Biodermal P-CL-E fluide

Mijn huid is het afgelopen half jaar heel onrustig geworden. Had ik voorheen nooit een puistje, ook niet in de puberteit, nu heb ik toch vaak last van puistjes, rode plekken en mee-eters. Vooral het gebied rond mijn kaaklijn zit vaak onder de puistjes terwijl de rest van mijn huid zo droog is als een kurk. Een lastige huid dus en qua verzorgingsproducten heb ik al een hoop geprobeerd en niets lijkt helemaal te helpen. Toen Biodermal mij vroeg of ik hun ‘P-CL-E fluide’ wou uitproberen werd ik meteen enthousiast omdat ik 1: Biodermal een fijn merk vind en 2: ik veel goeds heb gelezen over de ‘P-CL-E’…

Ik heb de ‘Biodermal P-CL-E Fluide’ geruime tijd en uitgebreid getest en ik kan meteen al verklappen dat ik het een fijn product vind. Laten we eerst een kijken wat Biodermal zelf zegt over dit product:

P-CL-E fluide ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid bij de meest uiteenlopende huidprobleempjes, zoals een kwetsbare, gevoelige huid, een onrustige, vlekkerige of geïrriteerde huid. P-CL-E fluide is een multifunctioneel crème met een lichte en niet-vette textuur, geschikt voor alle huidtypen en speciaal ontwikkeld voor de huid die wel wat extra stimulans en ondersteunig kan gebruiken.

De werking van het product is als volgt:

 • Het bevat Ceratonia-extract en dit vormt een beschermlaagje op de huid. Zo word je huid beschermd door invloeden van buiten en wordt de natuurlijke weerstand van de huid versterkt.
 • Natuurlijke glucoproteinen revitaliseren, regenereren en stimuleren de biologische processen in de huid.
 • Vitamine E neutraliseert de schadelijke effecten van vrij radicalen.
Zoals je kunt lezen zorgt deze crème ervoor dat de natuurlijke werking van je huid versterkt wordt, en bevat het ook eigenschappen die de huid zelf ook heeft wat ik heel prettig vind aan de producten van Biodermal.

Dan het product zelf en laat ik beginnen bij de verpakking. Ik vind de verpakking vrij saai en ‘klinisch’ maar ik vind dit juist goed passen bij het merk Biodermal en geeft mij juist het gevoel dat het echt zou kunnen werken. De crème zit in een pompflacon wat natuurlijk super hygiënisch is…

Je hebt eigenlijk maar heel weinig nodig omdat de crème vrij vloeibaar is waardoor die gemakkelijk uitsmeert. De crème voelt fris aan en heeft een lekkere geur die absoluut niet overheersend is. De crème trekt bij mij snel in de huid en laat gelukkig geen plakkerig laagje achter. Je kunt de ‘P-CL-E’ gebruiken als dag en nachtverzorging maar je kunt dit product ook gebruiken als tijdelijke ondersteuning en dat heb ik dus gedaan. Vooral omdat de rest van mijn huid juist meer vocht kan gebruiken dus ik heb de ‘P-CL-E fluide’ alleen gebruikt op mijn kaak en wanggebied.

Ik heb dit product ongeveer een kleine zes weken getest (in de ochtend en avond aangebracht) en in het begin werd mijn huid veel onrustiger. In plaats van dat mijn puistjes verdwenen leek het wel alsof er steeds meer en meer bij kwamen. Toch besloot ik door te gaan met de ‘P-CL-E’ omdat het wel vaker is dat je huid eerst verslechterd en natuurlijk had ik ook zoveel positieve berichten gelezen dat ik nog steeds heel veel vertrouwen in het product had. Na een aantal weken zag ik dat mijn huid gelukkig weer rustiger werd en wat ik vooral zag was dat roodheden en littekentjes minder opvallend waren geworden. Nu heb ik nog steeds wel een puistje, vooral in de dagen dat mijn hormonen hoogtij vieren, maar ik merk wel dat mijn huid een stuk rustiger is geworden en het ziet er gewoon weer wat frisser en gezonder uit!

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik dus super positief over dit product van Biodermal. Een flacon met ‘P-CL-E fluide’ bevat 50 ml en is te verkrijgen bij de drogist en kost €23,50.

116 Comments on Biodermal P-CL-E fluide

 1. Charile
  28 juni 2012 at 11:04 (10 jaar ago)

  Klinkt heel goed 😀

 2. Linsey
  28 juni 2012 at 11:37 (10 jaar ago)

  klinkt goed, en een hele duidelijke review, vind ik echt heel fijn! vooral dat je het zo’n 6 weken test, sommige mensen hebben er na een paar dagen al een oordeel over, vind ik jammer.

 3. Samantha
  28 juni 2012 at 15:40 (10 jaar ago)

  Woei! Klinkt heel erg goed. Ik heb best rode wangen en ik vraag me af of dit er ook tegen helpt… 🙂

 4. Femke
  28 juni 2012 at 16:05 (10 jaar ago)

  Ziet er heel goed uit!

 5. Daantje
  28 juni 2012 at 16:39 (10 jaar ago)

  Ik heb deze crème ook en smeer het altijd op plekjes die wat onrustig zijn op mijn huid

 6. CreaBeaBlog
  28 juni 2012 at 22:02 (10 jaar ago)

  Ik heb lang Biodermal littekencreme gebruikt, heel fijn!

 7. Esther - Blosh Time
  28 juni 2012 at 23:38 (10 jaar ago)

  Ik ben erg benieuwd naar deze crème van Biodermal! Leuke review.

 8. Esmay
  29 juni 2012 at 19:32 (10 jaar ago)

  Die lijkt me echt fijn! Hoor er veel positiefs over 😀