Getest: Nikon Coolpix S6200

Fotograferen is een behoorlijk groot onderdeel van het bloggen. Zo maak ik bijna dagelijks foto’s en een goede camera is dan natuurlijk een must. Ik wil namelijk het liefst aan jullie zo realistisch mogelijk bijvoorbeeld een make-up product laten zien. Op dit moment fotografeer ik met een Canon ixus 95 IS, deze camera heb ik nu bijna twee jaar en bevalt nog steeds goed. Toch is de camera al vrij ‘oud’ en er komen natuurlijk steeds betere digitale compact camera’s bij, waaronder ook de Nikon Coolpix S6200. Deze camera heb ik een aantal weken in bezit gehad en ik heb dit product goed kunnen testen. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over deze Nikon camera maar natuurlijk ook over mijn eigen bevindingen…

Ik zou jullie eerst eens in het kort vertellen wat deze camera allemaal kan. Het is een stijlvolle camera die is uitgerust met een NIKKOR-groothoekobjectief met 10x zoom. De camera heb je in allerlei hippe kleuren en is lekker compact. De camera heeft een 16 megapixel beeldsensor en hiermee kun je hele gedetailleerde opnamen maken. Wat ook erg fijn is dat je met de Coolpix camera bij weinig licht toch mooie foto’s kunt maken en dit komt doordat je een speciale Nachtlandschap modus hebt. Op de donkere dagen is deze functie zeker heel fijn! Op deze camera zitten ook nog leuke speciale effecten, zo kun je bijvoorbeeld Softfocus en nostalgisch sepia instellen.

Hierboven zie je de afbeelding van de camera die ik had ontvangen. Zoals je ziet heeft die een leuk hip roze kleurtje en heeft die voor een digitale camera een behoorlijke lens.Voor de rest is de camera compact en daardoor kan die heel gemakkelijk mee in je tas. Ik heb voornamelijk productfoto’s gemaakt met deze camera. Wat mij meteen opviel is dat de camera heel fijn en gemakkelijk in gebruik is. Persoonlijk heb ik er een hekel aan als ik eerst een hele handleiding moet lezen voordat ik begrijp hoe iets werkt. Ik kon met deze camera meteen aan de slag omdat die gewoon heel logisch werkt, dat is gewoon heel fijn. Je hebt op de Nikon Coolpix S6200 heel veel verschillende modussem waar je hele leuke dingen mee kunt doen.Naast foto’s maken kan deze camera ook nog eens heel goed in HD filmen, ook een leuke bijkomstigheid! Omdat ik voornamelijk veel ‘dichtbij’ foto’s heb gemaakt heb ik de camera voornamelijk in ‘macro’ stand gehad. Af en toe had die wel moeite met scherp stellen, maar eenmaal scherp gesteld maakt die echt prachtige foto’s.

Hieronder laat ik het verschil zien tussen de foto’s die ik heb gemaakt met mijn Canon en met de Nikon. De gelijke foto’s heb ik op exact dezelfde tijdstip gemaakt en de foto’s zijn onbewerkt.

(Canon)

(Nikon)

(Canon)

(Nikon)

(Canon)

(Nikon)

Zoals je kunt zien zijn de foto’s heel verschillend. Alle foto’s die ik heb geschoten met de Nikon camera zijn scherper en de kleuren zijn een stuk intenser. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat beide camera’s zo’n groot verschil zouden hebben, wel dus! Ik moet dan ook zeggen dat ik het erg zonde vond om de camera weer terug te moeten sturen want de camera is voor een compacte digitale camera zeker erg fijn. Schrale troost is dan weer wel dat ik in februari eindelijk mijn langverwachte Nikon spiegelreflexcamera ga kopen.

Ben je op zoek naar een goede digitale camera en heb je niet een heel groot budget dan vind ik de Nikon Coolpix S6200 zeker weten een aanrader. De camera maakt hele scherpe foto’s, is gemakkelijk in gebruik, ziet er leuk uit (ook niet onbelangrijk) en je kunt er ook nog eens heel goed mee filmen. Deze camera kost €199,- en is te verkrijgen in zes verschillende kleuren.

39 Comments on Getest: Nikon Coolpix S6200

 1. kim
  20 december 2011 at 07:23 (9 jaar ago)

  Tsjee wat een verschil zeg!

  Beantwoorden
 2. Paola
  20 december 2011 at 08:12 (9 jaar ago)

  Je kunt echt duidelijk verschil zien!

