Personal: how’s life?

Het werd weer eens tijd voor een persoonlijke update, gezien dit toch best lang geleden is. Ook al laat ik jullie regelmatig foto’s zien van mijn leven, ik vind het ook wel even leuk om bij te “kletsen” en het ÊÊn en ander uit te leggen. Sinds oktober ben ik namelijk ook weer in dagbehandeling en ik heb het dus behoorlijk druk en dat is misschien ook wel (jammer genoeg) te merken aan mijn blog. Benieuwd naar mijn leven op dit moment, lees dan snel verder…

Vorig jaar begon ik met een dagbehandeling voor mijn straatvrees en paniekstoornis. Na vier maanden ben ik hiermee gestopt omdat ik te angstig was waardoor het oefenen niet zoveel zin had gezien ik dit deed met teveel remmingen en daar leer je niet veel van. Mijn angst had/heeft veel te maken met mijn hart, ik ben namelijk heel bang dat ik een hartstilstand krijg door mijn paniekaanvallen. In augustus dit jaar besloot ik een holteronderzoek (24-uurs registratie) te doen of de angst voor mijn hart gegrond is. De uitslag was positief, gezien er helemaal niks mis is met mijn hart. Hierdoor is mijn angst wat minder geworden en dat heeft mij doen besluiten om toch weer te beginnen met de dagbehandeling. Dit doe ik weer sinds oktober en ik ga vier dagen in de week naar het UCP (universitair centrum psychiatrie) in Groningen. Hier volg ik therapie met allerlei verschillende onderdelen. Zo leer ik om te gaan met lichamelijke sensaties zoals: duizeligheid, benauwdheid, buiten adem zijn etc. etc. Het is iedere dag keihard werken en ’s avonds ben ik vaak kapot maar ik heb het er uiteraard allemaal voor over want ik wil mijn leven weer terug.

Op de donderdagmiddag, vrijdag en in het weekend heb ik tijd om met mijn blog bezig te gaan. Toch merk ik dat ik het zwaar vind om elke dag een artikel te plaatsen, laat staan twee, en dit hebben jullie vast ook wel vernomen. Ik ben toch vaak wel heel moe en ik heb af en toe ook veel behoefte aan wat ontspanning. En bloggen is natuurlijk niet alleen maar artikelen typen, zo krijg ik veel mails, moet ik foto’s maken, producten uittesten etc. en heb ik ook nog mijn webshop. Ook merk ik dat ik nog een beetje de balans moet vinden tussen therapie, bloggen (mijn werk), huishouden (want ook dat gaat gewoon door) en vrije tijd. Hopelijk hebben jullie begrip voor de situatie en ik hoop snel weer wat meer en regelmatiger artikelen te plaatsen. Ik vind bloggen uiteraard nog steeds heel leuk (dat is ook niet de issue) en ik zie het gelukkig ook meer als hobby dan als werk, toch gaat er veel tijd inzitten en ik lever liever kwaliteit dan kwantiteit.

Afgezien van alle drukte gaat mijn leventje verder prima en maak ik niet heel veel spectaculaire dingen mee. Ik doe in ieder geval meer dingen buitenshuis, wat mij sowieso veel gelukkiger maakt en ik ben meer onder de mensen wat ook wel heel gezellig is. Ik merk dat ik over het algemeen actiever en vrolijker ben! Ook ben ik al druk bezig met plannen maken voor volgend jaar. Zo staat er een wintersport op de planning en word ik in de maand mei verwacht op een bruiloft in Turkije, allemaal erg spannend!

Hopelijk heeft dit artikel een klein beetje voor opheldering gezorgd en begrijpen jullie misschien wat beter waarom het wat rustiger is op mijn blog. Fijne middag!

107 Comments on Personal: how’s life?

 1. Emma
  5 december 2013 at 14:32 (8 jaar ago)

  Heel begrijpelijk hoor dat het misschien wat rustiger is/zal zijn op je blog! Erg belangrijk dat je gezondheid voorop komt, ik vind het heel knap dat je zo hard ‘aan jezelf’ werkt! Kan me voorstellen dat dat erg veel energie kost. Het is gelukkig hopelijk echt een investering 🙂

  Veel sterkte nog! Ik blijf je blog in ieder geval gewoon volgen, als er een artikel is hartstikke leuk en als er even iets minder vaak iets op staat ook geen probleem 🙂

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:05 (8 jaar ago)

   Dank je wel voor je lieve comment, doet me goed om te lezen!

 2. Axelle
  5 december 2013 at 15:12 (8 jaar ago)

  fijn dat het al wat beter met je gaat, natuurlijk begrijpen wij dat je niet altijd met je blog bezig kan zijn! nog veel succes meid! 🙂

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:13 (8 jaar ago)

   Dank je wel Axelle!

 3. Ashleey
  5 december 2013 at 15:33 (8 jaar ago)

  Natuurlijk begrijpen wij het! succes!

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:13 (8 jaar ago)

   Gelukkig, dank je wel!

 4. noirperle
  5 december 2013 at 15:50 (8 jaar ago)

  Hallo Sanne,

  Zorg goed voor jezelf. Ik vind het niet erg om minder blogposts te lezen.

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:13 (8 jaar ago)

   Doe ik 🙂 en gelukkig maar!

 5. femketje
  5 december 2013 at 15:59 (8 jaar ago)

  wat goed dat je keihard door gaat met therapie, you can do it! 😀

 6. Simone
  5 december 2013 at 16:10 (8 jaar ago)

  Heel fijn om te lezen, ik vind dat je heel goed bezig bent! Natuurlijk is het te begrijpen dat er veel tijd, moeite en energie in de therapie gaat zitten en dat geeft helemaal niets. De artikelen die je wel schrijft lees ik met heel veel plezier!

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:06 (8 jaar ago)

   Dat is heel fijn om te lezen 🙂 dan weet ik in ieder geval dat mijn artikelen nog steeds met veel plezier worden gelezen!

 7. Carien
  5 december 2013 at 16:30 (8 jaar ago)

  Heel begrijpelijk! Ik maak een angststoornis ook van heel dichtbij mee dus begrijp hoe lastig het is. Veel sterkte en succes!

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:06 (8 jaar ago)

   Jij ook sterkte en bedankt natuurlijk!

 8. Charile
  5 december 2013 at 17:09 (8 jaar ago)

  Wat fijn dat het goed gaat! Dat met het bloggen is herkenbaar! 🙂

 9. Kelly
  5 december 2013 at 17:10 (8 jaar ago)

  Heel erg begrijpelijk, veel succes! 🙂

 10. Dido
  5 december 2013 at 17:52 (8 jaar ago)

  Goed om te lezen! Ik hoop voor je dat je volgend jaar lekker de dingen kunt gaan doen die je wil doen zonder of met in ieder geval minder last van je angsten. Ik heb zelf een sociale fobie gehad en ik weet hoe moeilijk het is om je angsten aan te gaan. Maar het voelt zo goed als je die angst kunt overwinnen. You can do it!

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:08 (8 jaar ago)

   Het is inderdaad heel fijn om angsten te overwinnen, daar krijg je zo onwijs veel energie van. Wat goed van je dat je je angsten hebt overwonnen, heel goed om te lezen!

 11. katrien
  5 december 2013 at 19:10 (8 jaar ago)

  Het is jouw blog, je bent niets verplicht. Nog heel veel succes met de behandeling, go girl!!

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:08 (8 jaar ago)

   Klopt helemaal 🙂 en dank je wel voor je leuke comment!

 12. Kim
  5 december 2013 at 19:30 (8 jaar ago)

  Fijn om weer een update te lezen! Veel succes nog met je therapie!

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:08 (8 jaar ago)

   Dank je wel Kim!

 13. Nicky
  5 december 2013 at 22:43 (8 jaar ago)

  Goed aan jezelf denken dat is het belangrijkste! Dat het rustiger is met artikelen is niet erg, beter een artikel dat af is dan een artikel dat half af is. Trouwens wel heel knap dat je de therapie weer hebt opgepakt! Stoppen met iets is makkelijker dan ergens mee beginnen en dat zeker voor de tweede keer! Zet hem op maar ik weet zeker dat het goed komt 🙂

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:10 (8 jaar ago)

   Stoppen is inderdaad makkelijker dan beginnen maar nu ben ik in ieder geval wel weer heel hard bezig om beter te worden zodat het uiteindelijk allemaal makkelijker wordt. Thanks voor je lieve comment 🙂

 14. Michelle
  6 december 2013 at 12:47 (8 jaar ago)

  Je gezondheid gaat voor alles en je bent goed op weg! 🙂

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:10 (8 jaar ago)

   Daar heb je helemaal gelijk in 🙂 toch voelt het af en toe alsof ik mijn “kindje” verwaarloos 😉

 15. Mandy
  6 december 2013 at 13:10 (8 jaar ago)

  Denk eerst maar goed aan jezelf. Het is super knap dat je weer in therapie bent gegaan! Heel veel succes en je vindt langzaam aan wel een balans. Het komt vanzelf wel.

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:10 (8 jaar ago)

   Dank je wel Mandy, en dat denk ik inderdaad ook!

 16. Robin
  6 december 2013 at 17:47 (8 jaar ago)

  Dat is heel begrijpelijk! Je moet vooral aan jezelf denken!
  Je mag trots op jezelf zijn, je angst overwinnen <3

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:11 (8 jaar ago)

   Thanks Robin 😀

 17. Eveline
  7 december 2013 at 22:18 (8 jaar ago)

  Ik begrijp je helemaal, Sanne. Ik heb zelf ook een angststoornis. In de eerste plaats een sociale angststoornis, dat houd ik dat ik bang ben voor wat mensen van mij vinden. Soms heb ik van die dagen dat ik denk; iedereen vind me gek, ik ben nergens goed in, ik heb geen meerwaarde voor iemand. Dat het niet klopt weet ik wel, maar zulke gedachten komen zo snel. Net als jij de angst hebt voor een hartstilstand. Je weet ook dat het niet zomaar kan, maar soms komt het toch weer boven. Dat is zo moeilijk weg te drukken. Ik heb daarnaast nog meer angsten; ik vind ballonnen eng. Heb nog niemand meegemaakt die dat ook vind. Ik schaam me ervoor. Op school moet ik reanimeren en dat vind ik ook eng. Wat ik hiermee wil zeggen, Sanne je bent niet alleen met een angststoornis!

  • Sanne van Huis
   8 december 2013 at 22:12 (8 jaar ago)

   Wat naar om te lezen dat je ook angsten hebt. Ik hoop dat je ook hulp hebt zodat je je angsten kunt overwinnen. Heel erg bedankt voor je comment. En je hoeft je niet te schamen hoor, het is niet alsof je er zelf om hebt gevraagd 🙂 Heel veel succes en sterkte x

 18. marjolein
  8 december 2013 at 22:28 (8 jaar ago)

  Lieve Sanne,

  Ik ben trots op je dat je de stap hebt gezet om terug te gaan naar het ucp! Ik weet hoe spannend (doodeng 😉 ) het er allemaal is. Maar over een paar maanden kan je hopelijk lekker op vakantie, of gewoon een stukje fietsen en er van genieten.
  Ik blijf je blog met veel plezier lezen, of het nou een paar posts minder zijn of niet 🙂
  Doe rustig aan en geef puck maar een dikke knuffel!