Haartrends voor lente/zomer 2012

Ik schrijf natuurlijk regelmatig over mode en beauty trends en tot nu toe heb ik eigenlijk nog niets geschreven over de haartrends voor dit seizoen. Wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste haartrends voor lente/zomer 2012? Lees snel verder om daar achter te komen!

Een trend die je moet durven is pastel in je haar, het is namelijk niet alleen hot qua kleding maar ook voor in je haar! Ik vind het ontzettend gaaf alleen een lichte haarkleur is wel een vereiste anders zie je het natuurlijk niet. Celebs zoals Kelly Osbourne & Katy Perry zijn er al mee gespot en het staat de dames erg mooi. Het is een trend die ik ga overslaan maar dat heeft er meer mee te maken dat ik een donkere coupe heb…

Gelukkig ook dit seizoen mogen we onze haren nog steeds vlechten. Je hebt natuurlijk talloze soorten vlechten, en de een is net wat moeilijker dan de ander. Op Youtube heb je ontzettend veel tutorials en ook ik maakte een haar tutorial voor een zijvlecht, klik hier om het filmpje te bekijken. Ik vind een vlecht altijd erg leuk want in een handomdraai heb je een net wat minder saai kapsel!

Op de catwalk zag je het heel veel, strak haar! Modellen met strak naar achter gekamd haar. Het geeft een sportief uiterlijk en je kunt je haar natuurlijk in een strakke staart, knot of vlecht doen. Ook celebs zoals Kim Kardashian & Gwen Stefanie worden regelmatig met de strakke coupe gespot. Tipje, ik zou niet de hele dag met heel strak haar lopen want daar krijg je ongetwijfeld hoofdpijn van…

Een scheiding in het midden is hot! Draag jij je scheiding altijd meer rechts of links dan is het tijd om nu eens een scheiding in het midden te maken om te kijken of het je staat. Voor deze trend hoef je trouwens niet per se heel lang haar te hebben want je kunt uiteraard ook bijvoorbeeld in je bob een middenscheiding maken…

Ik draag regelmatig een knot, het is namelijk in een mum van tijd gemaakt en het ziet er ook nog eens ‘stylish’ uit. Dit seizoen is de knot ook nog eens heel hip en dan het liefst zo hoog mogelijk op je hoofd! Je ziet hele strakke, kleine, grote, wilde, nonchalante knotten, je hebt ze in allerlei soorten en maten! Dit is een trend waar ik zeker aan mee ga doen.

Ik heb deze trend maar de ‘Adele’ genoemd omdat ik er geen andere benaming voor weet. Je kent vast wel het hele bekende kapsel van Adele die ze vooral in het begin van haar carrière had. Ze droeg namelijk vaak het haar in een staart en het haar op de achterkant is getoupeerd wat veel volume geeft. Dit kapsel zag je ook heel erg veel op de catwalk voor deze zomer en ik vind het heel erg leuk en ik doe het zelf ook regelmatig! Het is erg gemakkelijk te maken en je hebt er zelfs hele handige schuifspeldjes voor waar soort van schuim op zit die je gewoon onder je haar kunt schuiven. Maar het kan ook heel gemakkelijk zonder speldjes en het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een kam en heel veel haarlak!

Welke haartrend vind jij het leukste?

34 Comments on Haartrends voor lente/zomer 2012

 1. DalaLuz
  25 april 2012 at 04:52 (8 jaar ago)

  Ik ook!

  Beantwoorden
 2. Robin
  25 april 2012 at 08:48 (8 jaar ago)

  Me too :)

  Beantwoorden
 3. Lieske
  25 april 2012 at 09:11 (8 jaar ago)

  me too

  Beantwoorden
 4. Madelief
  25 april 2012 at 09:17 (8 jaar ago)

  Haartrends voor de lente/zomer 2010? Oeps, 2 jaartjes geleden? En ik zie ook een leeg artikel haha. Foutje, kan gebeuren!

  Beantwoorden
 5. Sanne van Huis
  25 april 2012 at 10:47 (8 jaar ago)

  Het artikel was leeg online gekomen en ik kwam hier veel te laat achter, nu is het artikel gelukkig wel goed :)

  Beantwoorden
 6. Samantha
  25 april 2012 at 13:06 (8 jaar ago)

  heeii.
  weet jij misschien ook, hoe je een staart maakt, en dan zonder elastiekje, maar vast zet me je eigen haar? (zie trend: vlecht meest linkse foto). kzou dat graag willen weten :$$

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   26 april 2012 at 23:38 (8 jaar ago)

   Ik ga denk ik binnenkort een video opnemen met paar van deze haartrends :)

   Beantwoorden
 7. Bertine
  25 april 2012 at 13:30 (8 jaar ago)

  De adele look vind ik heel leuk! Ik heb van die bumpits en daarmee maak ik dat kapsel graag na! Helaas vinden niet veel mensen het mooi!

  Beantwoorden
 8. Lie
  25 april 2012 at 13:32 (8 jaar ago)

  De vlechten, de knot en de middenscheiding zijn voor mij van toepassing, Leuk artikel! :-D

  Beantwoorden
 9. Elise
  25 april 2012 at 13:35 (8 jaar ago)

  jhaa inderdaad erg leuke trents! Die foto met die vlecht helemaal rechts vind ik vooral leuk! Dat je de vlecht niet met je eigen elastiekje vasmaakt maar met je eigen haar! Zou je daar een keer een tutorial van kunnen maken ?

  Beantwoorden
 10. Samantha
  25 april 2012 at 13:47 (8 jaar ago)

  oeps op mn vorige reactie bedoel ik meest rechtste foto van de vlechten. :$

  Beantwoorden
 11. Roos en Laura
  25 april 2012 at 15:02 (8 jaar ago)

  super tof artikel! het is tog om gewoon eens iets leuks te doen met je haar i.p.v elke keer gewoon los!!

  Beantwoorden
 12. LottedeJ
  25 april 2012 at 15:33 (8 jaar ago)

  Ik vind vlechten eigenlijk altijd wel kunnen, dat staat zó leuk en nonchalant! Net als losse, messy knotjes trouwens.

  Beantwoorden
 13. Vera
  25 april 2012 at 15:39 (8 jaar ago)

  Leuk leuk :) Ik heb mijn haar bijna altijd los, maar een leuk knotje of een mooie vlecht staat soms wel heel tof. Hopelijk wordt het snel lekker warm weer, want dan draag ik mijn haar vaker vast. Lang haar bij warm weer is niet altijd even prettig haha (:

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   26 april 2012 at 23:37 (8 jaar ago)

   Hmm…ja heb ik niet genoemd omdat het lijkt alsof de trend alweer voorbij is :)

   Beantwoorden
 14. Daantje
  25 april 2012 at 16:03 (8 jaar ago)

  vind het allemaal wel leuk eigenlijk

  Beantwoorden
 15. ft
  25 april 2012 at 17:57 (8 jaar ago)

  Het zou leuk zijn als je een paar van deze haartrends nadoet en er een filmpje van maakt? Dat vind ik persoonlijk erg leuk en handig!

  Beantwoorden
  • Bo.
   26 april 2012 at 18:23 (8 jaar ago)

   Ja het zou leuk zijn als je bv. ‘adele’ nadoet!
   Zelf zou ik niet weten hoe ik dit moet doen! x

   Beantwoorden
   • Sanne van Huis
    26 april 2012 at 23:36 (8 jaar ago)

    Op zich wel een leuk idee inderdaad om paar kapsels te maken in een video :)

    Beantwoorden
 16. Mariel
  25 april 2012 at 18:49 (8 jaar ago)

  De ‘adele’ vind ik erg leuk!

  Beantwoorden
 17. Marieke
  25 april 2012 at 22:24 (8 jaar ago)

  Opzich wel leuke trends. Vooral die hoge knot vind ik vaak wel leuk staan.
  Maar met mijn ultra korte haar kan ik hier helemaal niks mee! ;)

  Beantwoorden
 18. Janneke
  25 april 2012 at 23:18 (8 jaar ago)

  Leuk artikel!! Ik vind de laatste het leukste!

  Beantwoorden
 19. Kiki
  26 april 2012 at 09:59 (8 jaar ago)

  Die pasteltrend vind ik geweldig en wil ik echt graag zelf! Wel ontzettend lastig idd met donker haar maar wil t toch gaan proberen. En de Adele vind ik ook ontzettend gaaf, alleen ik heb kort haar.

  Beantwoorden
 20. Michelle
  27 april 2012 at 11:13 (8 jaar ago)

  Ik vind de knot het leukste, maar dat is ook omdat ik dat het meeste draag.

  Beantwoorden
 21. Nannick
  29 april 2012 at 14:51 (8 jaar ago)

  Leuk artikel ;D Ik vind het haar van Adele heel mooi!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *