How to survive the heat?

Het wordt (of is al) een warm weekend, temperaturen boven de dertig graden met weinig tot geen wind. Heel eerlijk, ik hou niet van warm weer. Alles onder de 25 graden vind ik prima, alles daarboven (vooral in Nederland) hoeft van mij niet zo. Ik word er vaak niet productiever van en de kans op paniekaanvallen in mijn geval is een stuk groter. Toch moet ik het ermee doen en daarom wil ik wat manieren delen hoe ik mijn hoofd (enigszins) koel hou…

 • Een ventilator is op dit soort dagen is mijn allerbeste vriend. Overal waar ik ben, daar is mijn ventilator ook. Dus zit ik in de huiskamer, grote kans dat de ventilator in de buurt is en ben ik aan het werk dan vergezeld mijn grote ‘vriend’ mij in de werkkamer. Een fris briesje is gewoon heerlijk om in te vertoeven! Dus heb je nog geen ventilator, ga dan snel (niet te snel, want daar word je ook warm van) naar een dichtstbijzijnde elektronicawinkel en koop je zelf een ventilator, succes gegarandeerd!
 • Naast mijn ventilator, zijn mijn waterspuitje en ik ook onafscheidelijk. Ik heb een waterspuitje waar ik mij regelmatig even mee nat maak en dit geeft ook lekker verkoeling. Vooral ook lekker in combi met de ventilator…
 • Op dit moment heb ik een heerlijk luchtig jurkje aan en ik loop blootsvoets door het huis. Ook mijn haar zit in een lekkere knot bovenop mijn hoofd zodat ik geen last krijg van een warme plakkerige nek, jikes. En wat ik vooral ook niet draag is make-up, het enige wat ik vanmorgen op heb gedaan is een klein laagje dagcreme en ik heb mijn lippen eventjes ingesmeerd met een fijne lippenbalm.
 • Wat ik ook doe is heel erg veel drinken en dan vooral water met het liefst ijsklontjes erin. Drinken is sowieso heel goed wanneer het heel warm is en het zorgt echt voor verkoeling. Waterijsjes mogen eigenlijk ook niet ontbreken wanneer het kwik boven de 25 graden uitkomt. Geen ijsjes in huis, dan kun je misschien altijd nog ijsklontjes (met limonade) maken en daar op ‘sabbelen’, werkt ook prima!
 • Op dit soort dagen heb ik eigenlijk ook niet heel erg veel trek in eten en het liefst zou ik gewoon niet eten maar dat is slecht voor je. Dus wat ik altijd doe is veel fruit eten, yoghurt/kwark, soms maak ik smoothies en in de avond eet ik vaak een lekkere gemakkelijke maaltijdsalades. Het is ook best wel verstandig om iets meer zout te eten wanneer het heel warm is gezien je best wat zout verliest door het zweten. Het gekke is ook eigenlijk dat ik vaak wel zin heb in lekkere zoutjes, dus dat gaat er vaak in de middag nog wel in.
 • Douchen vind ik ook heerlijk op hele warme dagen maar douche niet te koud, hoe aantrekkelijk dat misschien ook is. Je kunt beter lauw/warm douchen want uiteindelijk koel je daar meer vanaf dan wanneer je ijskoud gaat douchen. Je lichaam gaat daarna namelijk nog door met opwarmen waardoor je uiteindelijk weer warmer wordt en dat willen we niet…
 • Wat ik wel heel lekker vind is mijn haar niet heel goed drogen, waardoor ik een tijd lang letterlijk en figuurlijk mijn hoofd koel hou!
 • Ik doe op hele warme dagen lekker rustig aan en ik sta vaak vroeg op zodat ik nog even goed kan genieten van de ‘koelte’ en misschien toch nog even dingen kan doen die moeten gebeuren, zoals bijvoorbeeld huishouden of werk. Vooral tussen 12 en 4 doe ik echt lekker rustig aan en het liefst zit ik binnen met mijn benen omhoog, ventilator en waterspuit aan mijn zijde, een kan met ijskoud water bij de hand en lekker internetten of lezen op de iPad.

