VVDD: ‘Wapens als modetrend’

Steeds vaker zie ik in winkels shirtjes, truien maar ook sieraden met het thema ‘wapens’. Dan bedoel ik dus een shirtje met bijvoorbeeld een pistool erop of een ketting met een pistool bedel eraan. Laatst was ik daarover aan het nadenken of ik zoiets zou dragen en waarom wel en waarom niet. Eigenlijk heb ik er een hele duidelijke mening over, benieuwd lees dan snel even verder…

Uiteraard wil ik eerst zeggen dat iedereen wat mij betreft alles mag en kan dragen, wie ben ik om daar iets over te zeggen. Toch weet ik van mijzelf dat ik niet snel een shirt of een sieraad zou dragen met als thema ‘wapens’. Ik ben er namelijk wel van overtuigd dat wapens helemaal niet goed zijn voor onze maatschappij en waarom zou je dan een pistool als print op je shirt willen hebben? Voor mij voelt dat toch als ‘verheerlijking’ van wapens en ik sta daar gewoon niet achter. Mij zou je dus niet snel zien in een shirt met een pistool erop ook al is het een trend. Het is gewoon niet wie ik ben dus ik laat dat soort kledingstukken en sieraden voor iemand anders ‘hangen’…

Nu ben ik eigenlijk super benieuwd naar jouw mening? Wat vind jij van de ‘wapen’ modetrend, zou je het zelf dragen en waarom wel of waarom niet? Of had je er eigenlijk nooit zo over nagedacht. Deel vooral je mening bij de comments want ik ben zeer zeer benieuwd!

95 Comments on VVDD: ‘Wapens als modetrend’

 1. Maury
  10 augustus 2012 at 11:13 (11 jaar ago)

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt, wapens daar maak je oorlog mee en vind ik niet dat je het op een t shirt moet drukken, hoe leuk het er ook uitziet.

 2. Linsey
  10 augustus 2012 at 11:22 (11 jaar ago)

  Ik heb precies dezelfde mening als jij, maar ik snap ook dat sommige mensen het dragen zonder die bedoeling, net als het kruis als sieraad. Veel mensen die het dragen vinden het erg stoer maar geloven niet. Toch zal je mij nooit met een pistool op m’n shirt zien (voorbeeld)

  Liefs, xx

 3. Janneke
  10 augustus 2012 at 11:32 (11 jaar ago)

  Helemaal mee eens! Rare trend, waardoor wapens opeens ‘leuk’ gaan lijken.

 4. Nancy
  10 augustus 2012 at 11:44 (11 jaar ago)

  Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht maar zou het niet zo gauw dragen! maar net als jij vind ik gewoon dat iedereen mag dragen wat ‘ie zelf wil ๐Ÿ™‚

 5. Irene
  10 augustus 2012 at 11:55 (11 jaar ago)

  Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens, ik heb ze ook al gezien in de winkels maar ik laat ze ook maar lekker voor anderen hangen..

 6. Sara
  10 augustus 2012 at 12:10 (11 jaar ago)

  Ik vind het ook maar niks ๐Ÿ™‚

 7. Shna
  10 augustus 2012 at 12:11 (11 jaar ago)

  Ik heb een vlieger en van dam tas, met het bekende pistool er op. Ik vind het gewoon een leuk detail aan de tas, gaaf, stoer, past bij mijn stijl. Maar ik zie het pistool op mijn tas totaal niet als hetzelfde als een echt pistool. Moet kunnen wat mij betreft.

 8. Helmi
  10 augustus 2012 at 12:25 (11 jaar ago)

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het ook een beetje een gekke trend, maar stiekem ben ik een in het verkeerde jaar geboren hippie … Ik zal ook niet snel gaan lasergamen of paintballen. Een waterpistool is nog net acceptabel ๐Ÿ™‚

 9. charile
  10 augustus 2012 at 12:46 (11 jaar ago)

  ik ben het helemaal met je eens!

 10. Michelle
  10 augustus 2012 at 13:43 (11 jaar ago)

  Ik ben het met je eens. Ik ben tegen wapens en het zou dan opk hypocriet zijn om een shirt of wat dan ook met een wapen erop of eraan te dragen. Dat is de reden dat ik nooit aan deze trend mee zal doen

 11. Tessa
  10 augustus 2012 at 14:15 (11 jaar ago)

  Ik zag laatst iemand met een tas met een pistool afdruk in het leer. Zodat het net leek alsof er echt een pistool in die tas zat. Dat vind ik zo raar en ook een beetje dom en uitdagend. Maar goed, ieder zijn ding hรจ!

 12. Lies
  10 augustus 2012 at 14:19 (11 jaar ago)

  Ik vind zelf de wapen modetrend helemaal niks. Ik hou sowieso niet van wapens, dus ook niet als afbeelding op mijn kleding of sieraden. Misschien heel gek, maar vind het zelfs al naar om hele jonge kinderen op straat te zien die oorlogje naspelen met stokken of nepwapens. Deze trend gaat dus zeker aan mij voorbij.

 13. Diana
  10 augustus 2012 at 18:13 (11 jaar ago)

  Een pistool vind ik persoonlijk wel mooi. Het uiterlijk dan hรจ, niet waarvoor het tegenwoordig gebruikt wordt. Zolang er geen misleidende teksten bij staan vind ik het wel een leuke trend, maar dat komt omdat het wel bij me past. Ik houd wel van een ruig kledingstuk in mijn outfit. Ik draag veel vrouwelijke items, maar wel met een rauw randje.

 14. Harma
  10 augustus 2012 at 19:35 (11 jaar ago)

  Ik vind het zoals de commenter hierboven ook een mooie uitstraling hebben. Stoer en some how stylish! Zo vind ik de tattoages van rihanna (??) super tof! Zij heeft een klein pistooltje aan de zijkant van dr pols! En ja ik zou dus, puur omsat ik het mooi vind, zeker kleding wtc dragen met wapens. Hetzelfde geldt voor skulls, mijn kast hangt er vol mee ๐Ÿ™‚

 15. Cynthiiaa
  10 augustus 2012 at 19:38 (11 jaar ago)

  Ik vind het wel grappig dat ze er nu ineens een trend van maken, moeten de videogames niet verboden worden, althans, ze lopen daar altijd over te zeuren als er een schietpartij is geweest, en ik ben er echt tegen, want het komt niet daarvan. Maken ze nu er een trend van, best apart. Ik vind het een leuke trend!

 16. Lie
  10 augustus 2012 at 21:25 (11 jaar ago)

  Nee, deze trend is niets voor mij. Ook al heb je er geen bedoelingen bij, met zulke sieraden of afbeeldingen lopen geeft wel een bepaald beeld af. Doe mij maar een andere trend.

 17. Kimberly
  11 augustus 2012 at 13:25 (11 jaar ago)

  Hmm het ligt er een beetje aan hoe het gebruikt is eigenlijk. Een tas van vlieger en vandam vind ik zelf wel heel gaaf!

 18. Esther
  11 augustus 2012 at 17:32 (11 jaar ago)

  Ik heb zelf een vlieger en van dam tas en ik vind het geweldig. Ik zie het niet zo zeer als geweld promoten. Sieraden of kleding met wapens zou ik overigens nooit dragen, maar meer omdat dat totaal niets voor mij is.

 19. martina
  11 augustus 2012 at 21:12 (11 jaar ago)

  zoooooooooooooooooooo mee eens, denk dat veel mensen daar niet echt over nadenken,,.. die vlieger en van dam tassen zijn een groot ding, stoere tassen, maar wat maak je ermee los bij anderen ? dank denk ik, moet het perse een wapen zijn of zou het ook iets anders kunnen zijn, ……….het lijkt een beetje miss universe achtig om te zeggen dat je peace wilt, maar zo is het nou eenmaal,,,

  verder wil ik respect hebben voor mensen die te maken hebben met oorlog, wapens, kindsoldaten en geweld. Ik wil er niet nonchalant mee omgaan !

 20. izan
  12 augustus 2012 at 15:50 (10 jaar ago)

  sorry dat ik het zeg
  maar je doet de laatste tijd niks meer aan je blog dus als je het niet meer aan kunt of geen zin meer in hebt
  stop dan gewoon
  is misschien het beste

  • Sanne van Huis
   13 augustus 2012 at 17:48 (10 jaar ago)

   Ik denk niet dat jij voor mij kan bepalen dat ik moet stoppen met mijn blog. Ik update wanneer ik een post wil plaatsen en heb totaal geen verplichtingen, ik blog namelijk voor mijn plezier en ben eigen baas en je mag denk ik gewoon blij zijn dat je gratis en voor niets mijn artikelen kan en mag lezen.

   • Emmely
    20 augustus 2012 at 17:36 (10 jaar ago)

    Groot gelijk Sanne!!!
    In een blog moet je veel tijd steken!

 21. Manon
  12 augustus 2012 at 17:11 (10 jaar ago)

  :O vreemde reactie hierbove ^
  In ieder geval vind ik het WEL een leuke trend
  Ik bedoel ze zoeken nu ook alles op van dingen die ze op een thirt kunnen zetten
  Wat de laatste grote trend is en nu ook nog steeds er is.. Zijn de snorretjes!
  En dat is in vergelijking ook wel te vergelijken .. Ik bedoel vind jij een man met een snor aantrekkelijk? Ik vind een man met een pistool ook niet leuk ! Maar toch word het een trend .. Net als de snorren … Ik vind het erg leuk en waarscheinlijk zijn de meeste meiden die nu hebben geantwoord gewoon “nee” gezecht door de groepsdruk ..
  Ahjaa , natuurlijk heeft iedereen zijn eigen stijl
  Maar ik vind het gewoon te vergelijken met de snor
  Toch net hetzelfde niet?

 22. mandy
  13 augustus 2012 at 00:01 (10 jaar ago)

  Manon, echt ik ben het helemaal met je eens!!
  Dan kan je met niks meer lopen want een diertje dat zielig kijkt op je shirt zou bijwijze van al te veel zijn…

 23. roosje
  14 augustus 2012 at 20:02 (10 jaar ago)

  Ik vind pistolen we echt leuk op ee t-shirt ik heb BVB een t-shirt met een knoop in dat ding waar de kogel uitkomt met de teks no shoot vind hem zozozo leuk

 24. Manon
  21 augustus 2012 at 09:08 (10 jaar ago)

  Idd x