Bourjois Rouge Edition 12 hours lipstick

bourjois1

Vanaf september verkrijgbaar, de ‘Bourjois Rouge Edition 12 hours lipstick’. Een lipstick die wel tot twaalf uur blijft zitten volgens Bourjois, kijk dan word ik wel nieuwsgierig! Ik was trouwens al enthousiast over de normale ‘Rouge Edition’ van het Franse merk dus je begrijpt, mijn verwachtingen waren hooggespannen…

bourjois2

Deze lipsticks hebben een speciaal geheim, de samenstelling is namelijk verrijkt met een kleurfixerend zijdepoeder waardoor de houdbaarheid extra lang is. De lipstick bevat o.a.  ’Galamboter’ waardoor de lipstick heerlijk romig aanvoelt. De Bourjois Rouge Edition 12 hours lipstick heeft een semimatte finish en is verkrijgbaar in acht verschillende tinten, van lichtroze tot aan donkerpaars…

bourjois3

bourjois4

De verpakking van de lipstick vind ik mooi en tegelijkertijd ook handig doordat je aan de onderkant de kleur kunt zien, zo kan ik ook heel gemakkelijk de juiste kleur vinden tussen de rest van mijn stash. Ik ontving drie van de acht kleuren die beschikbaar zijn, van links naar rechts zie je: 35 Entry VIP, 32 Rose vanity & 34 Cherry my chérie. Drie prachtige kleuren maar vooral ‘Entry VIP’ vind ik erg mooi, een geweldige frambozenkleur.

bourjois6

Van links naar rechts: 32 Rose vanity, 35 Entry VIP 34 Cherry my chérie. 

swatchesbourjois

Hierboven zie je de swatches en de kleuren op mijn lippen. Zoals je kunt zien zijn de kleuren goed gepigmenteerd, er komt veel kleur vanaf. Qua finish zijn ze wel een klein beetje verschillend, ’32 Rose vanity’ is redelijk mat terwijl ’34 Cherry my chérie‘ net wat meer glans bevat.

De lipsticks brengen prettig aan, ze zijn redelijk romig van textuur maar eenmaal aangebracht voel ik de lipsticks wel zitten en zorgen ze een klein beetje voor een uitdrogend gevoel. Ik vind dit vaak niet heel prettig voelen maar na een tijdje wen je er ook wel weer aan. Ik denk dat dit ook komt doordat de lipstick een semi matte finish heeft en daarnaast ook redelijk ‘stained’ waardoor die als ware in je lippen trekt.

Na een aantal uren en wat slokjes water en wat eten verder zit de lipstick nog steeds redelijk goed op mijn lippen. Of de lipstick ook daadwerkelijk 12 uur blijft zitten, dat denk ik niet omdat na zes uur de lipstick al een beetje was vervaagd. Toch ben ik best wel tevreden over de houdbaarheid en vind ik het ook helemaal geen probleem om een lipstick af en toe een klein beetje bij te werken, kun je direct even de rest van je make-up checken.

bourjois5

Conclusie: Ik ben tevreden over deze lipsticks, ondanks dat ze geen 12 uur blijven zitten en ook een beetje uitdrogend aanvoelen. De kleuren en de finish vind ik namelijk wel erg mooi en ook de pigmentatie is indrukwekkend, deze lipsticks hebben dus wat mij betreft voldoende punten waardoor ik tevreden kan zijn.

De lipsticks Rouge Edition 12 hours van Bourjois zullen vanaf september 2014 beschikbaar zijn bij parfumerieën en (zelfstandige) drogisterijen en kost €12,99.

 

Dit vind je vast ook leuk...

11 Comments on Bourjois Rouge Edition 12 hours lipstick

 1. Dionne
  18 augustus 2014 at 10:36 (5 jaar ago)

  Wauw! Wat een mooie kleurtjes!

  Beantwoorden
 2. Roos
  18 augustus 2014 at 11:04 (5 jaar ago)

  Mooie pigmentatie! Leuk review :)

  Beantwoorden
 3. Nicole
  18 augustus 2014 at 20:22 (5 jaar ago)

  Wat een mooie kleuren. Ze zien er echt super goed uit, en ze staan je goed.

  Beantwoorden
 4. Ceetje
  18 augustus 2014 at 22:27 (5 jaar ago)

  Wat een mooie kleuren en finish! En de houdbaarheid klinkt ook goed :)

  Beantwoorden
 5. Charlotte
  31 augustus 2014 at 00:56 (5 jaar ago)

  De rode kleur vind ik wat hard staan, maar de twee roze varianten vind ik ontzettend mooi bij jou!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *