Hoe ik mijn gezicht verzorg en met welke producten

Een tijdje geleden schreef ik al over mijn onrustige huid. Ik had vaak last van puistjes en roodheden in mijn gezicht, je zag gewoon dat mijn huid niet in top conditie was. Maar sinds een klein maandje is mijn huid weer rustig, ik heb bijna geen puistjes meer en het is lang niet meer zo rood. Na wat experimenteren met verschillende merken en combinaties, heb ik voor mijn huid de juiste verzorgingsproducten gevonden. Daarom leek het mij leuk en handig om aan jullie te vertellen hoe ik mijn gezicht verzorg en met welke producten ik dat doe…

Dit artikel is trouwens geen review, ik vertel gewoon welke producten en hoe ik de producten gebruik. Over de producten heb ik allemaal al wel een review geschreven en ik link in dit artikel naar de desbetreffende blogposts.

‘S ochtends en s’avonds reinig ik uiteraard mijn gezicht. Wanneer ik overdag geen make-up heb gedragen, doe ik het vaak wel in de avond iets minder uitgebreid. In de ochtend reinig ik mijn huid onder de douche met een druppel Biodermal Face Gel en mijn Konjac spons. In de avond reinig ik mijn huid met wat lauw water, zonder spons maar wel met wat reinigingsgel. Ik kan echt merken dat de Face Gel van Biodermal heel mild is. Het zorgt namelijk dat mijn huid zacht en schoon aanvoelt maar mijn huid wordt niet trekkerig. Ook heb ik het gevoel wanneer ik juist kies voor een product die minder mild reinigt (bijv. producten waar alcohol in zit of schuimende) dan wordt mijn huid weer wat sneller onrustiger. Het lijkt wel dan alsof mijn huid juist meer talg aan gaat maken waardoor ik juist weer puistjes krijg. De Biodermal Face Gel en de Konjac spons is voor mijn gezicht echt een top combi!

Scrubben is uiteraard ook heel belangrijk voor je huid, alleen doe dit niet te vaak. Ik doe het tenminste niet meer dan twee keer in de week. Twee keer in de week dus scrub mijn gezichtshuid en dit doe ik onder de douche. Ik reinig eerst mijn gezicht en daarna ga ik scrubben. De scrub hieronder is van Benefit en komt uit de ‘Radiant‘ lijn. Ik vind het een vrijΒ groveΒ scrub maar voelt zeer prettig aan op mijn huid. Ik vind het altijd een heerlijk moment wanneer ik mijn huid hiermee scrub. Mijn huid voelt achteraf heerlijk zacht aan en ik krijg er geen trekkerig gevoel van. De Benefit scrub is wel vrij prijzig maar is ontzettend zuinig in gebruik. Ik gebruik de scrub nu denk ik sinds augustus 2011 en er zit nu ongeveer nog ruim 1/4 in. Zeker een aanrader!

Ook het product hieronder komt uit het Benefit ‘Radiant‘ lijn. Dit is een hele fijne moisturizer die ik eigenlijk als dag-en nachtcreme gebruik en hoort in mijn dagelijkse routine. Soms is een dagcreme voor mij te vet of juist te weinig vochtinbrengend. Met als gevolg puistjes of heel veel schilfertjes doordat mijn huid te droog wordt. Op zich is deze dagcreme perfect voor mijn gezicht. Ik krijg er geen pukkeltjes van (heel belangrijk) en mijn huid (op mijn voorhoofd tussen en bij mijn wenkbrauwen na) is niet meer heel erg droog. De reden dat ik dit product ook gebruik als nachtcreme is eigenlijk omdat die heel goed bevalt en ook omdat ik niet meer een ander product ernaast ‘durf’ te gebruiken. De ‘Triple Performing Facial Emulsion’ is wel bijna op dus ik ben al op zoek naar een goed alternatief. Het kan ook maar zo zijn dat ik deze toch weer ga kopen…

En vaak maar niet elke week, ook al probeer ik dat wel, doe ik een maskertje op. Ik heb veel verschillende maskertjes thuis liggen en vooral die van Dr van der Hoog vind ik altijd erg fijn. Vaak kies ik voor bijvoorbeeld een anti-rimpel , een hydraterend of kalmerend masker. Uiteraard voor het aanbrengen maak ikt mijn gezicht goed schoon. Daarna breng ik het masker aan en ga ik vaak even lekker 10 minuten niets doen. Daarna ga ik vaak douchen en spoel dan (met niet te heet water) het masker er weer af. Eigenlijk is het beter om een masker aan te brengen na het douchen (zo wordt die namelijk iets beter in de huid opgenomen) maar ik vind het altijd zo’n geklieder om het masker eraf te halen.

Ook denk ik dat mijn huid om de volgende redenen minder onrustig is geworden. Ik gebruikte namelijk maandenlang de Catrice Photo Finish foundation in combinatie met de Catrice Prime and Fine. Sinds mijn foundation op is van Catrice (ongeveer al anderhalf maand) is mijn huid ook rustiger geworden. Dus ik denk toch stiekem dat de foundation, hoe goed die ook is, toch zorgde voor puistjes in mijn gezicht. Nu gebruik ik weer bijna dagelijks de primer en foundation van MAC en die bevallen erg goed en ik zie niet dat mijn huid hierdoor slechter wordt.

