Is ontharen door middel van IPL iets voor mij?

Na terugkomst van mijn vakantie in Oostenrijk merk ik dat ik zin begin te krijgen aan het voorjaar. Ik ben gek op de winter zoals jullie waarschijnlijk wel weten, maar stiekem verlang ik ook wel weer naar een warm zonnetje. Lekker met je blote benen naar buiten maar dat betekent ook dat ik weer wat meer tijd moet besteden aan het ontharen van mijn lichaam. In de winter, zeg ik heel eerlijk, besteed ik hier wat minder aandacht aan maar ik denk dat meerdere mensen zich hierin herkennen?

lpl1

Voor het ontharen van je benen, oksels en bikinilijn heb je allerlei verschillende manieren en ik schreef een aantal jaren geleden een ‘alles over ontharen & tips + trucs‘ artikel, misschien leuk om nog even na te lezen. Dat ontharen een tijdrovend en een constant terugkerend klusje is hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Ik merk in ieder geval dat ik er wel een beetje klaar mee ben om veel tijd te besteden aan ontharen en helemaal nu ik mama ben. Wat ik vooral vervelend vind is dat het haar binnen no-time weer terug is en dat het hele circus weer van voor af aan begint. Daarom ben ik mij eens gaan verdiepen in het ontharen met IPL, dit is een veilige manier om langdurig te ontharen en dat klinkt mij erg goed in de oren…

ipl3

De letters IPL staan voor ‘Intense Pulsed Light’ en ik ken deze manier van ontharen vooral bij salons. Persoonlijk wist ik niet dat je dit ook veilig en pijnloos thuis kunt doen en voor mij heeft dit vele voordelen. Zo kun je IPL toepassen op de momenten dat het jou uitkomt en daarnaast is het ook een stuk betaalbaarder. Een IPL apparaat, bijvoorbeeld de Philips Lumea die afgeleid is van professionele IPL-technologie, werkt ook met lichtflitsen die het pigment in de haar en haarwortel verwarmen door middel van lichtenergie. De haarzakjes worden met de Lumea niet blijvend vernietigd maar worden gestimuleerd om naar een rustfase te gaan. En doe je dit met een reeks van 4 tot 5 tweewekelijkse behandelingen en herhaal je dit regelmatig in het begin, je huid zal daarna  tot wel twee maanden haarvrij zijn en dat is tijdens de zomerperiode wel heel erg fijn!

IPL-ontharing is gelukkig pijnloos en heel makkelijk te doen en daarnaast ook nog eens heel effectief en geschikt voor veel verschillende haar-en huidtypes. Het is wel zo hoe groter het contrast is tussen de haarkleur en huidskleur, hoe beter het licht wordt geabsorbeerd en hoe beter het resultaat is. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden. Gelukkig zit dat bij mij wel goed, ik heb een zeer lichte huid en donkerblonde haartjes dus er is voldoende contrast.

Na mijn research ben ik heel erg nieuwsgierig geworden naar IPL en ik denk dat dit wel iets voor mij is. Het leuke is trouwens dat je de Philips Lumea 90 dagen op proef kunt krijgen en dat  is een mooie manier om erachter te komen of het bij je past én of het effectief is. Mijn interesse is in ieder geval gewekt en ik ben heel benieuwd of jij al van IPL hebt gehoord of dat je misschien al wel gebruik maakt van IPL?

(bron afbeeldingen: Phillips & Pexels.com)