Tips voor originele cadeaus voor nieuwe mama´s

Alle nieuwe moeders weten, zodra de baby geboren is, word je bedolven onder de cadeautjes van familie, vrienden, collega´s en bekenden. Of misschien wordt er een babyshower voor je georganiseerd in de periode voordat je gaat bevallen en krijg je daar allerlei leuke presentje. Alleen, deze pakjes zijn in de meeste gevallen allemaal voor de baby. Hoe fijn is het als er ook aan de mama wordt gedacht en iemand een aardigheidje voor haar meeneemt. Graag zet ik een aantal originele cadeaus voor nieuwe mama´s op een rijtje.

Zelfgekookte maaltijd

Mama´s van een pasgeboren baby zijn over het algemeen druk met voeden, luiers verschonen en proberen wat slaap te krijgen. Zaken als een gezonde lunch maken of een maaltijd koken schieten er vaak bij in, simpelweg omdat de tijd ontbreekt om te kokkerellen. Neem als bezoek

eens een zelfgekookte maaltijd mee die alleen maar opgewarmd hoeft te worden. Zo zorg je ervoor dat de moeder de nodige vitamine en energie binnen krijgt zonder dat ze zelf lang in de keuken hoeft te staan. Een lasagne, een quiche of een maaltijdsoep is zo gemaakt en de mama zal er zeker van smullen.

Fotoproducten voor in huis

Verras de nieuwe mama met een afdruk op canvas van het geboortekaartje of maak een fotoboek met een collage van alle foto´s die ze vast al via de mail of whatsupp gedeeld heeft. Of vraag natuurlijk de nieuwe papa om wat extra foto´s door te sturen. Zo neem je een blijvende herinnering mee aan de begintijd van haar en de nieuwe baby. Bij een online printer als Drukzo kun je makkelijk originele fotoproducten laten afdrukken om de nieuwe ouders mee te verblijden.

mama1

Verwenset voor onder de douche

Denk eens aan een verwenset voor in de badkamer als je op kraamvisite gaat. Het is altijd lekker om te genieten van een warme douche. Nieuwe mama´s die moe zijn en slaaptekort hebben, kunnen hier van opknappen en nieuwe energie opdoen. Extra lekker is het als ze onder de douche kunnen genieten van een fris ruikende douchegel en daarna een voedende bodycreme. Bied als je op visite gaat gelijk aan om even op de baby te passen, zodat de moeder rustig kan douchen zonder zich zorgen te maken om de kleine.

Persoonlijke tegoedbonnen

Een orgineel cadeau om te geven, bijvoorbeeld van een vriendengroep samen of van alle directe collega´s, is een boekje met tegoedbonnen. Een tegoedbon voor een avondje uit, een bon voor een helpende hand bij het schoonmaken van het huis of het verschonen van de bedden, een coupon voor strijken of een waardebon voor een hightea. Door een helpende hand te bieden aan de nieuwe mama, zorg je dat ze meer quality time met haar kleine heeft en niet hoeft te denken aan zaken als het huishouden. En door oppasdiensten aan te bieden, kan ze wanneer ze wil ook genieten van een avondje uit alleen met haar partner.

Massagevoucher

Na een bevalling en met de zorg voor een kleintje kan het lichaam van een nieuwe moeder wel wat pampering gebruiken. Neem eens een tegoedbon voor een massage mee. Zorg natuurlijk ook voor een oppas voor de baby (bied bijvoorbeeld zelf aan om op te passen) en laat de moeder van wat tijd voor haarzelf genieten terwijl ze relaxed onder de knedende handen van de masseur.

Met een klein beetje creativiteit en inlevingsvermogen wat een nieuwe moeder nodig heeft, zul je zeker in staat zijn om een doordacht geschenk te bedenken om cadeau te doen als je op kraamvisite gaat. Heb je nog aanvullingen? Deel ze vooral. Ik hoor graag wat jouw tip is of met welk origineel cadeau voor jou jij als moeder werd verrast.

3 Comments on Tips voor originele cadeaus voor nieuwe mama´s

 1. Manon
  20 december 2017 at 19:05 (3 jaar ago)

  Leuke tips! Ik denk dat een pampering wel nodig is na een bevalling haha

  Beantwoorden
 2. GuQin
  17 juli 2020 at 12:14 (2 weken ago)

  I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are incredible! Thanks!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *