Mijn laatst bekeken films!

Zo vlak voor het weekend leek het mij een leuk idee om mijn laatst bekeken films met jullie te delen. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de laatste tijd vind ik het heerlijk om films te kijken onder het genot van een hapje en een drankje terwijl de regen op de ramen tikt. Het vinden van een leuke film is niet altijd even makkelijk en af en toe zit er een misser tussen. Om jullie dit te besparen heb ik hieronder een lijstje van mijn laatste bekeken films die ik de moeite waard vind…

Laat ik maar meteen beginnen met ‘One Day’, deze film, gebaseerd op een boek, vond ik echt prachtig! De film begint in 1988 waar Emma en Dexter elkaar ontmoeten. Ze brengen een dag met elkaar door en er ontstaat een vriendschap voor het leven. De film speelt zich af van 1988 tot aan 2008 en laat zien hoe hun vriendschap zich in die jaren ontwikkeld en tegen wat voor situaties ze aanlopen. Ik vond het echt een mooi en boeiend verhaal, daarom zeker een aanrader!

Horror is niet mijn favoriete genre, niet omdat ik het eng vind maar ik vind het vaak niet heel realistisch en misschien ben ik er wel iets te nuchter voor? Toch heb ik heel af en toe zin in een horrorfilm en ik had veel positieve dingen gelezen over de nieuwe film ‘The Conjuring’. Deze film vertelt het verhaal van twee paranormale onderzoekers die betrokken raken bij een gezin die geterroriseerd worden in hun eigen huis. Heel eerlijk, de film zit wel vol clichés, denk aan een creapy huis,  enge poppen en schimmen maar desondanks vond ik de film vermakelijk. Ook al vond ik de film niet zo heel eng, ik zou het niet aanraden om de film alleen te kijken…

De film ‘Lars and the real girl ‘zag ik al een tijdje geleden maar bekeek ik laatst toevallig voor de tweede keer. Deze film met Ryan Gosling in de hoofdrol is grappig maar ook wel een beetje triest. De film gaat over Lars die verliefd wordt op zijn realdoll en hij ziet de pop als een echt persoon. Hij neemt het zelfs zo serieus dat hij de pop, Bianca, voorstelt aan zijn ouders wat natuurlijk nogal vreemd is. Toch krijgt de familie van Lars het advies om mee te spelen en dat zorgt voor vrij vreemde situaties. Een leuke film en ook tof om Ryan Gosling in een hele andere rol te zien dan dat we gewend zijn.

Al een tijdje was ik nieuwsgierig naar de film ‘Losing Isaiah’. Dit is wel zo’n typische ‘RTL 4 waargebeurde film’, als je begrijpt wat ik bedoel. Toch vond ik deze film heel “mooi” en het gaat over een verslaafde moeder die haar pasgeboren baby achterlaat in een kartonnen doos. Uren later wordt de baby gevonden en al snel wordt de baby geadopteerd door een gezin. Khaila, de verslaafde moeder, wordt even later opgepakt wegens diefstal en moet drie jaar in de gevangenis doorbrengen. Wanneer ze vrijkomt komt ze erachter dat haar baby nog in leven is en dat haar zoontje opgroeit bij een blank gezin. Dan begint een lange strijd, want de moeder wil haar kind terug…

Ik sluit dit artikel af met de leuke film: Happythankyoumoreplease, een typische drama/komedie film. De film gaat over Sam, een schrijver uit New York. Hij heeft een vrij leven zonder al te veel verantwoordelijkheden. Maar heel plotseling verandert dit wanneer hij een klein jongetje tegenkomt in de metro dat zijn familie kwijt is. Sam kan het niet over zijn hart verkrijgen om het jongetje aan zijn lot over te laten en besluit het kind een tijdje bij hem in huis te nemen. Maar of dit zo verstandig is? Ondertussen komt hij ook nog een leuke vrouw tegen en zijn leven wordt plots een stuk ingewikkelder. Ook dit vond ik een hele leuke film, vooral omdat die een beetje anders is dan anders.

Heb jij nog leuke filmaanraders voor mij?