DIY: Isabel Marant Tie Dye jeans!

Ineens zie je de tie dye jeans overal, je ziet ze op straat maar ook celebs zijn ermee gespot. De meeste dragen de ‘Isabel Marant’ variant alleen deze vind ik toch een beetje aan de dure kant, ik bedoel ruim 200 Euro voor een jeans is toch wel erg veel geld. Maar een kledingstuk ’tie dyen’ is eigenlijk super simpel om te doen, je pakt een oude jeans en in een handomdraai heb je een broek met tie dye effect. Benieuwd naar het resultaat, op de volgende pagina laat ik stap voor stap zien hoe ik mijn ‘Isabel Marant’ look a like jeans heb gemaakt…

Dit zijn de spulletjes die je nodig hebt:

  • Oude jeans (liefst een vrij donkere)
  • Stuk of zes elastiekjes
  • Een emmer
  • Bleekmiddel
  • En evt. handschoenen

Denk er trouwens ook even aan om tijdens het ’tie dyen’ oude kleding aan te doen, je wilt immers niet dat je mooie kleding bleek vlekken krijgt. Ook kun je tie dye effect maken door textielverf te gebruiken en ruim twee jaar geleden liet ik dit zien in een video.

Je maakt de jeans eerst even goed nat onder de kraan dit zorgt er ook voor dat je de jeans wat ‘flexibeler’ wordt.

Daarna ga je de pijpen van de broek een klein beetje draaien (hoe meer je draait hoe meer je een ‘vlekken’ effect krijgt) en hier en daar zet je het vast met een elastiekje. De elastiekjes hoeven niet strak te zitten, als de jeans maar als een ‘pakketje’ bij elkaar blijft. Ook de bovenkant van de jeans kun je een beetje ‘draaien’ en vast zetten met elastiekjes.

Dan vul je de emmer met wat water en je doet er een flinke scheut bleekmiddel in.

Doe je jeans in de emmer en nu is het een kwestie van wachten. Mijn jeans was best wel donker en het heeft dan ook wel zeker 10 uurtjes geduurd voordat ik het gewenste effect had…

Daarna heb ik de jeans eruit gehaald, uitgespoeld met wat water en vervolgens heb ik de jeans meteen even in de wasmachine gedaan.

En hier is het uiteindelijke resultaat! Het is heel gemakkelijk te doen, kost weinig tijd en energie (behalve dat je vrij lang moet wachten totdat de broek echt klaar is) en je hebt voor nog geen 5 Euro een look a like Isabel Marant jeans. Binnenkort trek ik de broek aan in een ‘OOTD’ zodat je ook kunt zien hoe je deze ietwat drukke broek leuk kunt combineren!