Schoenen trends voor lente/zomer 2015

Schoenen trends voor lente/zomer 2015

Inmiddels heb ik al geschreven over de modetrends voor de lente/zomer 2015 en ook de make-up trends zijn al aan bod gekomen. Waar ik nog niet over heb geschreven zijn de trends qua schoenen voor dit seizoen. Want wat voor schoenen trek je aan in dit nieuwe modeseizoen? Vandaag laat ik je de belangrijkste schoenentrends zien, ik ben benieuwd welke jullie de leukste vinden…

Heel eerlijk, de trends op schoenengebied zijn niet heel vernieuwend. De meeste trends zagen we ook al vorig jaar en de jaren daarvoor. Nieuwkomers wat mij betreft zijn de blokhak en de veterschoen. Hieronder een overzicht met de belangrijkste trends…

Inmiddels ben ik ook voor ‘de hardloopschoen’ trend gezwicht, ik moest wel even wennen. Op een gegeven moment zag ik op straat veel meiden met deze schoenen aan en ik begon het steeds leuker en leuker te vinden. Nu heb ik ook een paar in mijn kast en ik ben er erg blij mee. Naast dat ze er leuk uitzien zijn ze ook nog eens zeer comfortabel!

trend401

Ik vind espadrilles hele leuke schoenen, ze staan zomers en daarnaast weet ik uit eigen ervaring dat ze erg comfortabel zitten. Omdat espadrilles een grote trend zijn heb je ontzettend veel verschillende soorten. De online shop van Bonprix heeft veel keuze wat betreft espadrilles, van basic tot aan hele leuke espadrilles met printjes…

trend402

De platte sandaaltjes zijn in de lente/zomer niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ik heb een aantal paar in mijn kast en ik vind platte sandaaltjes erg leuke schoenen. Ze zijn goed te combineren en staan bijvoorbeeld erg leuk onder een skinny jeans, een denim short, een rokje en onder een jurkje.

trend403

Ook de sleehak hoort bij dit seizoen, ik zie weer allerlei varianten in verschillende online shops. Vooral sleehakken met ‘rieten’ en ‘kurken’ zolen zie ik veel voorbij komen en dit past ook erg goed bij 70s trend die nu gaande is…

trend404

De veterschoen, die geïnspireerd is op de mannenschoen, is ook een ware trend! We zagen deze trend ook al wel eerder maar ik heb het idee dat deze trend nu echt doorzet gezien het grote aanbod. Ik moet nog een beetje wennen en ben nog niet helemaal overtuigd maar wie weet zwicht ik ook voor deze trend…

trend405

Wat ik wel hele leuke schoenen vind, zijn loafers! Ik heb nog geen paar in de kast staan maar ik denk dat hier dit seizoen verandering in gaat komen. Ook deze schoenen heb je in veel verschillende varianten en vind ik vooral erg leuk staan onder een skinny, rokje en/of jurkje.

trend406

Ten slotte zie ik ook veel sandalen met blokhak, wederom past deze schoenen erg goed bij de 70s trend. Deze schoenen zijn mooi vrouwelijk maar zijn vanwege de hakken wel heel comfortabel wat in de lente/zomer wel erg fijn is. Deze schoenen vind ik ook vooral heel leuk onder een jeans (met wijde pijpen), rokje en/of jurkje…

trend407

Wat vind jij van deze schoenen trends voor de lente/zomer van 2015, en welke is je favoriet?