Dé keukentrends voor 2020

Dat een keuken heel bepalend is voor het interieur, weet ik inmiddels als geen ander sinds we verhuisd zijn. Onze keuken heeft namelijk een centrale plek in het huis en ik ben heel blij dat ons interieur en de rest van het huis goed past bij de stijl van de keuken. Het hebben van een mooie keuken wordt voor veel mensen ook steeds belangrijker en dat zie je ook terug aan het grote aanbod, de diverse stijlen én het feit dat de keuken tegenwoordig als onderdeel van het interieur wordt gezien. Ook zie je dat steeds meer mensen kiezen voor een keuken op maat, de stijl maar ook de indeling van je keuken is namelijk heel persoonlijk. Want wat voor de één werkt, kan voor een ander juist niet werken. De mogelijkheden qua keukens zijn tegenwoordig eindeloos en het leek mij wel leuk om de keukentrends voor volgend jaar aan jullie te laten zien…

keukenmarmer

Ga voor een marmeren keukenblad

Wat mij heel erg opviel is dat je veel keukens gaat zien met marmeren aanrechtbladen. Het mooie van dit materiaal is dat elk keukenblad uniek is en dat het een luxe en levendige uitstraling geeft.  Je kunt vaak kiezen uit heel veel verschillende kleuren marmer, van wit tot aan groen en zo kun je op zoek gaan naar wat het beste past bij de kleur van bijvoorbeeld je keukenkastjes. Persoonlijk vind ik een aanrechtblad van marmer erg mooi staan in combinatie met donker gekleurde kastjes met een matte afwerking. Ook al is marmer erg mooi, het is wel een natuurproduct en heeft wat onderhoud nodig en is ook redelijk kwetsbaar, iets waar je van tevoren wel rekening mee moet houden.

Natuurlijke materialen zoals hout

Natuurlijke materialen en duurzaamheid is ook een hele belangrijke trend in 2020. Een houten keuken is dan ook iets wat je heel veel gaat zien de komende jaren. Je hebt uiteraard allerlei verschillende soorten hout, zoals eiken maar ook olijfhout is in opkomst. Het mooie van olijfhout is dat het heel levendig en ontzettend sterk is waardoor je jarenlang plezier gaat hebben van je keuken. Persoonlijk vind ik olijfhout prachtig staan in combinatie met bijvoorbeeld een betonnen aanrechtblad, op die manier creëer je een hele stoere keuken wat bijvoorbeeld perfect past bij een industrieel interieur.
keukenhout

Unieke knoppen en handgrepen

Tien jaar geleden had je bij een keukenzaak misschien de keuze uit een aantal handgrepen, tegenwoordig is dat een heel ander verhaal. Een bijzondere handgreep kan zorgen voor een minder saaie uitstraling en kan zelfs je oude keuken een frisse update geven. En mocht een keukenzaak niet de knoppen of handgrepen hebben die jij zoekt, kijk dan ook eens bij winkels zoals; Sissy-Boy, Zara Home en Home Stock. Hier hebben ze namelijk de meest uiteenlopende handgrepen, van marmer tot aan gouden olifantenhoofden.

Zwart maar ook goud en koperen details

De afgelopen twee jaar zag je ontzettend veel zwarte details in de keuken, zoals bijvoorbeeld zwarte kranen, wasbakken en apparatuur. Deze zwarte elementen blijven gelukkig een trend, ik vind het namelijk heel erg mooi maar ook gouden en koperen details zijn up-coming. Ik vind een mat gouden kraan bijvoorbeeld prachtig combineren met een marmeren aanrechtblad voor een hele luxe uitstraling. Wanneer je hiervoor kiest krijgt je keuken meteen een meer uitgesproken uitstraling en kun je het ook goed afstemmen met de rest van je interieur.

Dit zijn dé keukentrends voor 2020 en ik ben heel erg benieuwd wat jij ervan vindt en wat jouw favoriete trend is?

(Dit artikel is in samenwerking met tinello.nl)

Comments are closed.