, truien maar ook blouses met vrolijke ruches. De ruches zijn op heel veel manieren leuk te combineren met andere items en ook qua stijl. Kies bijvoorbeeld een blouse met ruches en combineer dit met een mooie jeans en stoere laarsjes. Maar dezelfde blouse kan ook prima gecombineerd worden met een nette rok en laarzen met een hak eronder voor een meer nette look. Ik zie dat veel verschillende merken items verkopen met ruches, waaronder het merk Geisha. Dit Nederlandse merk heeft sowieso erg veel on trend items in het assortiment, Geisha kleding kun je o.a. kopen bij Vtmode.nl.

Flared broeken

Een trend wat we ook dit seizoen nog gaan zien zijn de broeken met wijde pijpen. Ik zie ze in allerlei verschillende varianten, met een leuke print of gemaakt van een ribstof. Ook zag ik verschillende soorten jeans met een flare. Deze flared broeken zijn ontzettend goed te combineren, bijvoorbeeld met een lekkere oversized trui. Draag er leuke laarsjes onder maar in combinatie met sneakers ook hartstikke leuk.

Grof gebreid

Wat ik altijd erg leuk vind aan het najaar zijn de dikke truien en vesten die je weer in de winkels ziet hangen. Naast dat ik het er leuk uit vind zien, vind ik een gebreide trui ook nog eens mega comfy. Voor het najaar zie ik vooral veel vesten en truien die grof gebreid zijn, deze vind ik dan ook extra leuk. Deze breisels staan super leuk in combinatie met een simpele jeans maar boven een rokje of over een jurkje heen is ook te gek.

Grote kragen

Wat ik ook veel zie, zowel online als in de winkel, zijn blouses met een opvallende grote kraag. De kraag valt echt op en geeft net dat een beetje extra aan een blouse. Ook erg leuk trouwens om te combineren met een trui of vest!

Veel kleur

Geen wit, grijs of zwarte items komend seizoen maar ga voor wat kleur! De kleding voor dit najaar is alles behalve saai en bevat veel kleur. Denk aan mooie groen, geel en paars tinten. Mocht je niet van kleur houden, dan is het misschien een leuk idee om een kleurrijk item te combineren met wat meer neutrale tinten.

Cowboy boots

Ten slotte nog een laatste trend die niet in dit lijstje mocht ontbreken, de cowboy boot. Natuurlijk zagen we vorig jaar dit laarsje ook al wel in de winkels maar nu kunnen we er niet meer onderuit. Ik persoonlijk hou er wel van, leuk onder een flared broek maar ook zeker leuk onder een rokje. De cowboy boot is best een item die makkelijk gecombineerd kan worden. Je hebt deze schoenen in veel verschillende kleuren en materialen en hierdoor past het dus ook goed bij meerdere stijlen.

Over de trends voor komend najaar ben ik behoorlijk enthousiast. De trends zijn niet per se heel vernieuwend maar past enorm goed bij mijn eigen stijl. Ik ben benieuwd wat jullie van deze trends vinden.