Bourjois ‘Clubbing’ Mascara & Eyeliner

Alweer een tijd geleden ontving ik een pakketje met wat leuke Bourjois make-up producten en daar zaten o.a. de ‘Clubbing’ mascare en eyeliner in. Ik vind het altijd erg leuk om verschillende mascara’s te testen omdat ik altijd nog hoop op die ene fantastische mascara die mijn wimpers langer, voller en zwarter doen lijken. Ook het testen van eyeliners vind ik altijd erg leuk omdat ik nogal trouw ben aan mijn H&M Eyeliner en wie weet ontdek ik zo nog een fijnere en betere. Benieuwd wat ik van deze twee Bourjois producten vind, lees dan snel verder…

De verpakking van zowel de ‘Volume Clubbing’ mascara als de ‘Liner Clubbing’ zien er goed uit. Past goed bij de ‘Clubbing’ sfeer en ik vind het er mooi strak uitzien. Maar natuurlijk gaat het niet om de looks, het gaat meer om wat deze producten doen…

Als ik zelf een mascara koop dan wil ik altijd graag een volume mascara. Op zich zijn mijn wimperhaartjes lang genoeg maar kunnen wel altijd wat meer volume gebruiken. Deze mascara van Bourjois belooft veel volume en zou ook heel wat uurtjes goed moeten blijven zitten. De mascara is goed zwart en dat vind ik altijd een pluspunt!

Het borsteltje is gemaakt van ‘echte’ haartjes en dat vind ik de laatste tijd eigenlijk wel weer heel fijn werken. Als je het borsteltje uit de huls haalt dan zie ik meteen dat er behoorlijk wat mascara aan het borsteltje blijft zitten. Bij mij gaan dan meteen de alarmbellen rinkelen, want ik zie meteen dikke spinnenpoot wimpers voor me. Voordat ik deze mascara aanbreng, strijk ik eerst even het overtollige mascara van het borsteltje om dat effect te voorkomen. Het borsteltje werkt fijn en de mascara klontert gelukkig niet!

Hier zie je mijn wimpers met twee dunne laagjes ‘Bourjois Volume Clubbing Mascara’. Ik ben niet heel erg onder de indruk, het geeft geen ‘wauw’ effect. Eigenlijk vind ik het een vrij basic mascara die mijn wimpers voorziet van een zwart kleurtje en zorgt voor een klein beetje ‘krul’. Ik ben wel een beetje teleurgesteld en had er toch iets meer van verwacht gezien ik normaal gesproken wel heel positief ben over mascara’s van Bourjois.

Deze mascara blijft wel heel goed zitten en je kunt het gemakkelijk verwijderen met wat make-upremover. De Boujois Clubbing Volume Mascara ligt al in de winkels en kost €14,95.

Dan de ‘Bourjois Liner Clubbing’, dit is een vloeibare eyeliner. Wanneer ik een uitgebreide ooglook maak dan heb ik eigenlijk altijd een zwart lijntje boven mijn wimperrand. Ik vind dat dit de look altijd net iets meer afmaakt en mijn wimpers lijken hierdoor ook optisch langer. Ik doe dit altijd met mijn H&M Eyeliner pen en deze bevalt mij erg goed. Ik ben altijd een beetje huiverig voor vloeibare eyeliners zoals de Bourjois liner Clubbing…

Dit is de eyeliner en zoals je ziet is het een heel fijn en dun kwastje. Ik vind vloeibare eyeliners zoals deze altijd een beetje lastig werken, ten eerste omdat het heel vloeibaar is en ten tweede omdat je voor het nogal flexibele maar dunne kwastje een vaste hand moet hebben. Op zich heb ik dat wel maar dit is wel een make-up product waarvan ik zeg ‘oefening baart kunst’.

De ‘Bourjois Liner Clubbing’ ziet erg goed uit omdat de kleur echt zwart is. Voordat ik de eyeliner op mijn oog ging doen, heb ik eerst even geoefend op mijn hand (misschien ook meteen een goede tip!). Ik heb net zo lang geoefend totdat ik redelijke rechte mooie lijntjes kon trekken. Daarna was mijn oog aan de beurt en ik moet zeggen, het viel mee! Ik vind dit zeker een hele fijne vloeibare eyliner van Bourjois die, na wat oefenen, voor hele mooie zwarte niet ‘waterige’ lijntjes zorgt. Waar je trouwens even op moet letten is dat de liner vrij lang nat blijft dus vooral niet omhoog kijken. Nadat de eyeliner opgedroogd is, blijft het lijntje de hele dag mooi en goed zitten en is verder wel gemakkelijk te verwijderen met make-upremover.

In tegenstelling tot de ‘Clubbing Mascara’ ben ik over de ‘Bourjois Liner Clubbing’ wel te spreken. Ben je op zoek naar een fijne vloeibare liner dan is dit zeker een product voor jou! Ook de Bourjois Liner Clubbing ligt al in de winkels en kost €11,95.

Nog even een fullface foto van mijn look (dit is de look die ik droeg tijdens het EK) en zo kun je even zien hoe de look er in zijn geheel uitziet.

 

Dit vind je vast ook leuk...

10 Comments on Bourjois ‘Clubbing’ Mascara & Eyeliner

 1. charile
  11 juni 2012 at 15:21 (8 jaar ago)

  Wel jammer van de mascara, ik had er ook wel wat meer van verwacht. Zeker voor die prijs :)

  Beantwoorden
 2. Esther - Blosh Time
  11 juni 2012 at 15:30 (8 jaar ago)

  Jammer dat de mascara zo tegenvalt, had er ook wel meer van verwacht! De eyeliner staat je mooi. Maar ik durf het meestal niet aan met zo’n vloeibare haha

  Beantwoorden
 3. Myr\
  11 juni 2012 at 16:35 (8 jaar ago)

  Jammer dat dit toch de perfecte mascara niet is, maar de eyeliner ziet er toch erg goed uit! Ik hou ook niet ovan vloeibare eyeliners (ik ben ook meer van de stift, vooral die va H&M inderdaad!) maar toch lijkt het me een erg fijn product. Die laatste foto is zo leuk, hele mooie look en je haar zit daar echt mooi!

  Beantwoorden
 4. Esmay
  11 juni 2012 at 17:03 (8 jaar ago)

  Die mascara valt me ook een beetje tegen. :\
  Die eyeliner lijkt me wel fijn!

  Beantwoorden
 5. Cynthiiaa
  11 juni 2012 at 19:12 (8 jaar ago)

  Jammer dat de mascara niks is, hij geeft ook geen POW-effect, sad. De eyeliner is wel weer goed gepigmenteerd, een fijne dekking ook. :D Ik vind je look echt gaaf!

  Beantwoorden
 6. Joyce
  11 juni 2012 at 21:39 (8 jaar ago)

  Balen van de mascara maar toch vind ik je ek look wel leuk!

  Beantwoorden
 7. Nena
  12 juni 2012 at 21:21 (8 jaar ago)

  Mooie look! Alleen stom van de mascara! x

  Beantwoorden
 8. Mariska
  14 juni 2012 at 08:41 (8 jaar ago)

  Die mascara heb ik ook jaren lang gebruikt, maar bij mij werkt hij weer wel goed!

  Beantwoorden
 9. Femke
  17 juni 2012 at 14:17 (8 jaar ago)

  Jammer van de mascara! Maaar, je EK- look is wel heel leuk!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *