5 x Kledingtips speciaal voor het tussenseizoen!

Mijn meest favoriete seizoen is begonnen, ik heb het namelijk over de herfst. Na de zomer kijk ik altijd enorm uit naar het najaar. Ik vind het heerlijk als het buiten weer wat frisser wordt, de bomen veranderen van kleur en dat de dagen weer korter worden. Maar de maand september en oktober is altijd wel een uitdaging wat betreft kleding. Vaak is het bijvoorbeeld voor een trui nog te warm maar een t-shirt aan is weer te koud, lastig dus! Daarom heb ik speciaal 5 tips voor je verzameld om je te helpen dit tussenseizoen door te komen…

Ga voor een tussenjas

Rond dit tijdstip van het jaar is het al wel nodig om een jas te dragen, vooral in de ochtenden kan het fris zijn. Zonder jas naar buiten is dus geen optie, maar je dikke winterjas van zolder is wellicht ook wat overdreven. Gelukkig heb je tegenwoordig super leuke tussenjassen. Deze houden de kou wel wat tegen maar zijn ook weer niet zo warm dat je zwetend aankomt op de plek van bestemming. Ook leuke hippe regenjassen zijn perfect voor de eerste maanden van het najaar, deze zijn lekker comfortabel en zijn uiteraard bestand tegen water dat in Nederland vaak geen overbodige luxe is.

Een jeans kan altijd

De jeans is uiteraard het meest tijdloze item die we hebben op het gebied van fashion. Een spijkerbroek kan op vele manieren gecombineerd worden en is ook uitermate geschikt voor het tussenseizoen omdat je ze vaak ook wel in verschillende lengtes en in diverse stofdiktes kunt kopen. Bij Wenz vind je bijvoorbeeld een hoop verschillende soorten dames jeans die hier aan voldoen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een jeans met omslag en deze combineren met sneakers, of je combineert dezelfde broek met leuke enkellaarsjes voor als het nét wat kouder is.

Draag vooral laagjes

Ik hou enorm van het dragen van laagjes omdat je dan heel gemakkelijk je kunt aanpassen op hoe warm of hoe koud je het hebt. Voor het tussenseizoen is het super leuk om een lekkere vest te dragen met daaronder een t-shirt. Heb je het té warm dan trek je je vest uit en knoop je het bijvoorbeeld om je middel, staat ook nog eens hartstikke leuk. Ook een grote trend dit seizoen is de spencer en ook dit item is perfect voor nu. Je kunt bijvoorbeeld een spencer dragen over een t-shirt maar ook super leuk over een blouse heen. En heb je het te warm, dan trek je het ook zo weer uit.

Maak gebruik van accessoires

Accessoires zijn natuurlijk altijd leuk om te dragen en kunnen je outfit altijd nét even dat extra beetje geven. En accessoires zoals een sjaal, dunne muts of een pet zijn gewoon perfecte items om je outfit wat warmer te maken maar waar je ook weer heel gemakkelijk vanaf kunt. Naast dat accessoires dus super praktisch zijn qua extra warmte toevoegen, vind ik een sjaal ook wel heel leuk om te combineren met bijvoorbeeld een top.

Draag een panty onder je favoriete zomerjurk

Je hoeft nu nog echt niet je leuke zomerjurkjes op te bergen, want ook die kun je nu nog prima aan. Je hebt tegenwoordig talloze leuke panty’s en maillots en meestal combineert dit super goed met een jurkje, zo kun je nog wat langer genieten van je zomerse garderobe. Ook kun je over je jurkje een trui, vest of jasje dragen. Staat niet alleen leuk, is ook nog extra warmte wat je toevoegt.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kom je goed het tussenseizoen door!

Comments are closed.