Maak van je trap een eyecatcher!

Maak van je trap een eyecatcher!

Een trap is iets wat bijna iedereen wel in zijn of haar huis heeft, de meeste mensen gaan voor een vrij standaard model. Ook wij hebben een saaie trap en dat vind ik best wel jammer, want van je trap kun je namelijk eenvoudig een mooie eyecatcher maken. Vaak is de trap toch het eerste wat men ziet bij binnenkomst én hoe leuk is het dan als je kiest voor een opvallende variant. Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden wat betreft bekleding, bijvoorbeeld tapijt, vinyl, verf of hout. In dit artikel wil ik jullie graag wat inspiratie geven voor een mooie trap…

traprenovatie

Kies voor een houtlook

Heb je een trap die eigenlijk een flinke opknapbeurt kan gebruiken, overweeg dan eens een traprenovatie. Bij Carpetright heb je verschillende opties, bekijk hier eens de mogelijkheden wat zij te bieden hebben qua traprenovaties. Met een traprenovatie worden nieuwe traptreden aangebracht over de bestaande, waardoor je binnen een handomdraai je trap een nieuw uiterlijk geeft zonder dat hier een grote verbouwing aan te pas hoeft te komen. Het is ook nog eens goed betaalbaar en het eindresultaat ziet eruit alsof je een volledig nieuwe trap in huis hebt. Voor de bekleding kun je kiezen uit vier verschillende houtdessins zodat het altijd bij de stijl van je interieur past. Een houten trap geeft je huis veel warmte en een natuurlijke uitstraling.

tapijttrap

Bekleed je trap met tapijt

Een trap met tapijt geeft je misschien wat ouderwetse vibes maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Je kunt tegenwoordig namelijk kiezen voor prachtige tapijtsoorten met allerlei mooie motieven zodat je er echt iets unieks van kunt maken. Vooral in een oud huis vind ik een trap met een tapijten bekleding prachtig, vooral als je kiest voor een toffe print. Tapijt heeft ook nog eens veel voordelen, want het is slijtvast, stroef (dus veilig), lekker warm aan de voeten en het dempt heel goed geluid. Ook zou je kunnen kiezen voor een houten trap met bijvoorbeeld een loper, ook dit geeft een prachtig effect.

geverfdetrap

Voorzie je trap met verf

Heb je een simpele houten trap en wil je deze wat meer laten opvallen, geef je trap dan eens een mooie kleurtje. Let er wel op dat je kiest voor speciale verf voor trappen, deze kan namelijk goed tegen een stootje en is super slijtvast. Deze verf kun je vaak in allerlei kleuren laten mengen bij een verfspecialist. Het voordeel van je trap verven is dat je het makkelijk zelf kunt doen en wanneer je erop uitgekeken bent kun je de kleur ook zo weer aanpassen. In dit artikel, die ik 2015 plaatste op mijn blog, vind je ook nog mooie inspiratie voor je trap met o.a. verf. Ik vind overigens nog steeds de trap met het ombre effect super tof, dat zou ik wel in mijn eigen huis willen hebben.

betonlooktrap

Geef je trap een betonlook

Voor een echte stoere look zou je eens kunnen overwegen om je trap te voorzien van een betonlook. Dit geeft een heel mooi strak effect en past perfect in een industriële interieur. Een betonlook kun je maken door te kiezen voor overzet treden in een betonkleur (traprenovatie), beton cire of door meerdere lagen krijtverf aan te brengen. Dat laatste kun je ook gemakkelijk zelf doen. Een trap met een betonlook geeft in ieder geval een uniek effect aan je trap en het is ook nog eens tijdloos. Wil je iets meer warmte toevoegen, dan zijn houten traptreden in combinatie met beton een goede keuze!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende mogelijkheden voor je trap, een saaie trap is dus zeker niet nodig! Om je trap echt af te maken is het ook aan te raden om wat aandacht te geven aan bijvoorbeeld de muur naast de trap en de trapleuning. Kies bijvoorbeeld voor mooie zwarte stalen trapleuningen. Door deze twee dingen ook nog aan te pakken maak je het helemaal af.