Houten jaloezieën in je interieur

Ik ben dol op interieur zoals jullie wel weten en het inrichten van ons nieuwe huis was voor mij dan ook echt een feestje. Avonden lang heb ik besteed aan inspiratie op doen op verschillende websites zoals Pinterest en Instagram. Al heel snel had ik een bepaalde stijl voor ogen en dit heeft gelukkig goed uitgepakt. We wonen nu alweer bijna 2 maanden in ons nieuwe stulpje en het bevalt erg goed en ik voel mij er al helemaal thuis. Naast het uitzoeken van meubelen en accessoires moesten wij ook gaan nadenken over raambekleding…

Wij hebben namelijk heel veel ramen beneden en raambekleding is behoorlijk bepalend voor je interieur en maakt het ook echt af. Daarnaast zorgt het er bijvoorbeeld ook voor dat je ruimte warmer oogt, dat je privacy creëert en het werkt uiteraard zonwerend. Er zijn heel veel verschillende opties wat betreft raambekleding en wij vonden houten jaloezieën een hele goede optie.

Persoonlijk vind ik houten jaloezieën prachtig, het geeft een hele mooie warme, rustige en natuurlijke uitstraling aan je interieur. Daarnaast zijn jaloezieën ook heel fijn omdat je de hoeveelheid licht dat naar binnen komt makkelijk kunt aanpassen. Houten jaloezieën heb je tegenwoordig in heel verschillende kleuren en materialen. Je hebt namelijk nu ook jaloezieën die gemaakt zijn van PVC met een houtlook die heel geschikt zijn voor een natte ruimte, zoals bijvoorbeeld de badkamer. En qua kleuren kun je ze krijgen van wit tot aan zwart en natuurlijk ook in verschillende hout tinten. Voor ieder wat wils! Ook kun je vaak kiezen wat voor kleur ladderband je wilt, zo kun je bijvoorbeeld gaat voor witte lamellen met een donkergekleurde band wat een heel tof effect geeft.

Mijn oog viel al snel op houten jaloezieën in een zwarte of donkergrijze kleur met een vrij brede lat, ik vind dit ontzettend stoer én prachtig in combinatie met onze lichte ruimte. Helaas kwamen wij erachter dat jaloezieën voor ons geen optie was vanwege de grootte van onze ramen en het feit dat ze redelijk ondiep zijn waardoor het bevestigen ervan lastig zou worden. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor zwarte stoere gordijnen, ook heel mooi maar stiekem baal ik nog steeds wel een beetje en vooral als ik de onderstaande inspiratie bekijk…

houtenjaloezieen

Onze stijl is een beetje een mix van bohemian en industrieel en daar hadden houten jaloezieën prachtig bij gestaan. Ik vind overigens jaloezieën van hout bij heel veel verschillende interieur stijlen passen, zoals je hierboven eigenlijk ook wel kunt zien. Of je nu een landelijk, strak of vintage interieur hebt, het matched ontzettend goed.

Ik ben heel erg benieuwd wat jij vindt van houten jaloezieën en wat jij vindt van de bovenstaande inspiratie? 

Comments are closed.