  Beantwoorden
 3. Sabine
  20 december 2011 at 09:04 (9 jaar ago)

  Hmm, dat is wel gek, weet je zeker dat je precies dezelfde instellingen hebt gebruikt op beide camera’s (dus ook de manier van licht meten en zo)? De eerste en laatste Nikon foto’s zijn overbelicht terwijl de Canon versies daarvan goed zijn, en de middelste van Nikon is iets onderbelicht terwijl de Canon foto ok is. Beetje vreemd!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 december 2011 at 10:00 (9 jaar ago)

   Ik weet dat zeker idd, maar ik heb duidelijk minder verstand van fotografie dan jij. Normaal gesproken bewerk ik al mijn foto’s na in Photoshop (dat kan ik namelijk wel) en dan zou ik dus ook wat doen met de te lichte of te donkere foto’s. Nu heb ik juist bewust niets met de foto’s gedaan omdat ik dan het gevoel heb dat ik jullie voor de gek hou en dat wil ik niet. Op de foto’s zie je gewoon dat de kwaliteit van Nikon beter is om dat sowieso de kleuren een stuk helderder en kleurecht zijn. En ik snap eerlijk gezegd niet helemaal de felheid van je reactie, niet nodig :)

   Beantwoorden
   • Sabine
    20 december 2011 at 10:28 (9 jaar ago)

    Mijn reactie was niet fel, alleen verbaasd, het ging puur over wat ik zag op de foto’s. :) Ik merk niks aan op jou of je kennis van fotografie of bewerking (ik zeg helemaal niets over Photoshop?), alleen op de resultaten van de camera’s. Maar ik snap nu ik jouw reactie lees niet hoe je kunt vinden dat de foto’s van de Nikon camera beter zijn… Het lijkt misschien mooier omdat het contrast veel hoger is, maar daarmee verlies je juist erg veel detail (omdat de highlights dus helemaal uitgebeten wit zijn en de schaduwen te donker, waardoor je ook geen detail meer hebt). Je kunt beter wat minder contrast hebben zoals bij de Canon, dan kun je later altijd nog de kleuren of het contrast boosten. :) Het was echt niet de bedoeling fel over te komen, ik was gewoon kritisch over de camera’s, niet op jou!

    Beantwoorden
    • Felicia
     20 december 2011 at 10:56 (9 jaar ago)

     Ik begrijp precies wat je bedoelt Sabine.
     Maar ik denk dat wat Sanne bedoeld, (en niet beledigend bedoeld), is dat het naar haar mening scherper lijkt. Ze geeft zelf ook al aan minder verstand van fotografie te hebben en eerlijk is eerlijk, het gaat om producten en niet om portretten. Persoonlijk vind ik de Canon foto’s ook beter en de Nikon te overbelicht. Het verlies in detail is wel op te merken.

     Maar voor mensen die wat minder verstand van fotografie hebben lijkt het inderdaad mooier. Als ik er objectief naar kijk en mijn ervaring terzijde zet zou ik als ”gewone” mens ook zeggen dat de Nikon beter is, terwijl dit professioneel gezien niet perse waar is.

     Beantwoorden
   • Yasmine
    20 december 2011 at 10:35 (9 jaar ago)

    Wat jammer dat je hem weer terug moest sturen. Maar ik denk dat het zoals Sabine zegt ook voornamelijk aan lichtmeten ligt. Misschien is het leuk om een keer een korte cursus te doen en dan de basics te leren. Lichtmeten is voor productfotografie best wel noodzakelijk. xx

    Beantwoorden
 4. Helmi
  20 december 2011 at 09:06 (9 jaar ago)

  Wow, wat een verschil :)

  Beantwoorden
 5. Kiki
  20 december 2011 at 09:40 (9 jaar ago)

  Jou nagels! <3 En je camera kwaliteit (Kwa belichting) is gewoon in te stellen. ISO. Ook je kleuren intensiteit is grotendeels in te stellen via de opties op je camera. En anders photoshop. Bijna elke professionele fotograaf gebruikt photoshop. Een spiegelreflex is natuurlijk erg fijn, maar dan moet je ook weer verstand hebben van je instellingen.

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 december 2011 at 10:03 (9 jaar ago)

   Ik heb op beide camera’s dezelfde instellingen gebruikt. Normaal gesproken bewerk ik ook al mijn foto’s in Photoshop maar dat heb ik nu bewust niet gedaan omdat ik jullie dan min of meer voor de gek zou kunnen houden. Normaal gesproken bewerk dus ik elke foto in Photoshop :) Wanneer ik een spiegelreflex koop ga ik mij er ook nog zeker meer in verdiepen want ik weet dat wanneer je niet weet wat je doet dat je dan alsnog geen mooie foto’s krijgt met je slr.

   Beantwoorden
   • Kiki
    20 december 2011 at 19:54 (9 jaar ago)

    Als je eenmaal om kan gaan met een spiegelreflex en met photoshop kun je er echt geweldige beelden mee maken. Heb er geloof in dat je dat goed gaat lukken :).

