Review: BB Cream by H&M

Terwijl de BB Cream hype alweer een beetje voorbij is ben ik toch nog op zoek naar dé perfecte. Ik vind een BB cream, mits die fijn is natuurlijk, een erg leuk en mooi product en inmiddels heb ik mijn foundations ingeruild voor een BB Cream van het merk Guerlain waar ik een enorme fan van ben. Helaas hangt hier wel een behoorlijk prijskaartje aan en daarom ben ik stiekem nog steeds op zoek naar een betaalbare BB Cream die net zo goed is. En ik kan je vertellen, dit is een lastige opgave…

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik regelmatig te vinden op de webshop van H&M en daar zag ik een tube met BB Cream voor maar liefst 7,95 Euro. Ik mikte de BB Cream in mijn digitale winkelmandje en de afgelopen tijd heb ik dit product getest, vandaag voor jullie de review.

De tube van de BB Cream ziet er goed uit en bevat 30 ml, dit is een gemiddelde hoeveelheid. De verpakking ziet er simpel uit, less is more is waarschijnlijk de gedachte geweest. De cream bevat ook SPF 15 en dit is zeker een pluspunt. Verder staan er op de voorkant allerlei beloftes, namelijk: de cream voelt licht en zacht aan, geeft een goede dekking en voedt de huid. Maar kan deze BB Cream van H&M deze beloftes nakomen?

Maar voordat ik mijn ervaringen ga delen wil ik eerst nog heel even kort ingaan op de ingrediëntenlijst. Waar ik vooral heel benieuwd naar was, bevat deze BB Cream siliconen? En het antwoord is ja, zo bevat deze cream o.a. dimethicone en cyclopentasiloxane. Ik heb geen problemen met siliconen want mijn huid reageert er altijd goed op, toch weet ik dat niet elke huid blij wordt van siliconen.

Ik heb de BB Cream in de kleur ‘Light’, toch vind ik de kleur niet heel licht en ik denk zelfs dat voor sommige meiden de kleur te donker is. De BB Cream heeft een gele, dus warme ondertoon. Ik verwachtte eigenlijk een hele vloeibare cream, geen idee waarom, maar daarentegen is de cream vrij dik maar niet heel dekkend. Deze BB Cream van H&M heeft een behoorlijke typische make-up geur, niet heel erg lekker maar verder ook niet heel storend.

Ik breng mijn make-up het liefste aan met mijn buffing brush en ook deze BB Cream breng ik graag aan met mijn kwast. Het aanbrengen gaat soepel, ondanks dat de cream vrij dik is. De dekking valt mij wel een beetje tegen en ik heb aardig wat nodig om mijn gehele gezicht te voorzien van een laagje BB Cream. Heel zuinig is dit product dus niet. Het fijne is wel dat je dit product op kan bouwen door meerdere laagjes aan te brengen. De BB Cream ziet er verder goed uit, is vrij mat en geeft een natuurlijk resultaat. Heb je wat meer dekking nodig dan zou ik dit product gewoon laten liggen, of je moet daarna nog met concealer aan de slag gaan. De BB Cream van H&M voelt verder fijn aan op mijn gezicht, geen trekkerig of plakkerig gevoel, heel fijn! Hieronder een foto met de BB Cream…

Dit product van H&M is zeker geen vervanger voor mijn Guerlain BB Cream. Ik vind de dekking van dit product wel heel minimaal en ik geef toch de voorkeur aan iets meer dekking. Toch denk ik dat deze BB Cream voor veel meiden/vrouwen wel geschikt is, want misschien zoek je juist wel een product die niet heel goed dekt. Afgezien van de dekking ben ik nog best wel positief verrast door dit product. Vooral omdat de kleur goed matched met mijn huidskleur, de cream brengt prettig aan en voelt fijn aan op mijn gezicht. En ook niet onbelangrijk, de BB Cream by H&M  blijft toch zeker 6 uur (zonder afpoederen) goed zitten!

 

Dit vind je vast ook leuk...

