Vraag van de dag: Laat jij je beïnvloeden door de modetrends?

Op deze mooie zonnige zaterdag heb ik voor jullie weer een vraag, namelijk: Laat jij je beïnvloeden door de modetrends? Mijn blog gaat natuurlijk zo’n 50% over fashion en ik besteed ook best veel aandacht aan de trends. Ben jij iemand die altijd met de laatste mode meegaat, of doe je dat juist niet, of geef jij je eigen draai eraan? Benieuwd naar mijn antwoord, lees dan snel verder…

Ik ga wel heel erg met de mode mee. Dit komt voornamelijk ook omdat ik mijn kleding koop in vrij standaard winkels zoals bijvoorbeeld: H&M, Vero Moda, Vila, Forever 21. Dit zijn wel de ketens die kleding aanbieden van de laatste trends, dus je ontkomt er bijna niet aan. Natuurlijk pik ik wel de trends eruit die me aanspreken en trek ik niet alles aan omdat het toevallig hip is. Zo heb ik bijvoorbeeld nog geen wedges in de kast staan terwijl deze schoenen al een tijdje behoorlijk hip zijn. Maar je kunt wel stellen dat ik graag met de laatste trends mee ga, toch probeer ik ook wel een beetje een persoonlijke touch aan mijn outfits te geven. Ik hou namelijk wel een beetje van een ‘nonchalante’ stijl en probeer dit toch wel een beetje in elke outfit te verwerken.

Nu ben ik dus zeer benieuwd of jij je laat beïnvloeden door de modetrends en of jij ook altijd met de mode mee gaat? Of ben jij juist iemand die zich er tegen ‘verzet’ en juist heel erg je eigen stijl hebt. Laat het mij vooral weten bij de comments, thanks!

111 Comments on Vraag van de dag: Laat jij je beïnvloeden door de modetrends?

 1. celeste
  28 januari 2012 at 11:46 (11 jaar ago)

  Ik draag wat ik leuk vind. Ik vind het leuk om kleding te hebben die niemand anders heeft 🙂

 2. Mevrouw B
  28 januari 2012 at 11:50 (11 jaar ago)

  Ja en nee, ik kijk wel naar wat de mode is, maar belangrijker vind ik dat ik me prettig voel in wat ik draag.

  • Diana
   28 januari 2012 at 12:00 (11 jaar ago)

   Hier sluit ik me bij aan.

  • Miranda
   28 januari 2012 at 12:52 (11 jaar ago)

   Hier ben ik het helemaal mee eens:D

 3. Nannick
  28 januari 2012 at 12:03 (11 jaar ago)

  Ik laat mezelf niet echt beïnvloeden, ik trek de kleding alleen aan als ik het ook echt leuk vind. Net zoals de colour blocking trend 😉

 4. tessa
  28 januari 2012 at 12:09 (11 jaar ago)

  Denk het niet want ik draag alleen maar Desigual haha :).

 5. Nynke-Boudien
  28 januari 2012 at 12:17 (11 jaar ago)

  Als ik een modetrend leuk vind dan ga ik er in mee. Ik koop mijn kleding vaak bij H&M, Primark en Vero Moda dus dan ontkom je er ook niet aan.

 6. Lisanne
  28 januari 2012 at 12:19 (11 jaar ago)

  Als ik trends leuk vind, volg ik ze wel, maar sommige trends vind ik echt niks en dan kan het me niet schelen hoe ‘hip’ het dan is, want dan draag ik het gewoon echt niet. Ik laat me dus beïnvloeden als ik het leuk vind 😛

 7. LottedeJ
  28 januari 2012 at 12:37 (11 jaar ago)

  Ik ga zeker niet in alles mee wat de mode brengt. Ik heb bijvoorbeeld nog geen enkele cropped top in mijn kast liggen, simpelweg omdat ik het alleen mooi vind staan als je het echt goed hebt gecombineerd (en daar heb ik altijd moeite mee). Ook aan de maxi-trend doe ik niet mee, ik vind dat vreselijke kleding, haha. Maar natuurlijk doe ik wel mee met andere (meer standaard) trends: skinny jeans, pastelkleuren in de lente, en noem maar op.

 8. Mar
  28 januari 2012 at 13:00 (11 jaar ago)

  Het ligt er aan. Ik volg de trends niet, omdat het trends zijn, maar omdat ik het gewoon leuk vind! Er zijn veel trends die ik niet volg, omdat ik het vreselijk vind. Maar sommige weer wel, omdat ik het mooi vind.

 9. Cynthiiaa
  28 januari 2012 at 13:14 (11 jaar ago)

  Ik vind je ook een modemeisje. 🙂 Goed bedoeld of course, je bent altijd op de hoogte van de laatste trends, ziet er leuk uit en je website bestaat daar ook deels uit. Ikzelf ga nauwelijks met de mode mee, niet dat ik er als een maaskantje uitzie, maar ik koop omdat moment wat ik leuk vind, mijn interesses liggen altijd bij make-up. Ik kooop eerder make-up dan een kledingstuk, echt heel erg. :’)

 10. Vera
  28 januari 2012 at 13:31 (11 jaar ago)

  Ik doe gewoon lekker aan wat ik leuk vind. Ik let eigenlijk niet echt op trends 🙂

 11. Femke
  28 januari 2012 at 14:11 (11 jaar ago)

  De trends liggen natuurlijk altijd in de winkels, maar omdat er toch altijd heel veel trends zijn ga ik niet voor een bepaalde trend, maar kies ik gewoon de dingen uit die ik mooi vind. Trend of niet!

 12. frederique
  28 januari 2012 at 14:34 (11 jaar ago)

  Ik denk niet expres het is meer net zoals wat jij al zei dat ik koop bij winkels die meegaan met de trends!

 13. femketje
  28 januari 2012 at 14:35 (11 jaar ago)

  aan de ene kant wel en aan de andere kant niet 😀 ik moet wel een trend echt leuk vinden wil ik er aan meedoen om het zo maar te zeggen ^^

 14. charile
  28 januari 2012 at 14:37 (11 jaar ago)

  Nee, zeker weten niet 🙂

 15. Cherel
  28 januari 2012 at 15:31 (11 jaar ago)

  Ik ga zeker met de trends mee, maar pik ze er wel net zoals jou uit. Sommige trends laat ik dus lekker aan me vorbij gaan:) En ik geef er wel altijd een eigen draai aan!

 16. Lisanne
  28 januari 2012 at 16:11 (11 jaar ago)

  Ik hou het wel een beetje in de gaten wat er hip is of nieuwe trend is – maar alsnog laat ik mijn keuze daar niet door beinvloeden als ik ga shoppen. Ik koop gewoon iets wat ik leuk vind, ook al is het totaal geen trend. Je kunt moeilijk om de trends heen in de winkels, want elke mode winkel wil natuurlijk de nieuwste en leukste spullen verkopen – dus moet je er wel deels in mee gaan 🙂

 17. Nicole
  28 januari 2012 at 16:57 (11 jaar ago)

  moeilijke vraag. Ik koop voornamelijk bij winkels als H&M dus echt ontkomen kan ik het niet. Dingen kopen omdat ze mode zijn doe ik niet, ik koop het echt alleen als ik iets ook echt leuk vind. zo kon ik afgelopen herfst/winter maar moeilijk slagen, het meeste was gewoon echt niet mijn smaak.

 18. Kelly
  28 januari 2012 at 17:28 (11 jaar ago)

  Ik ga niet echt met de mode mee. Als ik iets mooi vind draag ik dat gewoon.

 19. Lie
  28 januari 2012 at 17:53 (11 jaar ago)

  Ik kijk wel naar wat de trends zijn, maar ik draag alleen de trends die ik zelf leuk vind. En met sieraden probeer ik liever orginele stukken te kopen om er mijn eigen draai aan te geven.

 20. Anneke
  28 januari 2012 at 18:35 (11 jaar ago)

  Ik ga niet met de mode mee, omdat ik het niet “durf”. Ik ben bang dat ik net een verkeerde combi maak oid. Daarom ga ik altijd voor simpel en soms zelfs saai.

 21. Kiki
  28 januari 2012 at 19:16 (11 jaar ago)

  Ik laat me wel beïnvloeden door de laatste trends, maar voeg er altijd iets aan toe dat het toch uniek is. Ik koop eigenlijk nooit wat bij de H&M want de H&M en mijn wasmachine zijn aartsvijanden. Ik koop eigenlijk heel erg veel op asos.com, nelly kijk ik ook nog wel eens op. Op het moment ben ik he-le-maal weg van de HypeBazaar + Fashionchick schoenen, die ik eindelijk een paar heb (in blauw!) en he-le-maal weg van de hoge taille broeken van Pieces. Ze zijn zo leuk en je kan er zoveel bij dragen.

  Verder ben ik een beetje (erg) blijven hangen bij de legging. Bijna niemand die die nog draagt in alle kleuren van de regenboog, maar ik nog wel haha.

  • Lilo
   28 januari 2012 at 23:51 (11 jaar ago)

   hahah ik ook! legging FTW, ik vind ze zo comfortabel 🙂 + ik draag alleen jurkjes/rokjes en ik hou totaal niet van pantys oid.

 22. Kiki
  28 januari 2012 at 19:19 (11 jaar ago)

  Ohja Modemusthaves en welikefashion koop ik ook regelmatig.

 23. Berdiene
  28 januari 2012 at 20:38 (11 jaar ago)

  Ik laat me best wel beïnvloeden door de laatste trends. Natuurlijk draag ik niet iets wat ik niet mooi vind omdat het toevallig een trend is, maar vaak spreekt het me dan op de een of andere manier toch meer aan. Je ziet het dan meer in de winkels en op internet waardoor ik er aan ga wennen en het uiteindelijk wel leuk vind. Ik heb wel mijn voorkeur zodat het toch een beetje mijn eigen stijl wordt 😉

 24. Ruth
  29 januari 2012 at 00:18 (11 jaar ago)

  Ik vind de nieuwe trends altijd ontzettend leuk om te zien, vooral de fashionweeks. Zo vind ik de flared jeans een hele leuke trend. Maar er zijn ook zat trends waar ik niks mee heb, zoals de skinny-jeans of uggs. Wel erg leuk dat je beauty en fashion zo combineert op je blog 🙂

 25. Milou
  29 januari 2012 at 09:25 (11 jaar ago)

  Ik denk dat ik er een beetje tussenin zit 🙂 haha. vind het leuk om dingen te kopen die ik leuk vind. En als die in de mode zijn is dat erg leuk meegenomen, maar nog leuker vind ik het als ik de “eerste” ben en merk dat steeds meer mensen het hebben! 😉

 26. Emma
  29 januari 2012 at 11:19 (11 jaar ago)

  ik ga wel mee met de mode, maar ik geef mn eigen draai eraan

 27. Fleur
  29 januari 2012 at 12:11 (11 jaar ago)

  Ik draag veel basics en combineer dit met een hipper iets. Ik ben niet zo heel hip, veel hippe dingen vind ik maar niets of staat niet bij mij. Maar ik combineer wel klassiek met af en toe iets hips, hierdoor past mijn kleding in het straatbeeld van nu. Iets hips kan een muts/hoedje zijn, sjaal, oorbellen, riem, schoenen.

 28. Sophie
  29 januari 2012 at 13:19 (11 jaar ago)

  Nee niet echt. Ik draag eigenlijk al sinds jaren hetzelfde: veel zwart, skinny jeans, grote handtas, boots, hoge hakken, soms wat neutrale tinten erin. Dus dat koop ik ook elk jaar weer – wat wel eens veranderd zijn de vormen, dan koop ik wel wat meer ‘modebewuste’ outfits want soms is strak in, dan weer wat wijder.. maar qua kleuren en stijl blijf ik bij mezelf!

 29. Roos
  29 januari 2012 at 14:42 (11 jaar ago)

  Hmm, af en toe laat ik me beïnvloeden ja

 30. Charlotte
  29 januari 2012 at 18:45 (11 jaar ago)

  Soms – ik heb gisteren lekker geshopt met een vriendin in Amsterdam en kwam thuis met 2 kledingstukken: een rode jeans (heel erg in) en een vintage fifties jurkje met kersen (niet specifiek in de mode atm). Op deze manier creëer ik een stijl die eigen is maar toch up to date 🙂

 31. Lauwchen
  31 januari 2012 at 11:39 (11 jaar ago)

  Niet echt. Meestal gaat het dan over bepaalde dingetjes die ik zie en leuk vind. Bijvoorbeeld de gele nagellak, die had ik nooit echt gezien en nu zag je ze bijna overal. And I liked it!