35 weken zwanger + babykamer sneak peek!

Wat vliegt de tijd voorbij. Inmiddels ben ik alweer ruim 34 weken zwanger en zit ik alweer in de laatste trimester van mijn zwangerschap. Nog ongeveer 5 weken *slik en dan kunnen we eindelijk onze kleine man ontmoeten. Inderdaad, je leest het goed er zit een klein jongetje in mijn buik! Ik zie er enorm naar uit om mama te worden maar tegen de bevalling zie ik wel een beetje op (vandaar de *slik), maar welke aanstaande mama eigenlijk niet?

De eerste trimester vond ik tergend langzaam gaan, dit is ook wel een hele spannende tijd natuurlijk en ik voelde mij ook behoorlijk slecht. De tweede trimester daarentegen vloog voorbij, in deze periode voelde ik mij ook echt het allerbest. Ik had weer energie voor 10, kon weer normaal eten en ik was stukken minder misselijk. Ik merk nu wel dat de laatste periode toch ook wel weer wat zwaarder aan het worden is. De baby zit namelijk behoorlijk hoog en daardoor raak ik snel buiten adem en is eten ook erg lastig. Al mijn eten gaat in kleinere porties want anders word ik óf misselijk óf het komt er net zo hard weer uit. Daarnaast slaap ik ook niet zo heel goed en word ik meerdere malen per nacht wakker, volgens mij alvast ter voorbereiding ;). Maar afgezien van deze standaard zwangerschapsklachten mag ik eigenlijk niet klagen. Met de baby gaat het hartstikke goed en het is een ontzettend druk mannetje die vooral in de avonden lekker actief aan het bewegen is, hier geniet ik enorm van! Toch kan ik ook echt niet wachten om ons kindje te ontmoeten. Ik ben zo nieuwsgierig hoe hij eruit ziet maar ook hoe het is om mama te zijn. Maar voorlopig mag hij nog eventjes lekker blijven zitten want hij moet nog wel wat meer vetjes kweken.

De afgelopen weken zijn we ook druk bezig geweest met de babykamer. Op zich moest er niet heel veel gebeuren gezien wij in een nieuwbouwhuis wonen en de kamers allemaal netjes zijn afgewerkt. Wel hebben we één muur gedeeltelijk in een lichtblauwe kleur geverfd en eigenlijk was dat de “grootste” klus. Daarnaast moest de kamer ook leeggeruimd worden want voorheen was deze ruimte onze inloopkast. Qua grootte is de babykamer echt perfect, niet te groot maar ook zeker niet te klein. Eigenlijk wist ik direct welke stijl ik wou voor de babykamer, namelijk met pasteltinten en wolkjes details. Ik ben super tevreden over het eindresultaat en loop meerdere keren per dag even de kamer in. De babykamer is nog niet helemaal af, er moet namelijk nog een rolgordijn opgehangen worden en ik moet de mobiel voor boven het ledikantje nog afmaken. Voor de rest zijn alle kleertjes gekocht en is de uitzet, op een maxi cosi (wordt volgende week geleverd) na, compleet. Hieronder heb ik een aantal foto’s van de babykamer zodat ook jullie even een kijkje kunnen nemen…

babykamer1 baby3baby9baby12 baby18 baby17 baby16 baby10 baby8baby7baby4baby11 baby2

Naast kwaaltjes heb ik ook enorm last van nesteldrang. Zo moet alles schoon en mag er nergens meer rommel zijn. Ik geef mij hier maar lekker aan over, al moet ik wel een beetje rustig aan doen omdat ik erg snel last heb van harde buiken. Soms vind ik dat wel frustrerend omdat ik dan niet alles kan doen wat ik in mijn hoofd heb zitten. Gelukkig heb ik een lieve man die goed meehelpt in het huishouden en de nodige klusjes doet. Daarnaast vind ik het nu nog lekkerder om thuis te zijn en heb ik niet zo veel zin meer om erop uit te gaan. Ik wil het liefst gewoon comfy met een dekentje op de bank hangen, ook dat zal er wel bij horen? Ook begin ik het steeds enger te vinden om ver van huis weg te zijn, stel je voor dat de weeën beginnen?

Hopelijk vonden jullie het leuk om weer eens een persoonlijke update te lezen. Ook op mijn Instagram deel ik af en toe wat updates en sneak peeks rondom mijn zwangerschap.

Comments are closed.