Clearasil Ultra Spots & Marks / Wash & Mask

Waarschijnlijk kent iedereen het merk ‘Clearasil’ wel, het merk staat vooral bekend vanwege hun anti-acne producten. Ik heb ongeveer vier weken lang het ‘Clearasil Ultra Spots & Marks/Wash & Mask’ getest en vandaag kun je lezen wat ik van het product vind…

Het ‘Clearasil Ultra Spots & Marks/Wash & Mask’ zit in een tube en bevat 150 ml. Producten in een tube werken altijd fijn en zijn erg hygienisch. Bij mij staat de tube in de douche en ik heb het product wekenlang eenmaal per dag gebruikt voornamelijk als facewash. De ‘Ultra Spots & Marks’ is namelijk een 2-in-1 product, zo kun je het gebruiken als een facewash maar ook als masker. Het product is echt bedoelt voor jongens en meiden die last hebben van een vette huid met puistjes.

Op de voorkant van de tube staat dat het helpt voor snelle vermindering van puistjes en dat het helpt littekens te voorkomen. Dit is wat er verder op het etiket staat:

Deze Wash & Mask op dermatologische basis begint op de huid in te werken zodra het puistje ontstaat. Het bevat een  uniek ingredientencomplex met vitamine B3, waarvan bekend is dat het rode vlekken vervaagt en het huidvernieuwingsproces bevordert. Ook bevat het melkzuur, dat bijdraagt aan het herstel van de huid.

Er zitten heel erg veel verschillende ingrediënten in, waaronder 2% ‘Salicylic Acid’ waarvan de Nederlandse benaming ‘Salicylzuur’ wordt genoemd.

Salicylzuur werd vóór de uitvinding van acetylsalicylzuur (Aspirine), de azijnzure ester van salicylzuur, als pijnstiller gebruikt. Salicylzuur wordt in hoge concentraties (tot 50%) gebruikt bij de behandeling van wratten;[1] salicylzuur verweekt de hoornlaag. In lage concentraties van enkele procenten wordt het toegevoegd aan huidcrèmes om de penetratie van een geneesmiddel te bevorderen. Zo kan de geneeskrachtige stof gemakkelijker (sneller) door de huid heen dringen (bron:wikipedia)

Bij het verder lezen van het etiket kom ik erachter dat het een vrij agressief product is (ook door het gebruiken ben ik daar achter gekomen, maar dat kun je zo lezen). Zo lees ik dat het verstandig is om met één behandeling per dag te beginnen en het zo op te bouwen naar twee behandelingen om overmatig uitdrogen van de huid te voorkomen. Ook staat er dat je huid gevoeliger kan worden voor de zon en dat je een extra bescherming tegen de zon moet gebruiken, wat trouwens altijd erg verstandig is. Door dit alles denk ik dat dit een product is die je niet voor een hele lange periode kunt gebruiken maar meer als een soort van ‘kuurtje’.

Dit anti-acne product heb ik dus meerdere weken getest en na een paar dagen kwam ik erachter dat de ‘Ultra Spots & Marks’ te agressief is voor mijn ietwat droge huid. Ik heb dan ook besloten om het product ‘plaatselijk’ te gebruiken, namelijk op mijn kin en kaak want deze zones zijn bij mij wel vrij vettig. Het product ruikt super lekker en dat viel mij meteen op, ook is het product heel gemakkelijk in gebruik. Wanneer ik het afspoel voel ik direct dat het een vrij agressief wash/mask is, ik hou namelijk een trekkerige huid over die snakt naar wat moisturizer.

Hieronder in een video laat ik zien hoe je het product op twee manieren kunt gebruiken:

Na vier weken merk ik wel dat mijn vette zone minder vet is geworden. Toch door invloed van hormonen zijn er afgelopen maand wel wat puistjes ontstaan, helaas heeft de ‘Clearasil Ultra Spots & Marks/Wash & Mask’ dat niet weten te voorkomen. Ik denk dat dit wel een goed product kan zijn voor meiden en jongens die echt last hebben van een vette huid met veel puistjes. Toch denk ik stiekem dat dit niet een wondermiddel is, maar het is uiteraard wel het proberen waard want wie weet werkt het voor jou juist perfect!

De ‘Clearasil Ultra Spots & Marks/Wash & Mask’ is o.a. te koop bij Kruidvat en kost €7,99.