Review MUA deel 2: oogmake-up (+ ooglooks)

Nog heel even en dan kunnen we allemaal massaal MUA gaan shoppen. Vanaf halverwege april vind je in ruim 70 Kruidvat winkels een Makeup Academy schap. Inmiddels ben ik alweer een tijdje wat MUA producten aan het testen en mijn eerste review over gezichtsmake-up hebben jullie als het goed is al kunnen lezen. Vandaag deel 2 en de afgelopen tijd heb ik wat oogmake-up producten getest, wat vond ik ervan?

mua2001

Dit zijn de MUA oogmake-up producten die ik in mijn goodiebag had zitten. Vooral het oogschaduw doosje met de vier kleuren trok meteen mijn aandacht. Dit is het ‘Extreme Metallics’ palette in de kleur ‘Starstruck’, leuk dat dit product een naam heeft gekregen. Ook ontving ik een Mono Eye Shadow in de kleur ‘shade 22′. Ten slotte nog een MUA ‘Liquid Eyeliner’ in een zwarte kleur. De verpakkingen zien er zo op het eerste gezicht mooi uit, niet al te luxe maar het is natuurlijk ook een budgetmerk.

mua203

mua204

De ‘Extreme Metallics’ palletje is verkrijgbaar in vier verschillende varianten, ik heb de kleur ‘Starstruck’. Dit doosje bevat vier verschillende kleuren die je apart kunt gebruiken maar ook prima met elkaar te combineren zijn. De lichtgroene kleur vind ik een verrassende keuze, ik had misschien liever een witachtige kleur gezien maar dat was ook wel weer heel standaard geweest. Uiteraard was ik heel nieuwsgierig naar de pigmentatie, zie hieronder de swatches…

mua205

De pigmentatie is super goed, deze swatches zijn gemaakt zonder een basis. Vooral de meest rechtste kleuren vind ik prachtig. Het is wel oogschaduw met een behoorlijke metallic finish, daar moet je van houden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de kleuren te combineren met matte oogschaduw(s). Hieronder een ooglook waar ik de oranje/roze, gouden en bruine kleur voor heb gebruikt…

muaooglook202

Ik ben enthousiast over het palletje, stiekem wisten jullie dit ook al gezien dit product in mijn favorieten video van maart zat. De oogschaduw werkt prettig, heeft een goede pigmentatie, is fijn te blenden en heeft een perfecte houdbaarheid.

MUA Extreme Metallics palette €4,59.

mua206 mua207

Dit is een MUA Mono Eye Shadow in de kleur ‘shade 22′, een prachtige lichtroze kleur met een metallic finish. Ik hou van dit soort kleurtjes oogschaduw, mooi voor op het bewegende ooglid maar ook perfect voor in het binnenste van de ooghoeken. De Mono Eye Shadows zijn verkrijgbaar (geloof ik) in acht verschillende kleuren. Hieronder de swatch…

mua208

Ook de pigmentatie van dit product is prachtig. De oogschaduw voelt zijdezacht aan, heeft een mooie glans en is heel fijn om mee te werken. Een erg mooie kleur die ik vooral heel mooi vind voor mijn binnenste van mijn ooghoekjes. Ik ben erg benieuwd naar de andere Mono Eye Shadows!

MUA Mono Eye Shadow €2,49

mua209

Dit is de MUA Liquid Eyeliner, dit soort eyeliners vind ik altijd lastig aan te brengen. Vaak vind ik vloeibare liners net wat te nat en het kwastje vaak veel te flexibel waardoor het een hele kunst wordt om een strakke lijn te zetten. Maar wie weet is deze van MUA net wat anders en wel fijn?

mua211

Het kwastje is in ieder geval een stuk prettiger, het is namelijk niet echt een kwastje gemaakt van haartjes maar een dun stukje kunststof(?) die een klein beetje flexibel is. Het “kwastje” heeft een heel fijn puntje waardoor je secure lijntjes kunt zetten. Toch is het wel even wennen, ook omdat vloeibare eyeliners vaak behoorlijk nat zijn en er ligt dus veel ‘vlek gevaar’ op de loer. Toch is dit wel één van mijn meest favoriete liquid eyeliners maar ik geef nog wel altijd de voorkeur aan mijn oude vertrouwde eye liner pen van H&M. Hieronder een paar swatches + een ooglook (gemaakt met het bovenste MUA palletje incl. de Liquid Eyeliner).

mua212

ooglookmua203

Ik heb mijn best gedaan om een zo’n strak mogelijk lijntje te zetten en oefening baart kunst! Ook al hou ik meer van eyeliner pennen, ik ga toch proberen om wat vaker deze Liquid Eyeliner te gebruiken omdat die wel heel mooi zwart is en gedurende de dag goed blijft zitten.

MUA Liquid Eyeliner Black €2,99

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik heel tevreden over deze oogmake-up producten van MUA. Op dit moment ben ik ook heel druk verschillende mascara’s van dit merk te testen en binnenkort kun je op mijn blog hier alles over lezen, dus hou mijn site in de gaten!

 

Dit vind je vast ook leuk...

14 Comments on Review MUA deel 2: oogmake-up (+ ooglooks)

 1. Jana
  10 april 2014 at 17:03 (6 jaar ago)

  Dat palette is heel mooi :)

  Beantwoorden
 2. Beautyjuf
  10 april 2014 at 18:41 (6 jaar ago)

  Wat een prachtig palette! Ik vind de finish erg mooi. Je hebt ook een mooie ooglook gemaakt :-)

  Beantwoorden
 3. Laura
  10 april 2014 at 19:32 (6 jaar ago)

  Dat pallet is echt prachtig! ♥

  Beantwoorden
 4. Aurelie
  10 april 2014 at 19:49 (6 jaar ago)

  Dat palette ziet er echt heel mooi uit! Leuke ooglook heb je trouwens gemaakt.

  Beantwoorden
 5. Fleur
  10 april 2014 at 20:50 (6 jaar ago)

  Wauw! Wat een mooie producten!
  En wat heb je er een mooie ooglook van gemaakt!

  Beantwoorden
 6. Ines
  10 april 2014 at 23:09 (6 jaar ago)

  De ooglook is erg mooi! Het palette ziet er erg mooi uit!

  Beantwoorden
 7. Isabel
  11 april 2014 at 11:37 (6 jaar ago)

  Alles producten zien er goed uit :D! Ik moet toch binnenkort maar eens wat inkopen doen van MUA. Alleen jammer dat ik er zo ver voor moet reizen :(
  X

  Beantwoorden
 8. Mandy
  11 april 2014 at 14:17 (6 jaar ago)

  Ziet er mooi uit. Ik kan niet wachten totdat het in de schappen ligt!

  Beantwoorden
 9. Amelie
  13 april 2014 at 13:06 (6 jaar ago)

  Vooral het paletje is heel mooi, en de look die je ermee maakte ook!!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *