Confessions van een fashion/beauty freak!

Als je een fashion en beauty ‘freak’ bent dan doe je wel eens dingen die niet zo ‘handig’ zijn, bijvoorbeeld voor je bankrekening. Maar ja, ik ben nu eenmaal een fashion/beauty addict en dan is logisch nadenken niet altijd even gemakkelijk. En dan ben ik ook nog een vrij impulsieve koper en dat alles samen zorgt er wel eens voor dat ik ergens geld aan uit geef zonder dat ik het echt nodig heb of dat het ongebruikt in de kast blijft hangen. Vandaag lees je mijn confessions…

Jaren geleden alweer was ik paar dagen in Keulen met school om daar de grootste interieurbeurs van Europa te bezoeken. Keulen is een mooie stad en uiteraard moest er flink geshopt worden. Zara hadden we nog niet in Groningen dus dat was uiteraard de eerste winkel waar ik mijn geld wou laten rollen. Ik zag prachtige pumps staan, op slag was ik verliefd! De hakken van deze schoenen waren voor mij veel te hoog en eigenlijk hadden ze ook niet meer mijn maat. Toch vond ik ze prachtig en moest ik ze gewoon hebben. Uiteindelijk heb ik ze gekocht. Nu jaren later staan ze nog steeds in de kast en ik denk dat ik ze slechts een keertje heb aangetrokken. Echt een aankoop puur voor de ‘heb’…

Er bestaan van die hele mooie beautyproducten, producten waar je het liefst de hele dag naar kijkt. Dit soort producten koop ik vaak voor de heb, gewoon omdat ze zo ontzettend prachtig zijn. Maar gebruiken, echt niet! Dit kan soms wel een aantal maanden duren voordat ik een product ‘durf’ te gebruiken. Ik vind het gewoon zonde, toch bedenk ik me wel na een tijdje dat niet gebruiken, ook heel zonde is. Dit heb ik trouwens ook heel vaak met geurtjes…

Een deel van mijn kleding ligt in de kast maar een groot gedeelte van mijn kledingstukken hangt aan een kledingrek. Deze rek staat wel een klein beetje in zicht en uiteraard moet mijn kleding (van mezelf dan) op kleur hangen. Ik heb het zo gehangen dat het hangt van wit naar zwart met alle kleuren ertussen in. Als het niet klopt, dan wil ik het meteen veranderen want anders begint het te kriebelen. Het staat trouwens niet alleen mooi, het is ook best overzichtelijk. Meer mensen die dit doen, of ben ik gewoon heel raar?

In mijn stash sneak peek van gisteren kon je al zien dat ik behoorlijk veel lakjes in mijn stash heb zitten. Ik vind het leuk om lakjes te kopen en doe dit ook vaak want ik wil natuurlijk wel elk ‘nieuw’ kleurtje bezitten. Ook krijg ik trouwens de laatste tijd veel nieuwe lakjes opgestuurd en dit vind ik uiteraard totaal niet vervelend. Inmiddels heb ik dus redelijk wat lakjes, maar stiekem gebruik ik denk ik maar zo’n 10% van mijn stash. Heel schandalig, maar ik grijp toch altijd snel naar mijn favo kleurtjes!

Ook dit vind ik vrij schandalig. Ik heb kleding in mijn kast waar de prijskaartjes nog aan hangen. Met andere woorden, ik heb deze kledingstukken nog nooit gedragen en of dat ooit gaat gebeuren, ben bang van niet…

Ken je dat, beauty merken die de meest mooie verpakkingen bedenken. Ik kan echt op slag verliefd worden op mooie verpakkingen, ik word daar gewoon heel blij van! Dat verklaart waarschijnlijk ook wel waarom ik zo hou van het merk Benefit en Too Faced. Soms ben ik echt geneigd om beauty producten te kopen voor de fantastische verpakkingen. Ook zo iets raars, de verpakkingen van o.a. de Skin care lijn van Benefit kan ik gewoon niet weggooien, ik vind dat zo ontzettend zonde. Ze liggen dus nog steeds in mijn kast en eigenlijk doe ik er niets mee, misschien toch maar wegdoen?!

Is het herkenbaar mijn ‘confessions’? En heb je zelf ook op mode of beauty gebied ‘rare’ dingetjes, zo ja deel ze vooral bij de comments. Ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie confessions…

120 Comments on Confessions van een fashion/beauty freak!

 1. els
  9 maart 2012 at 14:47 (11 jaar ago)

  Die sanne, je bent niet raar hoor! Je doet gewoon alles tot in de puntjes, eigelijk vindt ik het een heel goed idee alles in je kleding op kleur in je kast hangen. Misschien ben ik dan wat minder alles kwijt? want eigelijk heb ik allemaal setjes in me kast….Maar als ik dan net die enne spijkerbroek aan wil, moet ik alles van het haakje afhalen om die broek te pakken… Ik heb zoal op een hanger de broek / t-thirt/ vest of jasje en dan nog een ketting of sjaal …Misschien ben ik wel raar πŸ˜‰ …. alvast prettig weekend !!

 2. Helmi
  9 maart 2012 at 15:18 (11 jaar ago)

  haha, het is allemaal best herkenbaar… zo heb ik ook een paar hakken in de kast staan die te hoog zijn en heb al een paar keer getwijfeld of ik ze op marktplaats zal zetten, maar stiekem hoop ik dat ik er nog op leer lopen en schijt zal hebben aan de enorme lengte die ze me geven. Oh en 2 jurkjes die net te klein zijn, maar supermooi zijn en ooit zullen ze passen!

 3. AnnaSophia
  9 maart 2012 at 15:28 (11 jaar ago)

  Ze zijn héél herkenbaar πŸ™‚ But who cares? :-p

 4. Cherel
  9 maart 2012 at 15:39 (11 jaar ago)

  Ze zijn eigenlijk allemaal super herkenbaar!
  Heel erg leuk om te lezen!

 5. Frederique
  9 maart 2012 at 16:00 (11 jaar ago)

  Haha mijn kleding hangt/ligt ook van licht naar donker!
  Tja en dat van dat hebben heb ik ook wel!

 6. Samantha
  9 maart 2012 at 16:14 (11 jaar ago)

  Inderdaad erg herkenbaar, haha! πŸ˜€

 7. Joany
  9 maart 2012 at 16:27 (11 jaar ago)

  Wat deze confessions betreft kunnen we elkaar de hand schudden want ik vind het zo herkenbaar πŸ™‚

 8. Esmay
  9 maart 2012 at 16:42 (11 jaar ago)

  Herkenbaar! Of nouja, die met beauty te maken hebben! πŸ™‚
  Met kleren heb ik dat nu wel wat minder, want dan bedenk ik echt goed van: Doe ik dit aan, ja of nee. Dat werkt wel!
  Maar beautyproducten met een mooie verpakking … zucht! Maar Too Faced en Benefit zijn ook goede merken dus dan vind ik het niet erg haha πŸ˜€

 9. Lie
  9 maart 2012 at 17:03 (11 jaar ago)

  Ik hang mijn kleding niet op kleur, maar wel op soort. Miss omdat ik veel zwart heb :-s

 10. Josephine
  9 maart 2012 at 17:32 (11 jaar ago)

  Dat met mijn kledingrek heb ik wel op kleur, vind ik mooi staan!

 11. keava
  9 maart 2012 at 19:41 (11 jaar ago)

  heeeel erg herkenbaar! haha

 12. Amanda
  9 maart 2012 at 20:00 (11 jaar ago)

  Het is wel een beetje herkenbaar πŸ™‚ Ik zet nagellak die ik nog niet gedragen heb op een dienblad op mn bureau, dan wordt ik er aan herinnert eerst mn nieuwe kleuren te dragen voordat ik ze niet ga gebruiken πŸ˜‰

 13. Cynthiiaa
  9 maart 2012 at 20:45 (11 jaar ago)

  Haha, leuk om te lezen! Oh, gelukkig! Ik dacht dat ik de enige was met mijn kledingkast, alleen hang ik het niet op kleur, maar blazers bij blazers etc. :’) Gewoon makkelijker, dan er tussen te zoeken.

 14. LottedeJ
  10 maart 2012 at 13:40 (11 jaar ago)

  Ja, heeeeel herkenbaar! Vooral de mooie verpakkingen, haha. Als iets een mooie verpakking heeft wil ik het eigenlijk meteen hebben!

 15. are diet pills safe
  20 april 2013 at 11:15 (10 jaar ago)

  Can I simply say what a comfort to discover somebody who actually knows what they’re talking about on the net. You definitely realize how to bring an issue to light and make it important. More and more people really need to read this and understand this side of the story. It’s surprising you aren’t more popular given that you certainly have the gift.