19 Comments on Review: BB Cream by H&M

 1. Selena
  9 oktober 2013 at 11:04 (6 jaar ago)

  Niet helemaal onaardig uiteindelijk! Ik vind deze opzich wel mooi bij je passen, die van Guerlain is natuurlijk wel veel beter!

  Beantwoorden
 2. Simone
  9 oktober 2013 at 11:09 (6 jaar ago)

  Niet verkeerd! Maar ik gebruik de Catrice BB cream nu en terwijl ik ook graag duurdere foundations gebruik, vind ik deze heel fijn! Hij dekt goed, blijft goed zitten en ik heb het gevoel dat het mijn huid goed verzorgt! Daarnaast is hij geloof ik maar €6,00.

  Beantwoorden
 3. Eline
  9 oktober 2013 at 11:19 (6 jaar ago)

  Voor een lichte dekking lijkt hij me wel heel erg fijn!

  Beantwoorden
 4. martina
  9 oktober 2013 at 11:23 (6 jaar ago)

  toch jammer dat ze het een BB cream noemen terwijl het dus niet eens verzorgend is…..

  Beantwoorden
 5. Sofie
  9 oktober 2013 at 11:28 (6 jaar ago)

  Ziet er prima uit, alleen ik zoek iets meer dekking.

  Beantwoorden
 6. Joyce
  9 oktober 2013 at 11:43 (6 jaar ago)

  Dit lijkt me vooral een prettige BB Cream voor de zomer! Dan heb je van jezelf al een net iets gezondere uitstraling en ook veel minder dekking nodig. In de wintermaanden grijp ik zelf meestal toch ook wel naar producten met meer dekking én een gezonde glow, gotta conquer that winter blues! ;D Ik sla over (voor nu)!

  Beantwoorden
 7. Savannah
  9 oktober 2013 at 12:43 (6 jaar ago)

  Ziet er erg fijn uit maar hou het toch liever nog even bij Garnier :) Liefs, x
  PS: doe je mee met mijn winactie?

  Beantwoorden
 8. Kimberly
  9 oktober 2013 at 13:36 (6 jaar ago)

  Het resultaat is eigenlijk nog best wel mooi! en dat voor de H&M :)

  Beantwoorden
 9. Frances
  9 oktober 2013 at 14:16 (6 jaar ago)

  Ik vind de verpakking er wel mooi uitzien, helaas dekt hij niet zo goed. Ik vind het persoonlijk wel fijn als mijn BB cream goed dekt.

  Beantwoorden
 10. Isabel
  9 oktober 2013 at 14:33 (6 jaar ago)

  Hij dekt niet zo goed, jammer! Maar op zich lijkt ‘ie me wel ok voor egale huidjes :)

  Beantwoorden
 11. Melanie
  9 oktober 2013 at 15:30 (6 jaar ago)

  Mmmm…ik hou het toch bij mijn bb cream van Garnier!

  Beantwoorden
 12. Lies
  9 oktober 2013 at 17:01 (6 jaar ago)

  Ik vind hem best wel goed klinken. Alleen wel jammer dat de dekking niet zo heel erg goed is, want dat heb ik toch vaak wel nodig.

  Beantwoorden
 13. Axelle
  9 oktober 2013 at 19:42 (6 jaar ago)

  klinkt inderdaad fijn voor als je lichte dekking zoekt!

  Beantwoorden
 14. Jana
  9 oktober 2013 at 19:44 (6 jaar ago)

  Ziet er niet slecht uit :) x

  Beantwoorden
 15. Angelique
  9 oktober 2013 at 21:45 (6 jaar ago)

  heb hem ook en vond inderdaad de dekking erg jammer!

  Beantwoorden
 16. Caro
  10 oktober 2013 at 08:19 (6 jaar ago)

  Een bb cream van H&M? Dat wist ik niet! Maar ik denk niet dat ik ‘m ga proberen, ik hou wel van wat meer dekking! :-)

  Beantwoorden
 17. el
  15 oktober 2013 at 16:35 (6 jaar ago)

  Klinkt goed! Kun je de hele ingredientenlijst laten zien, want op sommige ingredienten reageert mijn acne-gevoelige huid.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *