Hoe combineer je een maxi rok?

Ook deze zomer zie je ze gelukkig nog steeds, ik heb het over maxi rokken! Ik heb zelf ook eentje in de kast hangen en graag wil ik er nog één hebben. Een maxi rok past namelijk heel erg goed bij mijn stijl, is goed te combineren en daarnaast heerlijk comfortabel en luchtig! Het leuke is ook dat maxi rokken bij veel vrouwen prachtig staat, of je nou klein, lang, smal of breed bent een maxi rok kan eigenlijk altijd. Toch weet ik dat er meiden zijn die een maxi rok leuk vinden maar niet zo heel goed weten hoe te combineren, daarom heb ik 5 x een outfit samengesteld met een maxi rok in verschillende stijlen…

Een mooie zwarte maxi rok is een hartstikke goed basisstuk in je kledingkast en kun je o.a. heel goed gebruiken in een wat ‘nettere’ outfit zoals hierboven. Ik combineerde de rok met een mooie witte blouse met kanten details en een goed paar hakken mag natuurlijk niet ontbreken. Om het geheel af te maken zocht ik ook nog wat mooie accessoires uit. Een prachtige outfit die eigenlijk helemaal af is met rode nagels en lippen!

Ben je een wat meer romantisch typetje zoals ik, dan vind je de outfit hierboven vast heel erg leuk. De rok combineerde ik met een wat kortere denim blouse en zorgt ervoor dat de outfit niet té lief wordt. De sandaaltjes, tasje en lakje komen mooi overeen qua kleur en passen heel goed bij de mintgroene kleur van de rok.

Heb je een wat sportievere smaak, ook dan kun je gerust voor een maxi rok gaan. Deze rok van Vila is gemaakt van jersey stof en dat in combi met het neon gele koord geeft een sportief tintje aan de rok. Verder zocht ik bij deze outfit wat ‘strakkere’ accessoires met neon gele en zilveren accenten.

Bij het zien van de rok hierboven met te gekke en ietwat drukke print moest ik meteen denken aan een festival outfit. Dus zocht ik items uit die helemaal in dit thema passen. De top van H&M is wat korter maar doordat de rok wat hoger is in de taille zie je verder geen blote buik (ook al zou dit wel helemaal festivalproof zijn geweest!). De sandaaltjes, de zonnebril met ronde glazen en de zadeltas maken deze outfit compleet!

Ten slotte nog een outfit met een maxi rok voor de stoere dame, ook dit setje vind ik erg leuk! De kleur van de rok is opvallend en combineerde ik met witte en zwarte kleuren zodat het niet te druk wordt. Ook deze outfit zou trouwens niet misstaan tijdens een festival. Ik vind vooral de sandaaltjes en tas erg leuk!

Welke van de vijf setjes vind jij het leukste en wat vind je eigenlijk van een maxi rok?