Mijn film top 10 #5

Vandaag alweer deel 5 van mijn film top 10. In deze artikelen deel ik met jullie mijn favoriete films die je niet mag missen. Natuurlijk zijn films een kwestie van smaak, toch denk ik dat de meeste van jullie deze films wel kunnen waarderen. Er zitten oude maar ook nieuwe films tussen, dus voor iedereen zit er vast en zeker wat bij. Veel van de films in dit lijstje heb ik kortgeleden gekeken dus er zitten ook wel vrij nieuwe films tussen…

Een tijdje geleden keek ik de film ‘Away from here’, een film die mij eigenlijk meteen heel erg aansprak. Het gaat over Grant en Fiona die op leeftijd zijn en al heel erg lang getrouwd zijn. Ze wonen samen heel fijn op het platteland maar daar komt verandering in als Fiona last krijgt van geheugenverlies. Fiona laat zich opnemen in een rusthuis en daar wordt ze al snel verliefd op Aubrey, een andere patient. Ik vond het een heel mooi verhaal en ik denk dat als je ‘The Notebook’ een mooie film vond, dat je deze ook wel gaat waarderen. IMDB cijfer 7,6 ik geef de film een 7,8.

Paar weken terug keek ik de film ‘Everybody’s fine’. Ik vond dit best wel een aangrijpende film, waarschijnlijk ook omdat ik een zwak heb voor ‘oudjes’. De film gaat over de weduwnaar Frank die zich realiseert na de dood van zijn vrouw, dat hij nog maar weinig contact heeft met zijn kinderen. Zijn vrouw was eigenlijk altijd diegene die het gezin bij elkaar hield. Tegen doktersadvies in besluit hij een road trip te gaan maken om zijn volwassen kinderen te bezoeken en de band weer te herstellen. IMDB cijfer 7,2 ik geef de film een 8.

Wauw wat was ik onder de indruk van de film ‘My sisters keeper’. Ik heb er zelfs om gehuild en dat doe ik niet heel snel (het kan ook aan mijn hormoontjes hebben gelegen). De film gaat voornamelijk over Kate en Anne die een hechte maar een andere relatie hebben dan de meeste zusjes. Kate is vanaf dat ze al heel jong is ongeneselijk ziek, daardoor is ze eigenlijk afhankelijk van haar kleine zusje. De enige manier om Kate te redden is namelijk het gebruik van bepaalde lichaamsstoffen van haar zusje Anne. Anne is dus eigenlijk ook geboren als ‘donorbaby’. Op een dag besluit Anne voor zichzelf op te komen en schakelt een advocaat in om ervoor te zorgen dat ze weer eigen baas wordt over haar eigen lichaam. Dit geeft een hele lastige en moeilijke situatie voor het gehele gezin. Het verhaal lijkt misschien een beetje ongeloofwaardig maar ik vond het een prachtige film. Enige nadeel wat ik kan bedenken is de rol van de moeder die wordt gespeeld door ‘Cameron Diaz’. Ik ben namelijk niet zo’n hele erge fan van Cameron, tenminste niet in een soort film zoals deze. IMDB cijfer 7,3 ik geef de film een 8,5.

Deze film keek ik een paar weken geleden ‘Crazy stupid love’. De film sprak mij op het eerste gezicht niet heel erg aan maar toch gaf ik het een kans. En ik vond de film hartstikke leuk. Het gaat over Cal die erachter komt dat zijn vrouw Emily is vreemdgegaan en ze wil scheiden. Hij valt in een diep gat en om zijn verdriet weg te drinken spendeert hij zijn vrije avonden aan een bar. Daar ontmoet hij de player Jacob die hem onder zijn hoede neemt. Jacob zorgt ervoor dat hij over zijn liefdesverdriet heen komt, geeft hem een make-over en zorgt ervoor dat hij in contact komen met allerlei vrouwen. Uiteindelijk komt Cal erachter dat dit alles toch niet helemaal helpt…IMDB cijfer 7,6 mijn cijfer een 7,5.

De film ‘Adventureland’ keek ik denk ik ongeveer een jaar geleden en leek mij in eerste instantie ook niet echt wat. Misschien door de titel? Deze film speelt zich af in de zomer van 1987 (het is wel een film uit 2009) en gaat over James die dankzij zijn vaders financiële problemen zelf moet gaan werken voor zijn schoolgeld. Hij heeft nog maar weinig werkervaring en hij moet uiteindelijk een baantje accepteren bij de plaatselijke pretpark ‘Adventureland’. Hier wordt hij al snel verlieft op Emely.Vanaf dan gebeuren er allerlei dingen waardoor hij veel dingen leert over het leven, de liefde en vertrouwen. IMDB cijfer 7,0 ik geef de film een 7,5.

Twee weken terug was ik een weekend alleen en heb ik een film marathon in mijn eentje gehouden. O.a. de film ‘Date night’ heb ik gekeken. Het is niet een geweldig goede film maar ik heb me zeker vermaakt. De film gaat over een gelukkig getrouwd stelletje ‘Clara en Phil’. Om te zorgen dat er geen sleur ontstaat in hun huwelijk houden ze elke week een uitje. Op een avond hebben ze weer een gezellig uitje maar deze loopt al snel uit op een bizar en spannende avontuur. IMDB cijfer 6,4 ik geef de film een 7.

Paar jaar geleden keek ik de film ‘The terminal’. Dit is dus alweer een tijd geleden en ik ben van plan om de film binnenkort nog eens te gaan bekijken. Het gaat over een Oost Europeaan, Viktor Navorsky. Hij is op reis en wanneer hij aankomt op het vliegveld van New York, breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij mag niet terugvliegen maar met zijn papieren mag hij ook niet de VS in. Dit zorgt ervoor dat Viktor maandenlang op het vliegveld moet verblijven en hier zijn tijdelijk thuis moet maken. Dit zorgt voor allerlei grappige en leuke momenten…IMDB cijfer 7,2 ik geef de film een 8.

Afgelopen zondag keek ik de film 50/50, deze stond al een tijdje op mijn ‘watchlist’. De film gaat over Adam die te horen krijgt dat hij kanker heeft. Op bijna hetzelfde moment komt hij er ook achter dat zijn vriendin vreemdgaat. De film laat op een humoristische manier zien hoe hij met zijn ziekte omgaat en hoe hij vecht maar ook hoe zijn familie en beste vriend met de situatie dealen. IMDB cijfer 8,2 en ik geef dezelfde cijfer!

Twee weken terug tijdens mijn film marathon keek ik ook de film ‘Going the Distance’. Deze film gaat over Erin en de net vrijgezel Garret die elkaar tegen komen in New York. Al snel krijgen de twee een zomerliefde, want Erin moet na haar zomerstage weer terug naar San Francisco. In eerste instantie vinden ze het beide niet zo erg want ze zijn niet op zoek naar een relatie, maar toch gaan de twee elkaar heel erg missen. IMDB cijfer 6,4 ik geef de film een 7,5.

De laatste film heb ik een behoorlijke tijd geleden maar ik moest er ineens weer aan denken. Ik heb het over de film ‘Catch me if you can’. De film gaat over Frank die zich o.a. voordoet als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Niemand twijfelt aan hem. Toch licht Frank elke keer weer iedereen op en verdwijnt ook elke keer zonder een spoor achter te laten. Totdat de politie een internationale klopjacht op hem opent om hem te pakken te krijgen. Deze film is trouwens gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. IMDB cijfer 7,8 ik geef de film een dikke 8.

Kennen jullie deze films al? Mocht je nog een leuke filmtip hebben, deel het dan even bij de comments!

123 Comments on Mijn film top 10 #5

 1. Pauline
  8 december 2011 at 14:39 (10 jaar ago)

  ‘Catch me if you can’ vind ik ook echt een hele toffe film! Verder zijn ‘One flew over the Cuckoo’s Nest’ en ‘Julie and Julia’ ook twee van mijn favorieten 🙂

  • Sanne van Huis
   11 december 2011 at 18:07 (10 jaar ago)

   Oja One flew over the Cuckoo’s Nest’ ‘moet’ ik ook nog steeds zien, ben ik heel benieuwd naar 🙂

 2. knoopje
  8 december 2011 at 15:14 (10 jaar ago)

  Het boek van My sister’s keeper is ook een hit geweest, en het is eigenlijk een heel ander verhaal (met een heel ander einde). Volgens mij heet het in het nederlands ‘de tweede dochter’. Als je de film zo mooi vond moet je zeker het boek eens lezen (ik ben zelf niet zo’n fan om eerlijk te zijn). Het verhaal in het boek is veel bijzonderder dan de film!

  • roos
   8 december 2011 at 15:17 (10 jaar ago)

   Ja klopt die heet de tweede dochter van Jodi picoult.

   • Sanne van Huis
    11 december 2011 at 18:08 (10 jaar ago)

    Dank je wel voor de tip, even kijken op bol.com want ik ga binnenkort op vakantie en dan wil ik heel veel boeken mee 🙂

 3. roos
  8 december 2011 at 15:15 (10 jaar ago)

  My sister’s keeper is zo’n prachtige film! Ik had nog nooit gehuild bij een film maar toen ik met een paar vriendinnetjes deze film ging kijken zaten we allemaal huilend op de bank.

 4. Anne vdh
  8 december 2011 at 15:29 (10 jaar ago)

  Crazy stupid love en date night zijn zoo leuk!
  Dit vond ik ook een hilarische comedie: Stupid Bosses, ken je die al?

  • Anne vdh
   8 december 2011 at 15:29 (10 jaar ago)

   Bedoel natuurlijk Horrible Bosses!

   • Sanne van Huis
    8 december 2011 at 17:03 (10 jaar ago)

    Oja die is inderdaad ook wel heel grappig 😀

 5. Tedje
  8 december 2011 at 16:17 (10 jaar ago)

  Ik ken geen een van die films! haha misschien wel leuk om er een keer eentje van te kijken 🙂

 6. Cynthiiaa
  8 december 2011 at 16:37 (10 jaar ago)

  Date Night is echt geweldig! Ik heb echt keihard gelachen om die film. :’) Die man is echt geweldig.

  • Sanne van Huis
   9 december 2011 at 12:33 (10 jaar ago)

   Klopt, hij is echt wel een leuke acteur!

 7. femketje
  8 december 2011 at 16:40 (10 jaar ago)

  date night is echt een leuke film 😀

 8. LottedeJ
  8 december 2011 at 18:27 (10 jaar ago)

  Leuk, ik kan weer een paar films op mijn ‘to watch’ lijstje zetten! Thanks! 🙂

 9. Lisa
  8 december 2011 at 19:40 (10 jaar ago)

  Leuke filmtips weer 🙂 Aangezien je een hond hebt en van dieren houdt (neem ik toch aan als je een hond hebt) raad ik de film Hachiko: A Dog’s Story aan, wel gewaarschuwd als je een gevoelige kijker bent en het is echt gebeurd maar echt een hele mooie film, kon zelf niet droog blijven 🙂

  • Sanne van Huis
   9 december 2011 at 12:33 (10 jaar ago)

   Dank je wel voor je tip, ga ik zeker een keertje bekijken (wordt vast huilen, haha)

 10. Merel
  8 december 2011 at 19:56 (10 jaar ago)

  Ik had een verzoek (:
  Zou je een paar outfits kunnen maken met van die hoge sokken, van die kniekousen zeg maar. Bij de H&M hebben ze kniekousen met een winterprint (of donker rode, ik noem maar een voorbeeld), ik vind ze heel leuk, maar heb geen flauw idee hoe ik ze zou moeten dragen. Zou je daar een paar voorbeelden mee kunnen geven? (:

  • Sanne van Huis
   9 december 2011 at 12:32 (10 jaar ago)

   Ik zou eens kijken of ik hiermee leuke setjes kan maken, eerlijk gezegd weet ik ook niet zo heel goed hoe je dit kunt combineren 🙂

 11. Amanda
  8 december 2011 at 21:35 (10 jaar ago)

  Ik ben helemaal fan van de Twilight reeks, echt de mooiste films die er ooit zijn gemaakt!

 12. Sabrina
  8 december 2011 at 22:02 (10 jaar ago)

  Listen to your heart is echt een aanrader! Ik heb deze vorige week gezien en het is echt een film die je bij blijft!

  • Sanne van Huis
   9 december 2011 at 12:32 (10 jaar ago)

   Aaah die ga ik dan ook kijken, ben heel benieuwd!

 13. Diana
  10 december 2011 at 13:14 (10 jaar ago)

  Ik heb me kapot gelachen bij Date Night. xD
  Ken je de film ‘A little bit of heaven’ al? Die is ook erg mooi vind ik.

  • Sanne van Huis
   11 december 2011 at 18:08 (10 jaar ago)

   Ja die heb ik laatst ook gezien, erg leuke film!