Zomerklaar dossier #1: mooie voeten!

Zomerklaar dossier #1: mooie voeten!

De afgelopen tijd heb ik heel wat zomerse beautyproducten ontvangen ter review voor mijn blog. Dat bracht mij op het idee om de komende tijd een terugkerend item op mijn blog te plaatsen, namelijk met de titel: ‘zomerklaar dossier’. Met vandaag als onderwerp: mooie voeten! Vandaag kunnen jullie een review lezen over de ‘Calendulan Klovenzalf’ en geef ik jullie wat algemene tips om je voeten zomerklaar te krijgen. Veel leesplezier!

Op zomerse dagen loop ik het liefst op blote voeten (thuis) en op sandaaltjes of teenslippers. In beide gevallen is het dus best belangrijk dat mijn voeten er netjes uitzien. Eigenlijk loop ik altijd op blote voeten, zelfs in de winter. Ik vind dit heel prettig maar het doet mijn voeten niet veel goeds. Ik heb best last van eelt, kloven en mijn voeten zijn ook vaak erg droog. Tijd dus om mijn voeten weer wat meer aandacht te geven met de zomer in het vooruitzicht…

Van VSM ontving ik de ‘Calendulan Klovenzalf’, een speciale zalf voor de voeten met als basis ‘Calendula officinalis extract’. Calendula (Goudsbloem) is een heel veelzijdige kruid en is o.a. populair als tuinbloem, maar heeft ook cosmetische en culinaire toepassingen. Toch denk ik dat de meeste mensen ‘Calendula’ kennen vanwege de huidherstellende eigenschappen. Ik ken het in ieder geval nog van “vroeger” toen mijn moeder mij hiermee insmeerde nadat ik ontzettend was verbrand…

De ‘Calendulan Klovenzalf’ zit in een metalen tube en bevat 50 gram, wat mij betreft een hygiënische en handige verpakking. Ik heb de zalf naast mijn bed staan en ik breng het product twee keer per dag aan, zowel bij het opstaan als voor het slapen gaan. Het product vind ik niet lekker ruiken, gelukkig smeer je het op je voeten en zit je er dus niet  lang met je neus bovenop. De zalf is dik en ‘vol’ maar smeert ondanks dat, erg goed uit. Per keer heb je maar een klein beetje nodig per voet, je kunt echt merken dat de crème heel voedend is. De zalf trekt heel snel in de huid en zorgt onmiddellijk voor zachte en verzorgde voeten. De Klovenzalf is trouwens ook heel geschikt om te gebruiken op andere droge plekjes op je huid, zoals bijvoorbeeld nagelriemen, ellebogen, knieën etc.

De zalf heb ik nu een aantal dagen gebruikt en mijn voeten zien er al stukken beter uit. Nog even en ik durf mijn voeten weer aan de buitenwereld te laten zien!

De ‘Calendulan Klovenzalf’ van VSM ligt vanaf nu bij de drogist en apotheek en kost €7,95. 

Ten slotte wil ik jullie nog even wat tips geven voor mooie zomerse voeten:

  • In de winkel heb je speciale eeltvijlen, hiermee kun je makkelijk en pijnloos eelt verwijderen. Let er trouwens op dat je niet alles verwijdert, een klein laagje eelt is juist goed omdat dit zorgt voor de bescherming van je drukpunten. Het beste kun je je voeten vijlen tijdens het douchen op vlak daarna, je huid is dan namelijk nog soepel en zacht.
  • Ook is het goed om af en toe je voeten te scrubben, zo krijg je zachte voeten en wanneer je gaat zonnebaden of met een zelfbruiner aan de slag gaat krijgen je voeten ook een mooi egaal kleurtje. Daarnaast is het ook nog eens heel erg goed voor de doorbloeding van je voeten.
  • Om de doorbloeding van je voeten nog extra te stimuleren kun je jezelf een heerlijke massage geven. Pak een lekkere olie en masseer hiermee je voeten. Je voeten hebben het best wel zwaar te verduren, vooral als je staand werk doet of veel loopt, dus verwen die voeten!
  • Neem een heerlijk voetenbad, dit is niet alleen heel ontspannend maar ook wederom goed voor de doorbloeding van je voeten. En als je dan toch bezig bent zou je eventueel ook je voeten kunnen scrubben en vijlen.
  • Soms zijn mijn voeten er zo slecht aan toe dat ze echt iets extra’s verdienen. Dan smeer ik mijn voeten voor het slapen gaan rijkelijk in met een zalf, dit zou bijvoorbeeld heel goed kunnen met de ‘Calendulan Klovenzalf’, vervolgens trek ik mijn sokken aan en laat ik de zalf de hele nacht intrekken. Eigenlijk is dit te vergelijken met een masker en mijn voeten voelen naderhand altijd heerlijk zacht aan.
  • Vergeet ook niet je nagels van je voeten te verzorgen. Het beste kun je je nagels knippen met een speciaal nagelschaartje en ze daarna nog even vijlen. Let er op dat je de nagels recht afknipt/vijlt, dit voorkomt ingegroeide nagels. 
  • Een leuk kleurtje op je nagels geeft natuurlijk ook meteen een zomers tintje aan je voeten en de kleur van je nagellak zou je zelfs kunnen matchen met je kleding. Ben je niet zo tevreden over je voeten dan is het misschien verstandig om een niet al te opvallende kleur te kiezen. 
  • Ten slotte nog een laatste tip. Ga je lekker zonnen, vergeet dan niet je voeten in te smeren met een zonnebrandcreme, “niets” is pijnlijker dan verbrande voeten, auw!
Ik hoop dat jullie het eerste ‘Zomerklaar dossier’ leuk vonden. Volgende week kunnen jullie alles lezen over ontharen en laat ik jullie o.a. zien hoe je makkelijk en snel kunt harsen met een product van BaByliss.