    Beantwoorden
 6. lisanneleeft
  20 december 2011 at 09:52 (9 jaar ago)

  Hij maakt inderdaad wel erg heldere foto’s! Mooi zeg, en dat voor een digitale camera! :D (ik zeur altijd over mijn digitale camera, wil ook een goede haha :P)

  Beantwoorden
 7. Maaike
  20 december 2011 at 09:52 (9 jaar ago)

  Wat fijn dat jij deze camera getest hebt!
  Ik had al een tijdje geleden mijn oog laten vallen op deze camera :)
  Maar je hebt er ook een van samsung of sony, maar deze ziet er heel goed uit! thanx! :)

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   21 december 2011 at 21:00 (9 jaar ago)

   Aaah ik hoop dat je wat aan de review hebt om je keuze te maken :)

   Beantwoorden
 8. Joyce
  20 december 2011 at 10:49 (9 jaar ago)

  Wat een geweldig mooi resultaat! Vooral bij de SATC parfum foto valt het op hoe intens hij de kleuren weergeeft en hoe scherp hij het flesje en je vinger vastlegt.

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   21 december 2011 at 20:59 (9 jaar ago)

   Klopt, die foto vind ik ook erg mooi ook al is die een beetje overbelicht :)

   Beantwoorden
 9. Caroline
  20 december 2011 at 10:58 (9 jaar ago)

  Wooh, wat een mooie foto’s! Had ik niet verwacht van zo’n compacte camera!

  Beantwoorden
 10. Marijke
  20 december 2011 at 11:03 (9 jaar ago)

  Wow, wat een verschil! Terwijl ik toch altijd dacht dat Nikon qua compact camera’s niet veel beter was dan Canon!

  Beantwoorden
 11. xx_Patries_xx
  20 december 2011 at 11:04 (9 jaar ago)

  goed verschil zeg, ik heb zelf een Nikon S3100 dat is de voorganger van deze en ben er nog steeds super blij mee

  Beantwoorden
 12. Laura
  20 december 2011 at 11:14 (9 jaar ago)

  Wat een verschil zeg! Nu wil ik nog liever een Nikon, haha!

  Beantwoorden
 13. Livia
  20 december 2011 at 11:33 (9 jaar ago)

  Je ziet een groot verschil!

  xx

  Beantwoorden
 14. Milou
  20 december 2011 at 14:53 (9 jaar ago)

  mooie camera hoor… ook gewoon in het zilver te krijgen??

  Beantwoorden
 15. axelle
  20 december 2011 at 15:01 (9 jaar ago)

  Ik heb ook een nieuwe camera gekocht :) ,
  wel van canon(een canon ixus 115 HS).

  Beantwoorden
 16. fre
  20 december 2011 at 15:59 (9 jaar ago)

  wow dat is indd een groot verschil! Ik vind de camera er ook zo leuk uit zien

  Beantwoorden
 17. LottedeJ
  20 december 2011 at 17:44 (9 jaar ago)

  Ik vind de foto’s met de Nikon camera wel mooier inderdaad, de kleuren zijn veel intenser en de foto’s zijn scherper.

  Beantwoorden
 18. Marjolein
  20 december 2011 at 18:55 (9 jaar ago)

  Wow, dat verschil is echt enorm! Ik zoek ook nog een nieuwe camera.

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   21 december 2011 at 20:57 (9 jaar ago)

   Dit is zeker wel een aanrader en je kunt er ook heel veel leuke dingen mee doen zoals leuke functies en filters :)

   Beantwoorden
 19. Cynthiiaa
  20 december 2011 at 21:02 (9 jaar ago)

  De foto’s lijken een stuk lichter, mooier qua kleur en gewoon betere kwaliteit, ziet er goed uit de Nikon!

  Beantwoorden
 20. Samantha
  20 december 2011 at 22:42 (9 jaar ago)

  Wauw, dat is zeker een verschil! Hij maakt écht hele mooie foto’s, ik ga is even verder googlen voor die camera.

  Beantwoorden
 21. Diana
  21 december 2011 at 00:55 (9 jaar ago)

  Wij hebben toevallig vandaag deze camera in het rood gekocht voor 129 euro bij Media Markt.

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   21 december 2011 at 20:57 (9 jaar ago)

   Aaah dan is die dus nu goedkoper, in ieder geval een goeie aankoop :)

   Beantwoorden
   • Diana
    21 december 2011 at 21:20 (9 jaar ago)

    Jaa, ik hoop het! Wel veel positieve dingen gelezen, en toevallig dat je deze post plaatste! Het is namelijk een kerstcadeau voor mams, haha.

    Beantwoorden
 22. Nannick
  25 december 2011 at 18:20 (9 jaar ago)

  Het verschil is echt goed te zien. Een stuk beter ;)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *