Mijn zoektocht naar raambekleding, muurverf & nieuwe meubelen

De afgelopen weken waren op z’n zachtst gezegd zenuwslopend, ik wist niet dat het kopen van een huis zó spannend kon zijn. Ongeveer een maand geleden bezocht ik Funda.nl, wat ik iedere dag deed, en ik zag daar ineens mijn droomhuis. Een prachtige jaren 30 woning met een gigantische tuin, ik werd op slag verliefd! We deden een bezichtiging, brachten een bod uit en na een paar spannende dagen wachten kregen wij het verlossende woord. We hadden het hoogste bod gedaan en wij zijn dus de gelukkige nieuwe eigenaren, ik ben ontzettend blij!

Het huis heb ik inmiddels al meerdere malen in mijn hoofd van boven naar beneden ingericht en ik heb zo ontzettend veel zin in de verhuizing. De woning is compleet gerenoveerd en we kunnen er dus zo in, toch moet er uiteraard nagedacht worden over o.a. de raambekleding, kleur voor op de muren en ik wil ook graag wat nieuwe meubelen en accessoires aanschaffen. Het leek mij wel leuk om jullie in deze zoektocht mee te nemen…

raambekleding

Overgordijnen en houten jaloezieën

In het huis op de begane grond zijn veel grote ramen wat zorgt voor veel licht in de woning. Dat vind ik erg mooi en daarom wil ik graag raambekleding kiezen die zorgt voor veel lichtinval maar ook die voor wat privacy kan zorgen. Wij vinden vooral overgordijnen, dan het liefst een in-between, een goede keuze of houten jaloezieën is ook een mooie optie. Beide vind ik erg mooi en kun je ook goed met elkaar combineren. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de raambekleding zorgt voor wat meer isolatie tegen zowel kou als warmte. Wij hebben in het nieuwe huis gelukkig wel dubbel glas en ik ga ervan uit dat dit in principe voldoende is. Op termijn willen we van een aangebouwde garage een werk/logeerkamer maken en we moeten dan wel andere beglazing aanschaffen, gezien hier slechts enkel glas inzit en hiervoor kunnen we terecht bij o.a. GlasGigant.

muurkleur

Een kleur op de muur

Ons nieuwe huis is eigenlijk helemaal af, toch zijn er een aantal kleine dingen die ik wil veranderen, zoals de kleur op de muur in de woonkamer. Deze heeft nu een groene kleur die ik iets té heftig vind. Het liefst zou ik gaan voor een okergele/gouden kleur op de muur maar daar is mijn man niet zo’n fan van. Nu ben ik dus op zoek naar een mooie groene kleur met een beetje een grijze ondertoon, een stoere kleur dus. Daarnaast past groen ook mooi bij okergeel en combineert dit goed bij de accessoires die ik al heb in deze kleur.

eetkamertafel

Nieuwe meubelen en accessoires

We wonen nu in een eengezinswoning en onze woonkamer is redelijk klein en strakjes is deze ruimte verdubbeld. Gelukkig hebben we al een flinke bank die perfect past in de nieuwe woonkamer maar onze eetkamertafel nu is wel erg klein. In het nieuwe huis is zeker weten plaats voor een mooie grote eetkamertafel en die moet er dan ook echt komen. Uiteraard wil ik ook graag wat nieuwe accessoires en mooie lampen voor boven de tafel om het geheel af te maken.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen stroomt mijn hoofd over van de ideeën en kan ik niet wachten om ons nieuwe huis in te richten. Uiteraard zal ik jullie de komende tijd blijven updaten over alles wat betreft onze nieuwe woning en zal ik jullie binnenkort ook een sneak peek geven van het huis.

(dit artikel is in samenwerking met GlasGigant)

 

Dit vind je vast ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *