Mijn favo series, films & docu’s #4

In de avond vind ik het heerlijk om op de bank te ploffen met een leuke film, serie of docu. Voor mij is dit echt even een momentje van ontspanning, even verstand op nul. De laatste tijd keek ik weer veel verschillende dingen, van films tot aan interessante documentaires en zo af en toe een (luchtige) serie tussendoor. Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie wat leuke ‘kijktips’ gaf, dus bij deze…

Paar jaar geleden keek ik de serie ‘Band of Brothers’. Deze serie bestaat uit negen afleveringen en is echt één van de mooiste series die ik ooit heb gekeken, meteen een extra kijktip. Onlangs keek ik nog een hele mooie serie met ook als onderwerp de Tweede Wereldoorlog, namelijk: Unsere Mütter, unsere Väter. Wordt in ‘Band of Brothers’ de kant van de Amerikanen belicht, in Unsere Mütter, unsere Väter zie je juist de kant van de Duitsers wat ook heel interessant is. De serie bestaat uit drie afleveringen van ruim een uur en gaat over een vriendengroep die allemaal een andere rol hebben in de Tweede Wereldoorlog. Zo gaan de twee broers uit de vriendengroep vechten voor het Duitse leger en is hun Joodse vriend juist op de vlucht voor een veilig onderkomen. Ik vond het een hele mooie en indrukwekkende serie, zeker het kijken waard!

Een wat meer luchtige serie die ik op dit moment kijk is ‘Teen Mom 2′ seizoen 5. Deze serie kun je o.a. online kijken via de site van MTV (Amerikaanse) maar is ook te downloaden. In Teen Mom 2 seizoen 5 zien we hoe het nu gaat met Jenelle, Chelsea, Kailyn en Leah. Hun kindjes zijn nu allemaal in de leeftijd van 4 jaar en de meiden zijn druk bezig met hun toekomst en daar komt natuurlijk het nodige drama bij kijken, love it!

Ik blijf nog even bij een MTV serie, namelijk ‘Being……Special’, in deze 4-delige serie komen Amber, Catelynn, Farah en Maci nog één keertje voorbij. Deze meiden kennen we nog van seizoen 1 ’16 and Pregnant’ en ‘Teen Mom’. In elke aflevering wordt één van deze meiden een aantal weken gevolgd en kun je zien hoe het nu met ze gaat en wat ze doen met hun leven. Ik vond het heel erg leuk om te zien en ik was vooral erg benieuwd hoe het ging met Catelynn en haar vriendje Tyler. Zeker leuk om te kijken als je net als ik fan was van de eerste seizoenen van ’16 and Pregnant en Teen Mom’.

Ik hou van drama en dan bedoel ik natuurlijk dramafilms. De film ’12 years a slave’ draait op dit moment in de bios en voor drama liefhebbers zeker een must see. De film speelt zich af in Noord-Amerika in de negentiende eeuw en vertelt het verhaal van ‘Solomon Northup’. Deze getalenteerde zwarte man maakt muziek en woont met vrouw en kinderen in de buurt van New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Een zeer indrukwekkende film en ik ben erg “blij” dat ik deze mooie film heb gezien.

Regelmatig kijk ik ook films via Netflix en ik zag de film ‘Entre Nos’ voorbij komen en ik werd nieuwsgierig. Deze drama film vertelt het verhaal van een Colombiaanse vrouw en haar twee jonge kinderen die na hun verhuizing naar de VS worden verlaten door man/vader. Om rond te komen en een dak boven het hoofd te houden gaat de moeder samen met haar kinderen op zoek naar blikjes tussen het afval. Misschien klinkt het verhaal zo een beetje suf maar ik vond het mooi verhaal omdat je ziet dat de moeder alles op alles zet voor een betere toekomst voor haar kinderen.

Ten slotte nog een documentaire die waarschijnlijk vooral door paardenliefhebbers wordt gewaardeerd. Ik heb het over ‘Wild horse wild ride’. Dit is een docu en vertelt het verhaal van de ‘Extreme Mustang Makeover Challenge’. Dit is een jaarlijkse wedstrijd in de VS waarbij 100 mensen de kans krijgen om een wilde mustang in drie maanden te temmen. Van deze 100 mensen worden een aantal gevolgd in deze docu en je ziet hoe hard ze allemaal werken op hun eigen manier om de paarden mak te krijgen. Ik vond het echt een super toffe documentaire, vooral om de band tussen mens en paard te zien die na een tijdje ontstaat.
Dit waren mijn kijktips, hopelijk hebben jullie er wat aan! Ook heb ik ten slotte nog een kleine tip, namelijk ‘Orange is the New Black‘ (mijn favo serie van dit moment) begint 6 juni aan het tweede seizoen. 

 

Dit vind je vast ook leuk...

11 Comments on Mijn favo series, films & docu’s #4

 1. Mariska
  20 maart 2014 at 15:22 (6 jaar ago)

  Ik kan niet wachten weer op Orange ia the new black. Blijft een prachtige serie :D

  Beantwoorden
 2. Julia
  20 maart 2014 at 16:22 (6 jaar ago)

  Leuk! Dat van being.. special wist ik helemaal niet! Ik ga het zeker kijken!

  x

  Beantwoorden
 3. Mandy
  20 maart 2014 at 17:27 (6 jaar ago)

  Ik ben benieuwd naar 12 years a slave. Ik vind Suits erg leuk.

  Beantwoorden
 4. Stephanie
  20 maart 2014 at 19:01 (6 jaar ago)

  Ik kijk sinds kort de series Jericho en The 4400, naast alle andere 13 series die ik volg :P

  Beantwoorden
 5. IsabellaEliane
  20 maart 2014 at 21:20 (6 jaar ago)

  Leuk artikel ! Dat van being special kende ik nog helemaal niet, ik ga zekee kijken als het weer op tv komt ! Je hebt me trouwens echt nieuwschierig gemaakt naar entre nos, lijkt me een mooie film.
  Ken je het mtv programma girl code al ? Ik vind dat zo’n geweldig programma, met leuke humor ook.

  X

  Beantwoorden
 6. Amy
  20 maart 2014 at 21:23 (6 jaar ago)

  Ik heb nog niets van deze lijst gezien! Vooral Teen Mom 2 interesseert me wel aangezien ik vroeger al de zwangerschap van Jenelle heb gevolgd :P

  Beantwoorden
 7. Kimberly
  21 maart 2014 at 18:18 (6 jaar ago)

  Unsere Mütter, unsere Väter heb ik een tijdje terug ook gezien, allemaal in één keer en vond het heel indrukwekkend! Ik ben best geïnteresseerd in WW2 en vind dit een van de bijzonderste series die ik heb gezien ervan.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *