Een kijkje achter de schermen bij WAF!

Al een hele tijd geleden schreef ik over dat ik bezig was met een artikel om jullie een kijkje te geven achter de schermen. Inmiddels heb ik genoeg foto’s verzameld om jullie een indruk te geven hoe en wat er komt kijken bij het onderhouden van WAF, zoals je waarschijnlijk weet gaat dit namelijk niet vanzelf. Ik denk dat het voor jullie erg leuk is om te een kijkje te krijgen en waarschijnlijk ook erg leuk voor mijn medebloggers. Ook geef ik tussendoor wat blogtips waar je misschien wel wat aan hebt, ik ben natuurlijk niet echt een expert maar heb toch al wel ruim 3,5 jaar blog ervaring dus ik weet enigszins waar ik het over heb…

Artikelen schrijven

Een blog bijhouden kost best heel erg veel tijd, tenminste als je graag veel artikelen wilt plaatsen. Uiteindelijk bepaal jij natuurlijk hoeveel tijd, geld en energie je in je blog wilt steken. Bloggen is vooral heel erg leuk en dat moet natuurlijk ook zo blijven. Een van de belangrijkste dingen is toch wel dat je content (inhoud) plaatst op je blog. Dit is bijvoorbeeld ook heel erg belangrijk voor je vindbaarheid in Google…

Ik schrijf bijna dagelijks artikelen, deze gaan over mode, beauty en soms over lifestyle. Elke dag plaats ik gemiddeld zo’n twee artikelen en dit kost best veel tijd en energie. Het is niet altijd even gemakkelijk, want soms heb je gewoon niet zoveel inspiratie. Soms heb ik ook juist dagen dat ik zowat overstroom van inspiratie en daar maak ik dan uiteraard goed gebruik van. Dit schrijf ik allemaal meteen op een papiertje, zodat ik het niet vergeet. Inspiratie haal ik eigenlijk uit alles om me heen. Dat kan van de straat zijn (bijv. etalages of voorbijgangers), internet, tijdschriften en televisie. Maar ook mijn eigen kledingkast of beauty kast zijn bronnen van inspiratie. En wat dacht je van alle persberichten die ik dagelijks ontvang?

Mijn blog draait op WordPress, dit is een contentmanagementsysteem en eigenlijk houdt dit in dat je heel gemakkelijk zonder al te veel technische kennis content kunt wijzigen en/of aanvullen. Ik vind WordPress super gemakkelijk werken en ik ben een behoorlijke ‘noob’ als het aankomt op php, html etc. etc. dus geloof me, WordPress is super gemakkelijk! In WordPress schrijf ik al mijn artikelen en hierboven zie je dat ik bezig ben met het schrijven van een blogpost. Ook kun je heel gemakkelijk in dit programma afbeeldingen of video’s toevoegen. De echte technische dingen laat ik aan mijn vriend over, hij heeft er immers voor geleerd ;).

Foto’s maken

Foto’s maken is naast schrijven ook heel erg belangrijk. Foto’s zijn in sommige gevallen misschien wel belangrijker dan tekst. Het maakt immers een blogpost minder ‘saai’ en de tekst kan daardoor ook meer tot de verbeelding spreken. Ik maak vaak mijn foto’s op een witte achtergrond en tegenwoordig gebruik ik hiervoor mijn witte Malm + witte muur voor. Een witte achtergrond vind ik persoonlijk het mooiste omdat het bijna niet afleidt en het product springt er dan echt uit. Foto’s maken doe ik sinds anderhalf maand met mijn SLR en ik vind foto’s maken nu nog leuker! Foto’s maken doe ik voornamelijk als het goed licht is buiten en ik doe dan ook meteen heel erg veel tegelijk. Uiteindelijk kost dat minder tijd en het is ook gewoon fijn om van alles alvast een foto te hebben want daarna kun je vaak ook gaan beginnen met het uitproberen van bijv. beauty producten…

Hierboven zie je een foto die ik heb gemaakt van wat nagellakjes, deze foto is nog niet bewerkt…

Hier zie je een trucje die ik toepas. Ik woon in een nogal scheef huis en daardoor rolt alles wat maar enigszins rond is weg. Heel vervelend maar ik heb daar sinds kort een trucje voor bedacht. Ken je nog die plakgom van vroeger? Hiervan doe ik een heel klein stukje onder een voorwerp en zo zorg ik dat de producten netjes en strak gefotografeerd kan worden.

Na het fotograferen importeer ik de foto’s op mijn macbook (overigens gebruik ik hier nog mijn oude camera en maakte ik deze foto met mijn iPhone)…

Daarna snij ik de foto’s uit en in dit programma kan ik ook zien of de foto’s echt scherp zijn geworden.

Op het laatst bewerk ik mijn foto’s altijd in Photoshop. Het is niet zo dat ik mijn gezicht of mijn figuur hiermee aanpas, nee ik gebruik dit puur om bijvoorbeeld foto’s kleiner te maken, witbalans beter te maken, de foto’s lichter of donkerder maken etc. etc. Ook al mijn collages en andere afbeeldingen maak ik in Photoshop, wat zou ik zonder moeten?

Ik bewerk trouwens vaak heel veel foto’s tegelijk. Zo kom ik een soort van ‘flow’ en heb ik voor een tijdje genoeg foto’s op voorraad voor verschillende artikelen.

Reviewen

Ik schrijf regelmatig reviews en dat houdt in dat ik daarvoor uiteraard uitgebreid producten test. Bij sommige producten weet je bij wijze van al na een dag wat je ervan vindt maar sommige producten hebben wat meer tijd nodig. Als je kijkt naar echte verzorgingsproducten, bijvoorbeeld voor je gezicht dan neem ik daar toch altijd ruim een maand voor om het echt goed te kunnen testen. Reviewen vind ik ook een super leuk onderdeel van het beauty bloggen.

Filmpjes opnemen

Voornamelijk op zaterdag is het filmpjes opneemdag. Zoals jullie weten plaats ik in principe elke zondag een nieuw filmpje. Dit kan over van alles gaan, tot make-up tutorials tot en met DIY’s. Vaak heb ik al weken van te voren een boel ideeën, zodat ik op de dag zelf daar niet meer over na hoeft te denken. Ik vind filmpjes opnemen heel erg leuk, alleen het is wel echt een tijdrovende klus (vooral nu ik mijn filmpjes in HD opneem).

Mijn video’s bewerk ik in iMovie en dit is een programma wat standaard op de computers van Apple zit. Ik vind het een heel fijn en gemakkelijk programma. Ik vind editen heel erg leuk om te doen en wanneer ik wat meer tijd heb wil ik zeker ook andere video bewerkingsprogramma’s gaan leren omdat ik eigenlijk nog wel toffere dingen wil maken.

Wat komt er nog meer bij kijken?

Naast foto’s maken, artikelen schrijven, producten testen en video’s opnemen, komen er nog wel wat meer dingen bij het bloggen kijken.

Zo krijg ik behoorlijk wat mail binnen per dag. Dit kan van bedrijven zijn maar ook van mijn bezoekers. Ik probeer eigenlijk alles te beantwoorden en dit doe ik vaak op een vaste dag en dan minimaal twee keer in de week. Dit werkt voor mij het fijnst en zo kan ik vaak in een uurtje alle mail doen.

Ook check ik uiteraard alle comments. Reacties krijgen vind ik ook heel erg leuk aan het bloggen. Ik bekijk de reacties in WordPress en zo kan ik ook heel gemakkelijk reageren.

Ik ben ook behoorlijk actief op Facebook en Twitter en ook hier gaat tijd inzitten. Zo plaats ik regelmatig leuke sneak peeks op mijn Facebookpagina en op Twitter plaats ik juist wat meer persoonlijke berichtjes.

Het onderhouden van contact met pr bureaus ik ook best wel heel belangrijk. Als ik bijvoorbeeld naar aanleiding van een toegezonden product een review heb geschreven, stuur ik eigenlijk altijd een mail met een link. Ook heb ik wel eens vragen, bijvoorbeeld over een ingredient van iets of wat een prijs is etc. Ook heb ik redelijk wat contact met het bedrijf waarmee ik samenwerk qua banners en advertorials.

Ook hou ik af en toe een winactie op mijn blog en ook daar gaat tijd in zitten. Je moet heel erg veel heen en weer mailen voordat een winactie daadwerkelijk is geregeld. Hier gaat best veel tijd in zitten maar dat is het allemaal waard, winacties zijn namelijk super leuk!

Jeej een hele leuke bijkomstigheid van het bloggen is stiekem toch wel pakketjes ontvangen. Erg leuk om weer nieuwe en mooie producten te ontvangen en die als één van de eerste uit te proberen. Het is trouwens niet zo dat bij mij elke dag de TNT man voor de deur staat, toch komt hij regelmatig iets leuks langs brengen.

Wat ik ook veel doe en wat ik echt belangrijk vind is het bijhouden van mijn statistieken. Niet dat ik obsessief achter mijn beeldscherm de gehele dag mijn statistieken in de gaten hou (zoals je nu weet, heb ik daar geen eens tijd voor) maar je statistieken bijhouden is gewoon heel erg slim om te doen. Ik kan bijvoorbeeld precies zijn via waar mijn bezoekers op mijn blog komen (twitter, bloglovin, google, direct etc.), hoe lang mensen blijven, op wat voor woorden ze zoeken etc. etc. Allemaal informatie waar je heel erg veel mee kunt. Ik maak trouwens gebruik van Google Analytics en dat is naar mijn weten de meest betrouwbare en goede statistieken programma die er is.

Zo heb je misschien een beetje een beeld van hoe ik mijn blog bij hou en wat er allemaal bij komt kijken. Waarschijnlijk ben ik wel wat dingetjes vergeten…Zoals je ziet zijn het behoorlijk wat dingen maar ik mag absoluut niet klagen. Ik vind bloggen het allerleukste om te doen en ik ben blij dat ik dit dagelijks kan en mag doen! In dit artikel van een tijdje geleden verklap ik trouwens wat leuke persoonlijke blog geheimen, misschien ook leuk om te lezen.

Mocht je nog vragen hebben bijvoorbeeld over bloggen, stel ze vooral bij de comments!

155 Comments on Een kijkje achter de schermen bij WAF!

 1. Lie
  4 april 2012 at 15:44 (10 jaar ago)

  Leuk om te zien!

 2. superdiva
  4 april 2012 at 15:48 (10 jaar ago)

  Superleuk om te zien, handige tip van die plakkauwgum

 3. Desirée
  4 april 2012 at 15:51 (10 jaar ago)

  Heel erg leuk om te zien hoe het er aan toe gaat achter de schermen bij een ander ^^

 4. Esmay
  4 april 2012 at 16:12 (10 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Bij mij gaat het ook ongeveer zo, alhoewel… Ik heb geen Photoshop etc. Maar voor de rest wel ongeveer. Leuk om ’s een kijkje te nemen achter WAF!

 5. Amanda
  4 april 2012 at 16:26 (10 jaar ago)

  Heel erg leuk om te lezen, herken mezelf wel in dingen als blogger! Mensen zien niet hoeveel tijd er in een goede blog gaan zitten.

  • Sanne van Huis
   5 april 2012 at 17:49 (10 jaar ago)

   Er gaat absoluut veel tijd in zitten maar ik vind het zo leuk dat het mij niet zo heel veel uitmaakt 🙂

 6. CherriesBeauty
  4 april 2012 at 16:30 (10 jaar ago)

  Leuk om te lezen/zien!

 7. Miranda
  4 april 2012 at 16:30 (10 jaar ago)

  wat ontzettend leuk om te lezen;D

 8. Lotte
  4 april 2012 at 16:42 (10 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Ik maak zelf geen filmpjes, maar je verhaal over Photoshop & WordPress is heel herkenbaar:)

 9. Chantal
  4 april 2012 at 16:45 (10 jaar ago)

  Erg leuk en vooral interessant om te zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen van je mooie blog! 🙂

 10. charile
  4 april 2012 at 16:51 (10 jaar ago)

  Wat onwijs leuk om te zien!

 11. Melissa
  4 april 2012 at 17:19 (10 jaar ago)

  Super leuk om eens te zien!

 12. Roos
  4 april 2012 at 17:19 (10 jaar ago)

  Leuk en interessant om te lezen!

 13. Josephine
  4 april 2012 at 17:27 (10 jaar ago)

  Leuk om te zien! Als ik van die ronde producten heb, dan gebruik ik een stukje plakband wat ik dubbelvouw, ook handig ^^

  • Sanne van Huis
   5 april 2012 at 17:49 (10 jaar ago)

   Oja dat kan inderdaad ook, ook handig!