Dit zijn paar van mijn manieren van mij om de warmte (lees hitte) te lijf te gaan. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe jij je wapent Β  Β tegen de warmte en of je nog een super goede tip voor me hebt, want ik kan nog wel wat ‘hou je hoofd koel’ tips gebruiken…

93 Comments on How to survive the heat?

 1. Charile
  18 augustus 2012 at 12:14 (10 jaar ago)

  handig!

 2. Nannick
  18 augustus 2012 at 12:18 (10 jaar ago)

  Handig artikel, ben benieuwd of het overleven πŸ™‚

 3. Sara
  18 augustus 2012 at 12:30 (10 jaar ago)

  Dit kan ik echt gebruiken πŸ˜€ 35 graden is echt veel te veel voor mij!

 4. Vera
  18 augustus 2012 at 12:30 (10 jaar ago)

  Je kan juist beter niet te koude drankjes drinken, want dan krijgt je lichaam het signaal dat je het warmer moet krijgen. Je kunt zelfs beter thee drinken of iets anders warms. Die verkoeling van een koud drankje is maar van erg korte duur. Wel leuk artikel πŸ™‚ Handige tips verder!

 5. Char
  18 augustus 2012 at 14:33 (10 jaar ago)

  Ik maak me nooit op op een warme dag zodat ik steeds even met mijn hoofd onder de kraan kan om af te koelen. X

 6. Diana
  18 augustus 2012 at 15:04 (10 jaar ago)

  Lekker in de tuin zitten met mijn voetjes in een bak (koel) water. =)

 7. Cynthiiaa
  18 augustus 2012 at 15:11 (10 jaar ago)

  Goede tips, gewoon doen wat je moet doen, en niet de hele tijd denken, heet heet! Haha, het is heerlijk weer, misschien iets te warm, waarmee je nauwelijks wat kunt doen. Ik geniet er wel van!

 8. Esmay
  18 augustus 2012 at 15:55 (10 jaar ago)

  De ventilator is echt een grote vriend! ik zit nu lekker in de koele kamer (geen zon schijnt erop, heerlijk!!) en ik vind het nu gelukkig wel uit te houden!

 9. Lianne
  18 augustus 2012 at 17:31 (10 jaar ago)

  Af en toe je polsen in een koud badje dompelen werkt ook erg verkoelend. Werkt ook verlichtend als je door de warmte last hebt van hoofdpijn.

 10. Jeske
  18 augustus 2012 at 18:11 (10 jaar ago)

  Op dit moment is ons zwembadje mijn grote vriend. Af en toe een bekertje water over jezelf (of elkaar) heen gooien, heerlijk!

 11. Johanne
  19 augustus 2012 at 16:38 (10 jaar ago)

  Zeilen in Giethoorn op het meer of als het niet waait gewoon lekker varen en af en toe de boot uit om te zwemmen, the perfect life!

 12. Fleur
  19 augustus 2012 at 23:42 (10 jaar ago)

  Ik heb nog wel een ventilator staan bij mijn ouders, maar die heb ik nog steeds niet naar mijn huis meegenomen. Het was afgelopen nacht erg broeierig in de slaapkamer, maar ik kan wel goed tegen die warmte. Ik vind 22-25 graden de lekkerste temp. eigenlijk. Dit weer zoals in dit weekend is voor mij ook te warm. Ik heb dus lekker veel waterijsjes gegeten, heerlijk en koelt lekker af. Sporten doe ik nu alleen vroeg op de dag, want anders is het niet te houden.

 13. Kimberly
  20 augustus 2012 at 10:12 (10 jaar ago)

  Handig deze tips! Ik drink altijd heeeel veel water op een warme dag. Ik ga ook vaak lekker varen, dan staat er ook een heerlijk windje meestal en kun je ondertussen ook lekker zwemmen

 14. lisa
  20 augustus 2012 at 11:07 (10 jaar ago)

  hoe komt het dat je de laatste tijd niet meer zo veel dingen zet op je site sanne?x

 15. Tessie
  21 augustus 2012 at 21:03 (10 jaar ago)

  ik doe altijd een hoog knotje in, dan blijft mn nek ook wat koeler πŸ™‚