Vind de perfecte trouwring die bij jou past

Wanneer je gaat trouwen moeten er een heleboel dingen worden geregeld. Natuurlijk kun je een bruiloft zo groot of zo klein houden als je zelf wilt maar er zijn nu eenmaal dingen die gedaan moeten worden. Vaak ga je op zoek naar een mooie trouwlocatie, bedenk je wie je allemaal uit wilt nodigen, regel je de muziek en natuurlijk ga je op zoek naar dé ultieme droomjurk. Maar waar je óók zeker aan moet denken zijn de trouwringen. Je wilt uiteraard ringen uitkiezen die je de rest van je leven mooi vindt en die goed bij je past. Maar waar let je allemaal op bij het uitzoeken van een trouwring?

Bepaal het budget van te voren

Voordat je naar een juwelier stapt, is het handig om te kijken wat de ringen ongeveer mogen gaan kosten. Dit is natuurlijk heel persoonlijk maar gezien het wel gaat om een trouwring die je (als het goed) voor de rest van je leven gaat dragen, is het wel belangrijk dat je een ring aanschaft die van goede kwaliteit is. Dit zal dan ook vaak gepaard gaan met een flink prijskaartje. Gelukkig heb je trouwringen voor ieders budget en kun je, wat ook geldt voor je bruiloft, het zo duur of goedkoop maken als je wilt. Je kunt je online alvast oriënteren door te kijken naar verschillende stijlen en materialen, zo kom je erachter wat de ring van je dromen ongeveer gaat kosten en kun je kijken of dit haalbaar is.

ringen1

Welke stijl ga je kiezen voor je trouwring

De keuze voor een trouwring is ook ontzettend persoonlijk. Je hebt heel veel verschillende stijlen trouwringen. Ga je voor een brede ring, of wil je juist een smalle ring? Ga je voor eenvoudig en strak, of wil je een ring bezet met diamantjes? Het is goed om te kijken wat voor sieraden je in het dagelijks leven draagt. Persoonlijk vind ik het mooi als je trouwring enigszins matched met je sieraden, dus qua kleur maar ook met je stijl. Hou er ook rekening mee dat je de ring over heel wat jaren nog steeds mooi moet vinden, het is dus verstandig om een tijdloos ontwerp te kiezen. Elke trouwring merk heeft een bepaalde stijl en kijk vooraf online welke merken je aanspreekt en waar je deze kunt kopen.

Voor welke materiaalkeuze ga je

Niet alleen kijk je naar de stijl van de ringen, het is ook belangrijk om te kijken naar verschillende materialen. Vaak zijn trouwringen gemaakt van een edelmetaal zoals goud, zilver en platina. Maar je kunt ook kiezen voor materialen zoals edelstaal of titanium. Elke materiaal heeft bepaalde eigenschappen. Mocht je snel overgevoelig zijn voor metalen dan kun je het beste kiezen voor een platina of edelstalen ring. Wederom is het weer slim om te kijken welke metaalsoort jij het mooiste vindt en waar je ook al sieraden van hebt. Ga je voor een wat klassiekere look, dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij goud of zilver. Wil je graag een wat strakkere ring dan vind je die waarschijnlijk bij de edelstalen en titanium ringen. Daarnaast is de keuze voor materiaal ook afhankelijk van je budget, materialen zoals zilver, titanium en edelstaal zijn bijvoorbeeld zeer betaalbaar terwijl materialen zoals goud en platina wat duurder zijn.

ring2

Graveer je ring voor een persoonlijke touch

De meeste mensen kiezen ervoor om hun trouwring te laten graveren, bijvoorbeeld met de naam van de partner en trouwdatum. Wil je de ring laten graveren dan moet je hier rekening mee houden, je kunt dan geen ring met een hele smalle band kiezen.  Tegenwoordig kun je ringen op verschillende manieren laten graveren. Dit kan op de meest persoonlijke manieren, zoals met je eigen handschrift, je hartslag of met een vingerafdruk. Bij Le Mariage trouwringen kun je op veel verschillende manieren je trouwring laten graveren zodat jij een hele persoonlijke touch kunt geven aan je ring.

Denk aan het comfort van je trouwring

Bij het passen van de ring kijk je natuurlijk direct of de ring mooi staat en of die goed past. Maar let ook op het comfort van een ring. Een trouwring heb je in principe altijd om en het is daarom belangrijk dat deze lekker zit. Ringen met een smalle band kunnen bijvoorbeeld wat gaan snijden en een hele brede band kan het bewegen van je vinger juist wat belemmeren. Een trouwring die een lichte afronding heeft aan de binnen- en buitenkant zit meestal erg comfortabel. Hou ook rekening met het werk wat je doet, sommige ringen met bijvoorbeeld een ‘prong setting’ (diamant steekt uit) is niet heel handig als je bijvoorbeeld in de zorg werkt. Pas dus een aantal verschillende ringen die je mooi vindt en kijk welke het fijnst om je vinger zit.

Hopelijk heb je wat aan deze tips bij het kopen van een trouwring. Mocht jij nog een goede tip hebben, laat deze dan vooral achter bij de comments.

Comments are closed.