 14. Femke
  4 april 2012 at 17:28 (10 jaar ago)

  Leeuk! Grappig om te zien hoe je het allemaal bewerkt en maakt enz,
  Ben jaloers op jouw Macbook, haha! 🙂

 15. Cynthiiaa
  4 april 2012 at 18:15 (10 jaar ago)

  Ah, altijd gaaf om een kijkje achter de schermen te nemen bij iemand. 😀 Je moet dit vaker doen, zo leuk om te lezen. 🙂 Haha, je plakgom is echt een topidee! Zelf probeer ik altijd met papiertjes de boel stil te leggen.

 16. Lotte
  4 april 2012 at 19:49 (10 jaar ago)

  Super lek om te lezen! Die tip van dat plakkertje is erg handig!

 17. Emma
  4 april 2012 at 20:41 (10 jaar ago)

  super leuk artikel om te zien

 18. Ruth
  4 april 2012 at 21:38 (10 jaar ago)

  Superleuk om te zien en lezen 🙂 Dat met die plak-kauwgom doe ik ook, inderdaad een handig trucje. Oh, ik drukte per ongeluk op drie sterren ipv vijf, maar vijf it is 😉

   • Ruth
    5 april 2012 at 19:24 (10 jaar ago)

    Yep 😉 Had toch op vijf gedrukt, maar iemand op 1 (whut???) Dus raakte in de war van de tussenstand, tja…:-P

 19. Kelly
  4 april 2012 at 22:06 (10 jaar ago)

  Leuk om zo een kijkje achter de schermen te zien van je site!

 20. Nannick
  4 april 2012 at 22:56 (10 jaar ago)

  Inderdaad, bloggen kost veel tijd. Veel mensen onderschatten dat 😉

 21. Fleur
  5 april 2012 at 08:01 (10 jaar ago)

  Ik vindt dit zo leuk om te lezen!
  Zo veel werk dat erbij komt kijken, dat je er dan zo af en toe niet helemaal priegel van wordt!
  Hahaha.
  Zou je trouwens mischien een keertje uitleg willen geven hoe het werkt met advertentie/banners die door bedrijven worden geplaatst?
  En werk jij met adsense?

  Liefs,
  Fleur

  • Sanne van Huis
   5 april 2012 at 17:51 (10 jaar ago)

   Ik kan daar eigenlijk niet zo heel veel over vertellen omdat een mediabureau dit voor mij regelt (gelukkig) en ik heb er zelf niet zo veel verstand van haha. Ik werk wel met adsense maar dit regelt mijn vriend weer. Kort om, ik kan je er helaas niet heel veel over vertellen 🙁

   • Fleur
    5 april 2012 at 17:54 (10 jaar ago)

    Aaah dat is jammer!
    In iedergeval bedankt voor het antwoorden.
    En natuurlijk het kijkje achter de schermen bij WAF!

    Liefs

 22. Tedje
  5 april 2012 at 13:48 (10 jaar ago)

  Wat leuk om te zien dit zeg!

 23. Myrthe
  5 april 2012 at 17:34 (10 jaar ago)

  Wat een tof artikel! Heel leuk om te lezen waar jij al je foto’s en filmpjes in bewerkt etc. 😀

 24. LottedeJ
  5 april 2012 at 19:04 (10 jaar ago)

  Heel leuk en handig om te zien! Ik heb weer wat geleerd, haha. Ik gebruik momenteel Statcounter voor het bijhouden van mijn statistieken, maar misschien moet ik toch maar over op Google Analytics.

 25. Emma
  5 april 2012 at 20:13 (10 jaar ago)

  Heel erg leuk om te zien!

 26. DalaLuz
  5 april 2012 at 22:38 (10 jaar ago)

  Ontzettend leuk om te zien en te lezen!

 27. Mariska
  7 april 2012 at 13:21 (10 jaar ago)

  Ik vind zulke artikelen altijd erg leuk om te lezen 🙂

 28. Kelly
  10 april 2012 at 15:04 (10 jaar ago)

  Super knap hoe je dit dag in dag uit doet.
  Respect! 🙂