Zoals je ziet gebruik ik eigenlijk helemaal niet zo heel veel gezichtsverzorgingsproducten maar misschien is dat juist wel de reden dat het zo goed gaat met mijn huid. Nu ben ik heel erg benieuwd welke producten jullie gebruiken?

104 Comments on Hoe ik mijn gezicht verzorg en met welke producten

 1. charile
  17 januari 2012 at 15:35 (11 jaar ago)

  Leuk om te zien πŸ˜€

 2. Ilja
  17 januari 2012 at 15:45 (11 jaar ago)

  Zitten zeker fijne producten tussen πŸ™‚

 3. Emma
  17 januari 2012 at 15:47 (11 jaar ago)

  de producten van benefit lijken me super fijn!

  • Sanne van Huis
   17 januari 2012 at 19:11 (11 jaar ago)

   Die zijn ook super fijn, wel een beetje prijzig maar sommige zijn het wel echt waard πŸ™‚

 4. Sandra3619
  17 januari 2012 at 16:00 (11 jaar ago)

  Dit soort artikelen vind ik het meest leuke op blogs πŸ™‚

  Leuk om te lezen!

 5. xx_Patries_xx
  17 januari 2012 at 16:48 (11 jaar ago)

  ziet er goed uit hoor, ik ben ook nog steeds opzoek naar een goede huidverzorging..!

  • Sanne van Huis
   17 januari 2012 at 19:12 (11 jaar ago)

   Aaah wie weet heb je wat aan dit artikel!

 6. Robin
  17 januari 2012 at 16:53 (11 jaar ago)

  Mij lijken de benefit producten ook super fijn. Alleen jammer dat ze best duur zijn. Leuk om te lezen wat voor jou het beste is.

 7. Amanda
  17 januari 2012 at 18:26 (11 jaar ago)

  Ik ben erg benieuwd naar het merk Biodermal, lijkt me heel fijn

  • Sanne van Huis
   17 januari 2012 at 19:12 (11 jaar ago)

   Zeker fijn en verder ook geen ‘gekke’ dingen toegevoegd en ook niet eens heel duur πŸ™‚

 8. Kimberly
  17 januari 2012 at 18:54 (11 jaar ago)

  Fijn artikkel

 9. LottedeJ
  17 januari 2012 at 18:56 (11 jaar ago)

  Wat een fijne producten lijken me dit! Ik ben vooral ook heel benieuwd naar die spons, vooral na je review!

 10. Cynthiiaa
  17 januari 2012 at 19:31 (11 jaar ago)

  Ik blijf nog steeds de spons geweldig vinden, helemaal omdat hij zoveel voor je huid heeft betekend. πŸ™‚ Leuk om de producten te zien die je gebruikt!

 11. Paola
  17 januari 2012 at 19:32 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Je gebruikt fijne producten!

 12. Myrthe
  17 januari 2012 at 20:09 (11 jaar ago)

  Wat een handig artikel! Die verzorgingsproducten van Benefit lijken me vooral erg fijn, alleen de verpakking is al helemaal super.

 13. Miranda
  17 januari 2012 at 20:24 (11 jaar ago)

  dit lijken mij echt heerlijke producten πŸ˜€

 14. DalaLuz
  17 januari 2012 at 21:08 (11 jaar ago)

  Ik heb sinds kort ook een Sponjac spons, ben heel benieuwd hoe het op de lange duur gaat werken. Mijn velletje voelt in ieder geval gelijk zachter aan πŸ˜€

 15. Mariska
  18 januari 2012 at 15:22 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik ben nog steeds benieuwd naar die Konjac spons. Het lijkt me heel handig voor ’s ochtends ook.. Maar vraagje, moet je daarna je gezicht nog naspoelen/reinigen. Het lijkt me namelijk perfect als je alleen die spons over je gezicht moet halen en dan klaar bent πŸ™‚

  Wat trouwens ook een goede tip is voor een masker is (griekse) yoghurt. Gebruik het sinds kort en m’n huid knapt er echt van op! Op MakeupAlley staan er ook super veel goede reviews over..

  • Sanne van Huis
   18 januari 2012 at 15:25 (11 jaar ago)

   Ik spoel mijn gezicht altijd nog wel een beetje na omdat ik dit wat fijner vind voelen πŸ™‚ Maar eigenlijk denk ik niet eens dat het echt hoeft.

 16. Sophie
  18 januari 2012 at 20:02 (11 jaar ago)

  Leuk, ik gebruik sinds een week ook een Konjac spons, de roze =) Ik gebruik hem trouwens zonder reinigingsgel, gewoon met water. Heb wel daarvoor mijn make-up verwijdert natuurlijk =)

 17. Nannick
  20 januari 2012 at 20:31 (11 jaar ago)

  Leuk artikel πŸ˜‰