Haartrends voor lente/zomer 2012

Ik schrijf natuurlijk regelmatig over mode en beauty trends en tot nu toe heb ik eigenlijk nog niets geschreven over de haartrends voor dit seizoen. Wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste haartrends voor lente/zomer 2012? Lees snel verder om daar achter te komen!

Een trend die je moet durven is pastel in je haar, het is namelijk niet alleen hot qua kleding maar ook voor in je haar! Ik vind het ontzettend gaaf alleen een lichte haarkleur is wel een vereiste anders zie je het natuurlijk niet. Celebs zoals Kelly Osbourne & Katy Perry zijn er al mee gespot en het staat de dames erg mooi. Het is een trend die ik ga overslaan maar dat heeft er meer mee te maken dat ik een donkere coupe heb…

Gelukkig ook dit seizoen mogen we onze haren nog steeds vlechten. Je hebt natuurlijk talloze soorten vlechten, en de een is net wat moeilijker dan de ander. Op Youtube heb je ontzettend veel tutorials en ook ik maakte een haar tutorial voor een zijvlecht, klik hier om het filmpje te bekijken. Ik vind een vlecht altijd erg leuk want in een handomdraai heb je een net wat minder saai kapsel!

Op de catwalk zag je het heel veel, strak haar! Modellen met strak naar achter gekamd haar. Het geeft een sportief uiterlijk en je kunt je haar natuurlijk in een strakke staart, knot of vlecht doen. Ook celebs zoals Kim Kardashian & Gwen Stefanie worden regelmatig met de strakke coupe gespot. Tipje, ik zou niet de hele dag met heel strak haar lopen want daar krijg je ongetwijfeld hoofdpijn van…

Een scheiding in het midden is hot! Draag jij je scheiding altijd meer rechts of links dan is het tijd om nu eens een scheiding in het midden te maken om te kijken of het je staat. Voor deze trend hoef je trouwens niet per se heel lang haar te hebben want je kunt uiteraard ook bijvoorbeeld in je bob een middenscheiding maken…

Ik draag regelmatig een knot, het is namelijk in een mum van tijd gemaakt en het ziet er ook nog eens ‘stylish’ uit. Dit seizoen is de knot ook nog eens heel hip en dan het liefst zo hoog mogelijk op je hoofd! Je ziet hele strakke, kleine, grote, wilde, nonchalante knotten, je hebt ze in allerlei soorten en maten! Dit is een trend waar ik zeker aan mee ga doen.

Ik heb deze trend maar de ‘Adele’ genoemd omdat ik er geen andere benaming voor weet. Je kent vast wel het hele bekende kapsel van Adele die ze vooral in het begin van haar carrière had. Ze droeg namelijk vaak het haar in een staart en het haar op de achterkant is getoupeerd wat veel volume geeft. Dit kapsel zag je ook heel erg veel op de catwalk voor deze zomer en ik vind het heel erg leuk en ik doe het zelf ook regelmatig! Het is erg gemakkelijk te maken en je hebt er zelfs hele handige schuifspeldjes voor waar soort van schuim op zit die je gewoon onder je haar kunt schuiven. Maar het kan ook heel gemakkelijk zonder speldjes en het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een kam en heel veel haarlak!

Welke haartrend vind jij het leukste?