Mijn laatst bekeken films!

Zo vlak voor het weekend leek het mij een leuk idee om mijn laatst bekeken films met jullie te delen. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de laatste tijd vind ik het heerlijk om films te kijken onder het genot van een hapje en een drankje terwijl de regen op de ramen tikt. Het vinden van een leuke film is niet altijd even makkelijk en af en toe zit er een misser tussen. Om jullie dit te besparen heb ik hieronder een lijstje van mijn laatste bekeken films die ik de moeite waard vind…

Laat ik maar meteen beginnen met ‘One Day’, deze film, gebaseerd op een boek, vond ik echt prachtig! De film begint in 1988 waar Emma en Dexter elkaar ontmoeten. Ze brengen een dag met elkaar door en er ontstaat een vriendschap voor het leven. De film speelt zich af van 1988 tot aan 2008 en laat zien hoe hun vriendschap zich in die jaren ontwikkeld en tegen wat voor situaties ze aanlopen. Ik vond het echt een mooi en boeiend verhaal, daarom zeker een aanrader!

Horror is niet mijn favoriete genre, niet omdat ik het eng vind maar ik vind het vaak niet heel realistisch en misschien ben ik er wel iets te nuchter voor? Toch heb ik heel af en toe zin in een horrorfilm en ik had veel positieve dingen gelezen over de nieuwe film ‘The Conjuring’. Deze film vertelt het verhaal van twee paranormale onderzoekers die betrokken raken bij een gezin die geterroriseerd worden in hun eigen huis. Heel eerlijk, de film zit wel vol clichés, denk aan een creapy huis,  enge poppen en schimmen maar desondanks vond ik de film vermakelijk. Ook al vond ik de film niet zo heel eng, ik zou het niet aanraden om de film alleen te kijken…

De film ‘Lars and the real girl ‘zag ik al een tijdje geleden maar bekeek ik laatst toevallig voor de tweede keer. Deze film met Ryan Gosling in de hoofdrol is grappig maar ook wel een beetje triest. De film gaat over Lars die verliefd wordt op zijn realdoll en hij ziet de pop als een echt persoon. Hij neemt het zelfs zo serieus dat hij de pop, Bianca, voorstelt aan zijn ouders wat natuurlijk nogal vreemd is. Toch krijgt de familie van Lars het advies om mee te spelen en dat zorgt voor vrij vreemde situaties. Een leuke film en ook tof om Ryan Gosling in een hele andere rol te zien dan dat we gewend zijn.

Al een tijdje was ik nieuwsgierig naar de film ‘Losing Isaiah’. Dit is wel zo’n typische ‘RTL 4 waargebeurde film’, als je begrijpt wat ik bedoel. Toch vond ik deze film heel “mooi” en het gaat over een verslaafde moeder die haar pasgeboren baby achterlaat in een kartonnen doos. Uren later wordt de baby gevonden en al snel wordt de baby geadopteerd door een gezin. Khaila, de verslaafde moeder, wordt even later opgepakt wegens diefstal en moet drie jaar in de gevangenis doorbrengen. Wanneer ze vrijkomt komt ze erachter dat haar baby nog in leven is en dat haar zoontje opgroeit bij een blank gezin. Dan begint een lange strijd, want de moeder wil haar kind terug…

Ik sluit dit artikel af met de leuke film: Happythankyoumoreplease, een typische drama/komedie film. De film gaat over Sam, een schrijver uit New York. Hij heeft een vrij leven zonder al te veel verantwoordelijkheden. Maar heel plotseling verandert dit wanneer hij een klein jongetje tegenkomt in de metro dat zijn familie kwijt is. Sam kan het niet over zijn hart verkrijgen om het jongetje aan zijn lot over te laten en besluit het kind een tijdje bij hem in huis te nemen. Maar of dit zo verstandig is? Ondertussen komt hij ook nog een leuke vrouw tegen en zijn leven wordt plots een stuk ingewikkelder. Ook dit vond ik een hele leuke film, vooral omdat die een beetje anders is dan anders.

Heb jij nog leuke filmaanraders voor mij?

82 Comments on Mijn laatst bekeken films!

 1. Jana Vmh
  16 november 2013 at 15:21 (8 jaar ago)

  Zien er leuke film uit, goede aanraders! 🙂

 2. Lys
  16 november 2013 at 15:28 (8 jaar ago)

  Ik vond The Conjuring een tegenvaller… Het zag er veelbelovend uit maar ik vond hem eigenlijk wat saai. Die met Ryan Gosling ga ik eens opzoeken!

 3. Céline
  16 november 2013 at 16:08 (8 jaar ago)

  Die film lars and the real girl heb ik ook gezien. Hij stelt die pop alleen niet voor aan zijn ouders, want zijn moeder is overleden bij zijn geboorte. Hij stelt haar voor aan zijn broer en zijn zwangere echtgenote. Ik vond het niet echt een leuke film om te kijken, wel psychologisch interessant.

 4. Ashley
  16 november 2013 at 16:12 (8 jaar ago)

  Wat een leuke films 😀 Nu staan er weer nieuwe films op mijn lijstje 😀

 5. Caro
  16 november 2013 at 16:29 (8 jaar ago)

  Ik ben heel benieuwd naar Losing Isaiah!

 6. victoria
  16 november 2013 at 17:12 (8 jaar ago)

  leuke films zeg! ben benieuwd, al denk ik wel dat ik The Conjuring achterwegen zal laten haha! Aangezien ik niet zo goed tegen horror kan..

 7. Robin
  16 november 2013 at 17:19 (8 jaar ago)

  Leuk lijstje!

 8. femketje
  16 november 2013 at 17:42 (8 jaar ago)

  lars and the real girl lijkt me nog wel leuk om te zien 😀

 9. I scream beauty
  16 november 2013 at 18:01 (8 jaar ago)

  Leuk lijstje! Ik kijk meer series dan films. De laatste film die ik gezien heb is: Now you see me. Een aparte film!

 10. Martina
  16 november 2013 at 19:35 (8 jaar ago)

  One day lijkt me wel mooi!

 11. Myrthe
  16 november 2013 at 20:23 (8 jaar ago)

  Thanks ik denk dat ik vanavond ‘one day’ ga kijken! Voor als je ‘m nog niet hebt gezien: The green mile is een súpergoede film! (:

 12. Anne Solveig
  16 november 2013 at 20:30 (8 jaar ago)

  Lars and the Real Girl wil ik zien!

 13. Axelle
  16 november 2013 at 21:18 (8 jaar ago)

  die laatste film en die met Ryan Gosling lijken me erg leuk!

 14. Stephanie
  16 november 2013 at 22:21 (8 jaar ago)

  Losing Isaiah spreekt me wel aan, ik denk dat ik die eens ga kijken binnenkort!

 15. Lies
  16 november 2013 at 22:49 (8 jaar ago)

  Ik heb zelf nog geen van deze films gekeken, maar ze lijken mij wel allemaal mooi en leuk. Ik ga er daarom zeker eens naar kijken.

 16. Marinka
  18 november 2013 at 17:02 (8 jaar ago)

  He Sanne,

  Ik reageer eigenlijk niet zo heel vaak op jouw blog, maar ik léés en kijk alles hoor! Ik ben zelf ook gek op films.. ken je “the vow” al? Erg mooi!
  Wilde eigenlijk alleen even zeggen dat ik vind dat je goed bezig bent en ik zeker elke dag even je blog bekijk!

  xx

 17. Merel
  28 november 2013 at 16:27 (8 jaar ago)

  de conjuring is een waargebeurd verhaal!
  Die paranormale onderzoekers hebben ook echt bestaan en de vrouw leeft volgensmij nog…
  met dat in mijn achterhoofd maakte het de film wel een stuk enger, toen ik hem zag!