Kledingtips voor een ‘appelfiguur’

Paar weken terug kon je op mijn blog ‘kledingtips voor een peerfiguur‘ lezen en een week daarvoor was de ‘zandloperfiguur‘ al aan de beurt. Het leek mij namelijk wel leuk en informatief om jullie kledingtips te gaan geven. Bij deze tips kijk ik niet zo zeer naar een stijl maar meer naar de verschillende ‘figuren’. Elke vrouw heeft namelijk een ander soort figuur en je kunt allerlei trucjes toepassen om je lichaamsvorm op het meest voordelig uit te laten komen. De verschillende figuren die ik nog ga ‘behandelen’ in dit vaste item zijn: Appel, driehoek, en rechthoekfiguur. Vandaag geef ik jullie tips voor meiden/vrouwen met een appelfiguur..

Vrouwen met een appelfiguur hebben vaak mooie slanke benen en smalle heupen. Vaak slaat het lichaam het vet rondom de middel op en vaak hebben vrouwen met dit figuur wat grotere borsten en wat bredere schouders. Het bovenlichaam is dus iets ‘groter’ dan het onderlichaam. Voorbeelden van beroemdheden met een appelfiguur zijn: Hillary Duff en Jessica Simpson, twee prachtige vrouwen!

Zoals bij elk figuur, geldt ook voor dit figuur, kun je allerlei trucjes toepassen om je figuur er nog beter uit te laten komen. Kies voor kledingstukken die zorgen dat je lichaam net wat meer in balans is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je lichaam gaat verstoppen onder vormloze kleding en daarom heb ik wat leuke tips voor jullie aan de hand van wat voorbeeld kledingstukken…

1) Een tuniek zoals deze is een mooi voorbeeld van een top die je fantastisch goed staat! Dit model valt lekker ruim rondom de buik zonder dat het er ‘slobberig’ uitziet. Leuk te combineren met een skinny en een paar hoge hakken. 2) Kies een jas uit die wijd uit loopt, zo lijken je heupen namelijk optisch wat breder en daardoor lijkt je lichaam wat meer in balans. Er zijn heel veel trenchcoats en andere langere model jassen die wijd uitlopen, dus keuze genoeg. 3) De winkels hangen vol met oversized t-shirts en dit is een ideale trend voor meiden met een appelfiguur. Het t-shirt hierboven is perfect. Je creëert namelijk een klein beetje een decollete, en rondom de buik en rug valt het shirt lekker ruim. 4) Mooie slanke benen worden nog mooier door het dragen van hoge hakken. Kun je niet op hakken lopen, geen nood want omdat je al hele mooie slanke benen hebt kun je eigenlijk elke soort schoen ‘hebben’!

Ten slotte heb ik nog wat handig tips…

  • Je buik is waarschijnlijk niet het lichaamsdeel waar je de nadruk op wilt leggen. Kies dan ook vooral voor wat ruimvallende topjes en blouses. Gelukkig is oversized helemaal hip dus je vind op dit moment genoeg ruimvallende kleding.
  • Een klein beetje decolellete kan heel mooi zijn voor vrouwen met een appelfiguur. Het zorgt er namelijk voor dat je borsten iets minder groot ‘ogen’ waardoor je lichaam meer in balans lijkt te zijn.
  • Vermijd vooral hooggesloten blousjes en truien, hierdoor lijkt je bovenlichaam namelijk nog ietsjes groter.
  • Hemdjes met brede bandjes kun je het beste vermijden. Hierdoor lijken je schouders nog breder omdat ze zo heel erg benadrukt worden.
  • Blazers met veel schoudervulling kun je ook beter laten hangen. Gelukkig zijn er ook heel erg veel jasjes zonder schoudervulling te vinden, bijvoorbeeld de leuke bikerjackets die je nu overal ziet!
  • Jij hebt super mooie slanke benen, dus laat zien die benen! Draag bijvoorbeeld een leuke short, jurkje of rokje. Wil je echt je benen goed uit laten komen, kies dan voor een paar killerheels!
  • Kies het liefst voor onderkleding met een lage taille. Een hoge taille, bijvoorbeeld een taillerok kan je buik nog iets ‘boller’ laten lijken en benadrukt de buik ook iets meer dan kleding met een lage taille.
  • Koop vooral niet een te kleine broek. Doordat vrouwen met een appelfiguur sneller vet rondom de buik en rug opslaan, krijg je door een te kleine broek al snel het ‘muffin top’ effect en dat is niet heel charmant.
  • Qua jeans kun je eigenlijk alles hebben, vrouwen met een appelfiguur hebben namelijk mooie slanke benen en heupen.

Ik hoop dat jullie weer wat aan mijn tips hebben en over twee weken lees je alles over een ‘driehoekfiguur’…