3 x Leuke & makkelijke nailart voor Queensday!

Aankomende maandag is het weer feest in Nederland want dan vieren we met z’n allen massaal Koninginnedag. De meeste hullen zich compleet in oranje maar je kunt het natuurlijk ook wat subtieler aanpakken door je nagels een ‘Queensday’ tintje te geven. Ik heb drie keer leuke nailart gemaakt waar je weinig spulletjes voor nodig hebt en is ook nog eens super simpel te maken…

De eerste nailart is echt super simpel te maken en kost erg weinig tijd maar ondanks dat geeft het je nagels wel een feestelijk tintje…

Wat heb je nodig?

 • Oranje lak
 • Topcoat
 • Losse gouden glitters
Hoe doe je het? Lak al je nagels oranje behalve je ringvinger. Doe heel netjes de topcoat op je ringvinger nagel en doop je vinger in een potje met glitters. De overtollige glittertjes kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk eraf halen met een klein (oogschaduw) kwastje. Daarna nog even je oranje nagels voorzien van een topcoat en in een mum van tijd zien je nagels er Koninginnedag proof uit!

Laatst maakte ik ook al zoiets en ik dacht dat het ook wel leuk zou zijn om hetzelfde te doen met typische Nederlandse kleurtjes…

Wat heb je nodig?

 • Rode lak
 • Witte lak (ik had geen witte lak meer dus heb even een stiftje gebruikt voor ‘French Manicure’ wat eigenlijk ook gewoon een witte lak is)
 • Blauwe lak (per ongeluk een oranje lakje op de foto gezet, oeps)
 • Gouden lak
 • Topcoat
 • Dottingtool
 • Evt. een papiertje om nagellak op te doen
Hoe doe je het? Lak je nagels in een gouden kleur. Daarna ga je de rood, wit en blauwe stipjes aanbrengen en dit doe je met behulp van een dottingtool. Geen dottingtool in huis, dan zou je het eventueel ook kunnen doen met een prikker, speld of spijker. Het handigst is als je alle kleurtjes per kleur aanbrengt en het is gemakkelijk om wat drupjes nagellak op een papiertje hebben. Zijn de stipjes gezet en is je nagellak droog, breng dan nog even een topcoat aan. Deze nailart kost ietsjes meer tijd maar is wel heel gemakkelijk te maken…

De laatste nailart is ook super simpel te maken. Ik heb mijn nagels hier een ombre/marble effect gegeven met de kleuren goud en oranje…

Wat heb je nodig?

 • Gouden lak
 • Oranje lak
 • Topcoat
 • Dottingtool (kan ook een prikker gebruiken)

Hoe doe je het? Lak nagel per nagel want je nagellak moet nog nat zijn om het effect te kunnen maken. Lak je nagels van je nagelriemen tot iets boven de helft met de gouden lak, daarna lak je je resterende nagel met de oranje kleur. Zorg dat je meer goud hebt dan oranje, omdat oranje al snel overheerst. Pak daarna een dottingtool en maak ronddraaiende bewegingen van onder naar boven. Langzaam maar zeker krijg je een kleurverloop en zie je ook een beetje een marble effect ontstaan. Ten slotte nog wat topcoat aanbrengen en je nagels zien er super feestelijk uit!

Dit waren mijn nailart ideeën speciaal voor Koninginnedag en ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben gekregen!