Óceane Make-Up Remover Pen

Als je bijna dagelijks eyeliner aanbrengt dan maak je vast, net als ik, wel eens een foutje. Ik ben dol op een winged eyeliner en ook al gaat het 9 van de 10 keer goed, eens in de zoveel tijd wil het totaal niet lukken met als resultaat een te dikke vlekkerige ‘wing’. Omdat ik dan geen zin heb om mijn hele ooglook te verwijderen pak ik vaak een wattenstaafje met wat remover, dit werkt op zich best goed maar je hebt ook speciale Make-Up Remover Pens. Ik testte dankzij de Glossybox eentje van het merk Óceane en ik was heel erg benieuwd!

De Make-Up Remover Pen is speciaal voor het verwijderen van overmatige make-up rond je ogen, lippen en vegen die kunnen ontstaan als je make-up aanbrengt. De pen lijkt op een stift en het puntje van de pen bevat make-up remover zonder parfum, zo droogt je huid in ieder geval niet uit.

Op de etiket vind je o.a. wat tips voor het gebruik. Ook lees ik nog wat andere dingen die mij een beetje verontrusten. Zo lees ik dat het een ‘flammable’ product is, oké dat kan maar ook dat je de remover pen niet moet gebruiken bij sneetjes, wonden en een geïrriteerde huid. Uiteraard was ik dit ook niet van plan maar het moedigt mij niet echt aan om de pen te gebruiken rondom mijn ogen. Maar je bent een (beauty) blogger of niet dus met gevaar voor eigen leven *overdrijft*, ben ik de pen toch gaan testen…

De pen ziet er leuk uit zo met de zwart, roze en witte kleuren. De verpakking doet mij erg denken aan een ‘marker’ en eigenlijk is het ook wel een beetje hetzelfde principe. Bij de Make-up Remover Pen krijg je nog drie extra ‘stiftjes’ want deze worden natuurlijk vies in de loop van de tijd en het is dus fijn dat je deze kunt vervangen. De stiftjes kun je trouwens omdraaien en zo heb je eigenlijk acht stiftjes waarmee je een tijdje vooruit kunt. Een nadeel is wel dat de vloeistof op een gegeven moment op is maar daar heb ik wel een oplossing voor gevonden. Je kunt namelijk het roze dopje (aan de achterkant) eraf halen en de pen vullen met een eigen remover, handig!

De stift is vrij fijn en loopt in een soort van punt, zo kun je er precies mee werken en dat is ook net de bedoeling. Voor gebruik schud je voorzichtig de pen en daarna kun je met het stiftje make-up foutjes bijwerken. Op de achterkant van de verpakking vind je een duidelijke beschrijving hoe je de pen het beste kunt gebruiken…

Ik vind de Make-Up Remover Pen op zich best fijn in gebruik omdat die kleine foutjes snel en makkelijk corrigeert. De pen heb ik een keertje rondom mijn ogen gebruikt en gelukkig begonnen mijn ogen niet te prikken. Wat ik een nadeel vind van de pen is dat de boel toch een beetje vlekkerig wordt rondom mijn ogen en dat de rest van mijn make-up er ook af gaat terwijl dit niet de bedoeling is. Ook heb ik de pen een keertje gebruikt om een lipstick vlek te corrigeren, dit werkte wel een stukje beter zonder een vlekkerig resultaat.

Conclusie: op zich is de Óceane Make-Up Remover Pen best een leuk product. Het werkt best fijn zo met die kleine stiftjes maar bij het verwijderen van mijn eyeliner laat die toch wat vlekken achter. Bij het verwijderen van lipstick komt deze pen wel goed van pas, dit doet ie goed. Toch vind ik dit product niet per se prettiger werken dan een wattenstaafje met wat remover, wat mij betreft dus geen musthave.

De Óceane Make-Up Remover Pen is (volgens mij) te koop bij Aldi/Lidl en op eBay en kost rond de €4,-

15 Comments on Óceane Make-Up Remover Pen

 1. Mariska
  11 maart 2014 at 15:28 (6 jaar ago)

  Het lijk mij een fijn product, alleen jammer dat ie vlekken achter laat bij eyeliner. Want voor zoiets zou het makkelijk zijn.

  Beantwoorden
 2. femketje
  11 maart 2014 at 15:49 (6 jaar ago)

  hmmz, ik blijf denk ik gewoon bij de wattenstaafjes ^^

  Beantwoorden
 3. Daphne
  11 maart 2014 at 16:09 (6 jaar ago)

  Ik denk niet dat ik zoiets zou gebruiken

  Beantwoorden
 4. Mandy
  11 maart 2014 at 16:28 (6 jaar ago)

  Het lijkt me wel handig voor in de tas. Het zat niet in mijn Glossybox.

  Beantwoorden
 5. Fleur
  11 maart 2014 at 18:36 (6 jaar ago)

  Ik blijf ook gewoon wattenstaafjes gebruiken, lijkt me veel makkelijker. Beste is natuurlijk geen foutjes maken haha.

  Beantwoorden
 6. Bianca
  11 maart 2014 at 19:46 (6 jaar ago)

  Beetje raar dat hij blijkbaar nogal heftige stoffen bevat. Met een eigen remover lijkt hij me nog wel fijn :-)

  Beantwoorden
 7. Fleur
  11 maart 2014 at 20:44 (6 jaar ago)

  Wat grappig dat je dit nu ook hebt voor make-up! Kende het alleen voor nagels.
  Alleen wel jammer dat het vlekken achter laat..

  Beantwoorden
 8. Amy
  11 maart 2014 at 20:49 (6 jaar ago)

  Klinkt opzich wel handig!

  Beantwoorden
 9. Lies
  12 maart 2014 at 00:13 (6 jaar ago)

  Het idee van zo’n pen vind ik wel heel erg handig! Wel jammer alleen dat het vlekkerig wordt als je hem bij je ogen gebruikt.

  Beantwoorden
 10. Axelle
  13 maart 2014 at 17:40 (6 jaar ago)

  hmm ik denk dat ik liever gewoon een wattenstaafje gebruik!

  Beantwoorden
 11. Taylor Lewis
  22 juli 2020 at 13:26 (3 weken ago)

  Hi! I’m a Spanish Single Mom living in San Antonio, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 12. Tyesha Kinnebrew
  15 augustus 2020 at 00:31 (56 minuten ago)

  I simply want to say I’m all new to weblog and honestly loved this website. More than likely I’m likely to bookmark your site . You surely come with remarkable well written articles. Appreciate it for sharing your website.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *