Vraag van de dag: Koop jij speciaal een outfit voor kerst?

In december wordt er in Nederland ontzettend veel geld uitgegeven. Waarschijnlijk gaat veel geld naar cadeautjes en waarschijnlijk wordt er ook veel nieuwe kleding en cosmetica gekocht. Toen begon ik mij eigenlijk af te vragen of jullie ook veel geld uitgeven in deze maand en dan ben ik vooral benieuwd of je ook echt een speciale kerst outfit kopen?

Zelf koop ik eigenlijk geen speciale kleding voor de kerstdagen. Ik heb eigenlijk niet echt een gelegenheid om het aan te trekken. Vaak gaan we bij mijn ouders op 1e of 2e kerstdag eten en dit is niet echt een heel formeel gebeuren. Het is meer gewoon lekker gezellig met zijn allen eten en kletsen. Dus dan kan ik wel heel veel geld uit gaan geven aan feestelijke kleding, maar ik geef mijn geld dan liever uit aan ‘gewone’ kleding die ik het hele jaar kan dragen. Natuurlijk doe ik met kerst wel iets netjes aan en gelukkig heb ik ook genoeg leuke dingen in de kast hangen zoals bijvoorbeeld mooie jurkjes, dus ik heb altijd wel iets om aan te trekken. Soms vind ik het wel jammer want ik zie natuurlijk ontzettend veel mooie feestkleding voorbij komen, zoals jurkjes met pailletjes wat ik stiekem heel graag in de kast zou willen hebben. Maar goed echt een gelegenheid om het aan te trekken heb ik niet dus waarschijnlijk hangt het dan meer in de kast dan dat ik het aan zou hebben, dat is ook zonde!

Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe het bij jou zit? Koop jij wel echt speciaal een kerst outfit en geef je hier ook veel geld aan uit? Laat het mij vooral weten bij de comments!

109 Comments on Vraag van de dag: Koop jij speciaal een outfit voor kerst?

 1. Angelique
  3 december 2011 at 10:34 (9 jaar ago)

  Dit jaar niet, want ik heb eigenlijk nog een aantal jurken die ik nog maar 1 keer gedragen heb, en met een creatieve restyle zie je er toch weer als nieuw uit! Beetje mixen en matchen, something old, something new…….

 2. Milou
  3 december 2011 at 10:41 (9 jaar ago)

  Mmm.. ik eet ook gewoon bij mijn ouders enz, maar ik vind altijd wel leuk om er iets anders uit te zien dan mijn dagelijkse kleding. :)

  Heb gister een jurkje gekocht!!! Helemaal in love. Heel straks little dress! :) Super.
  Vond wel een grappig gebeuren, want ….
  Ik pakte het jurkje en eigenlijk keek iedereen mij aan of ik gek was! Stom jurkje?
  Ik trok hem aan en mensen bleven gewoon staan om even te kijken hoe het stond!! hahahaha. Uiteindelijk waren de jurkjes die er nog hingen direct uitverkocht. UHM. Oke! ;-)

  Maar indd.. een jurkje en verder niet te veel poespas! ;-)
  Maar zo’n zwart jurkje is denk ik altijd handig toch? :)

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:15 (9 jaar ago)

   Een zwart jurkje is wel echt een goede basis in je kast, dus kun je eigenlijk wel het hele jaar door gebruiken :)

 3. Chantal
  3 december 2011 at 10:55 (9 jaar ago)

  Nee, al doe ik wel iets anders aan dan wat ik normaal draag.

 4. marleen
  3 december 2011 at 11:18 (9 jaar ago)

  nee, ik wilde het eerst wel doen, maar het is eigenlijk onnodig want ik heb nog wel wat leuke dingetjes en bij ons is niemand echt helemaal over de top uitgedost.. jammer genoeg;p
  xx

 5. Sara
  3 december 2011 at 11:26 (9 jaar ago)

  Nee, ik koop geen outfit speciaal voor kerst. Maar doe wel een extra feestelijk jurkje aan!

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:15 (9 jaar ago)

   Dat doe ik ook wel idd, toch leuk om je extra op te tutten ;)

 6. charile
  3 december 2011 at 11:29 (9 jaar ago)

  Nee, ik kijk altijd gewoon in mijn kast :)

 7. Paola
  3 december 2011 at 11:42 (9 jaar ago)

  Ik koop niet echt een speciale outfit! Wel knallen mijn sieraden en make-up extra met deze dagen!

 8. Tedje
  3 december 2011 at 11:44 (9 jaar ago)

  Ik heb een glitterjurkje gekocht speciaal voor kerst! Hij was 50 euro!

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:16 (9 jaar ago)

   Dat is niet eens zo duur, 50 Euro zou ik er misschien zelf ook wel voor over hebben. Als het een tijdloos jurkje is kun je het waarschijnlijk ook nog wel aan volgend jaar of misschien tijdens het uitgaan!

 9. Arieta
  3 december 2011 at 11:46 (9 jaar ago)

  nou ik koop wel een leuke outfit want we gaan dan toch wel naar mijn tante en oom en of opa en oma maar veel geld geef ik er niet aan uit rond de 40 of 30 euro voor een leuke jurkje is wel genoeg

 10. Coco
  3 december 2011 at 11:47 (9 jaar ago)

  Ik heb vorig jaar speciaal een jurkje gekocht, en die doe ik dit jaar waarschijnlijk weer aan :)

 11. Mar
  3 december 2011 at 12:25 (9 jaar ago)

  Normaal gesproken wel. Dan koop ik gewoon een heel goedkoop jurkje van de H&M en dan trek ik die aan. Helaas kan ik die dan volgend jaar niet aan, omdat ik dan aangekomen ben, haha. Dit jaar koop ik niets, heb nog een jurkje van een bruiloft hangen dus die doe ik aan. En misschien pas ik daarna nog wel een jurkje van vorig jaar.

 12. Rachel
  3 december 2011 at 12:30 (9 jaar ago)

  Dit jaar niet. Ik heb nog veel leuke outfits in de kast hangen die ik ooit voor de feestdagen heb aangeschaft en maar één keer gedragen heb. Ook moet ik even zuinig zijn de komende tijd, dus helaas, geen nieuwe outfit voor mij dit jaar

 13. Judith
  3 december 2011 at 12:52 (9 jaar ago)

  Mijn outfit is al binnen! Een zwart met gouden glitters jurkje:)
  x

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:16 (9 jaar ago)

   Oeh die lijkt me mooi!

 14. Barbara
  3 december 2011 at 12:54 (9 jaar ago)

  Ik koop meestal niet speciaal voor kerst iets nieuws, maar kleed me natuurlijk wel feestelijk aan

 15. LottedeJ
  3 december 2011 at 13:00 (9 jaar ago)

  Ik koop niet speciaal een nieuwe outfit om Kerst thuis te vieren, maar wel voor het Kerstgala op mijn opleiding! Ik heb echt een heel mooi, feestelijk, chic jurkje gekocht.

 16. Lisa
  3 december 2011 at 13:09 (9 jaar ago)

  haha jaa ik koop bijna elk jaar een speciale outfit voor kerst! dit jaar heb ik een heeel leuk zwart jurkje gekocht en bijpassende hoge hakken! ik word altijd zoo blij van kerst dusdan wil ik er wel op z’n mooist uitzxien! xxx

 17. axelle
  3 december 2011 at 13:33 (9 jaar ago)

  Voor kerst niet echt maar wel voor Nieuwjaar! Ik heb onlangs nog een prachtig kanten jurkje gekocht in de H&M xxx

 18. Estrella
  3 december 2011 at 14:31 (9 jaar ago)

  Ikzelf koop meestal niets nieuws voor de feestdagen. Sowieso heb ik geen feestjes of gala’s en is het meestal maar de vraag of ik kerst echt vier. Leuk vind ik het wel, al die collecties met glitter en glamour, maar ik weet de verleiding wel te weerstaan. Soms koop ik een feestelijk maar niet al te duur topje of shirtje wat ik kan combineren met iets wat ik al heb, maar ik vind het vooral geld verspillen. Heb toevallig onlangs ook nog een blog geschreven over dat onderwerp.

 19. Anne vdh
  3 december 2011 at 14:40 (9 jaar ago)

  Normaal gesproken koop ik altijd 2 jurkjes: 1 voor kerst avond en 2e kerstdag en nog 1 voor 1e kerstdag. Maar nu kan ik even niet op hakken lopen dus dan koop ik geen jurkjes.
  Wat ik er normaal aan uitgeef, niet meer dan 70 euro. De maand december is al duur genoeg ;)

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:17 (9 jaar ago)

   De maand december is zeker duur :(

 20. Jana
  3 december 2011 at 15:09 (9 jaar ago)

  Een speciale outfit voor de kerstdagen koop ik niet, maar voor Oudjaar, trek ik toch wel graag iets héél feestelijk aan (: daar geef ik dus wel enkele euro’tjes aan uit :$ denk maar aan schoenen, jurk, handtas, kapper,… hihi ;D

 21. Leonie
  3 december 2011 at 15:15 (9 jaar ago)

  Meestal koop ik wel iets nieuws, maar niet een hele outfit. Het gekochte shirtje of jasje combineer ik dan met de kleding die ik al heb.

 22. kim
  3 december 2011 at 15:18 (9 jaar ago)

  Ja, absoluut! Kerst is maar 1 keer per jaar en dan wil ik ook graag een aantal nieuwe setjes kleding.

 23. Ilda
  3 december 2011 at 16:49 (9 jaar ago)

  Precies hetzelfde als jij! We gaan wel bij ouders eten maar niet formeel. Ik kleed me wel netjes aan maar voel me dan al altijd overdressed. Scheelt wel weer geld! ;)

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:18 (9 jaar ago)

   Ja het is zeker goed voor de portemonnee :)

 24. TheBronzingQueen
  3 december 2011 at 18:36 (9 jaar ago)

  ik koop altijd iets nieuws voor de kerst, niet iets superduurs ofzo. Maar iets nieuws voel toch altijd even wat specialer. Ik koop wel iets wat ik daarna ook nog aan kan. X

 25. Amanda
  3 december 2011 at 18:52 (9 jaar ago)

  Eigenlijk koop ik ieder jaar wel een kerstoutfit, maar ik geef er niet teveel geld aan uit. Vorig jaar een heel leuk jurkje bij de C&A voor 15 euro gekocht.

 26. Sabine
  3 december 2011 at 19:20 (9 jaar ago)

  Ik heb laatst tijdens het shoppen wel dingen gekocht met in mijn achterhoofd: “ook leuk voor kerst”, maar ik koop het niet als ik het alleen dan zou kunnen dragen! Ik koop dan dus dingen die ik anders ook zou kunnen dragen.

 27. Myrthe
  3 december 2011 at 20:09 (9 jaar ago)

  Hmm, dat verschilt bij mij. Het ene jaar heb ik nog een leuk jurkje hangen die ik dan combineer met bijv. een blazer, maar het andere jaar wil ik toch weer iets nieuws..

 28. femketje
  3 december 2011 at 20:25 (9 jaar ago)

  bij mij verschilt het heel erg per jaar, ik heb meestal 2 of 3 kerst/oud en nieuw outfits en kom vaak in verschillende winkels wel wat leuke en niet al te dure jurkjes tegen :D

 29. marjolein
  3 december 2011 at 20:30 (9 jaar ago)

  IK heb een giletje gekocht wat ik met kerst wil dragen. Maar verder niks gekocht, dt gilet kan ik ook gewoon dragen op gewone dagen!

 30. Martine
  3 december 2011 at 20:57 (9 jaar ago)

  Ik had vorig jaar en dat jaar ervoor hetzelfde jurkje aan, en heb ‘em tussendoor ook nog casual gedragen maar het werd nu wel tijd voor een nieuwe. Ik had laatst een feestje en toen zag ik bij de H&M een tof jurkje van 20 euro. Die ga ik nu ook met kerst aan doen :)
  x Martine

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:19 (9 jaar ago)

   20 Euro is ook zeker wel te doen :)

 31. DalaLuz
  3 december 2011 at 21:56 (9 jaar ago)

  Ik deed het vroeger wel eens, maar nu inderdaad nooit meer. Zo’n mooie feestjurk en dan geen mooie gelegenheid om het te kunnen dragen, dan koop ik inderdaad liever iets ‘feestelijks’ dat ik wat vaker kan dragen. En zeker nu vind ik het allang hartstikke leuk als ik iets nieuw te dragen heb :)

 32. Cynthiiaa
  3 december 2011 at 22:30 (9 jaar ago)

  Het ligt eraan of ik net die leuke jurk vind, dat mooie shirt of die gave broek. Eigenlijk wel altijd, maar meestal eindig ik in mijn joggingbroek. :’)

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:19 (9 jaar ago)

   Haha ook best herkenbaar ;)

 33. Felicia
  4 december 2011 at 02:29 (9 jaar ago)

  Oh wow ik voel me wel een beetje apart nu.
  De afgelopen jaren heb ik standaard voor de feestdagen elk jaar een nieuwe jurk aangeschaft.
  Het is een beetje mijn verslaving in alle eerlijkheid.
  Dit jaar had ik met mezelf afgesproken het niet te doen maar in plaats daarvan heb ik een paar gouden glitter pumps met killer-heel aangeschaft..
  Ik vraag me nog steeds af wanneer ik die behalve kerst en oud&nieuw ga aantrekken haha!
  Het is waar, ze hangen bij mij een jaar(of langer) in de kast. In het dagelijks leven of voor het uitgaan is het leuk te combineren maar toch zit er bij mij iets tussen de oren dat het niet ”hoort” en ze voor speciale gelegenheden zijn.
  Jammer genoeg doen die gelegenheden zich nooit voor!
  En doorverkopen kan ik niet over mijn hart verkijgen…

 34. Fleur
  4 december 2011 at 13:04 (9 jaar ago)

  Ik gebruik gewoon een jurkje dat al in mijn kast hangt. Ik kies iets wat wat ik kan combineren met een vestje of colbertje. Door accessoires wordt het feesterlijker. Speciaal een nieuw jurkje voor kerst koop ik eigenlijk nooit. Wel zorg ik dat ik voldoende feestelijke jurkjes heb in mijn kast die ik voor verschillende gelegenheden kan gebruiken.

 35. Emma
  4 december 2011 at 13:41 (9 jaar ago)

  Ik wel, dit is bij ons thuis eigenlijk een traditie: Met je verjaardag en met kerst nieuwe kleren :)
  Met kerst koop ik wel nieuwe kleren dus, dit moet ik dan vaak nog een week of 2 laten liggen want ik mag het pas met kerst aan, meestal op kerstavond wanneer we naar de kerk gaan :)

  Dit jaar had ik in november al een nettere outfit nodig, dus ik heb een zwart kanten rokje gekocht, dat ik nu 1x heb aangehad en nu weer laat liggen tot kerst. Ik ga er dan nog even een mooi topje bij kopen :)

  • Sanne van Huis
   4 december 2011 at 16:21 (9 jaar ago)

   Wat leuk, dat herken ik ook wel van eerder hoor toen ik nog thuis woonde. Toen gingen we wel speciaal naar een stad toe om mooie nette kleding te kopen en dat mochten we dan pas aantrekken tijdens kerst, hihi ;D

 36. Sophie
  4 december 2011 at 16:23 (9 jaar ago)

  Jaaa ik heb een jurkje bij Warehouse gekocht voor kerst, was er niet naar op zoek of zo maar ik zag hem en het is echt gewoon het perfecte jurkje voor die dagen. Dit is wel het eerste jaar dat ik speciaal voor kerst een outfit heb gekocht! =)

 37. Kirsten
  4 december 2011 at 17:06 (9 jaar ago)

  Dit jaar heb ik eigenlijk alleen schoenen gekocht (ik heb een lichte schoenentic :P ), zwarte booties met een 12 cm hoge hak met multicolor-glitters en ik heb een rood colbertje van sweatstof-achtig gekocht, niet speciaal voor kerst maar wel leuk om dan te dragen

 38. Ilona
  4 december 2011 at 21:22 (9 jaar ago)

  Jaah ik heb een super leuk paars jurkje bij de steps gehaal met een leuk kort zwart jasje en heb nieuwe schoenen gekocht! Hihi! Maar we hebben 1ste kerstdag altijd feest met de familie van mijn vriend en 2de kerstdag gaan we uiteten met mijn familie. Dus wel leuk om er extra feestelijk uit te zien!

  X

 39. Marike
  5 december 2011 at 18:59 (9 jaar ago)

  Ik koop ongeveer om het jaar een kerstjurkje. Vorig jaar een bij H&M gescoord voor €19,95, viel reuze mee dus. Dat jurkje had ik vorig jaar aan bij schoonfamilie, nu dus bij mijn familie aan. En dan nog een ouder jurkje voor bij schoonfamilie met een nieuwe satijnen sjaal.