Alles over mascara en de tips & trucs!

Vrouwen houden van mascara en het is dan ook het meest verkochte make-up product ter wereld. Veel vrouwen willen volle, lange en donkere wimpers en ik denk dan ook dat, maar weinig vrouwen zonder mascara de deur uitlopen. Talloze merken verkopen mascara en bijna elke maand komt er wel weer een nieuwe mascara uit. Het ene merk belooft een ‘sexy oogopslag’ en weer een andere ‘valse wimper effect’. Volgens mij is ieder meisje en elke vrouw nog steeds op zoek naar de perfecte mascara. Omdat mascara zo’n populair make-up product is leek het mij wel leuk om jullie hier wat meer over te vertellen en ik sluit natuurlijk af met handige tips & trucs…

Ik begin met een heel kort geschiedenis lesje want het is natuurlijk altijd leuk om het ontstaan van een product te weten te komen. Heel lang geleden, dan spreek ik echt over duizenden jaren geleden, maakten Egyptische vrouwen hun ogen al donkerder. Duizenden jaren later kwam er een soort van mascara’s op de markt wat bestond uit zwarte poeder. Jaren later produceerde Eugene Rimmel een mascara. Al snel kwam in 1913 een nieuwe soort mascara die werd gemaakt door T.L. Williams. Deze mascara maakte hij speciaal voor zijn zus Maybel. Zij had namelijk veel liefdesverdriet en wilde graag haar ex-vriend weer terug. Ze ging naar haar broer T.L. Williams en vroeg om advies. Daarop maakte hij een zwart goedje wat er voor zou zorgen dat zij er oogverblindend uit ging zien. Deze zogenaamde mascara bestond uit vaseline en steenkoolpoeder. Uiteindelijk kreeg ze de liefde van haar leven weer terug (wat een oppervlakkige ex). T.L. Williams besloot daarop de mascara op de markt te brengen onder het merk Maybelline. De mascara, in de huidige vorm, werd ontwikkeld door het merk Max Factor…

Zoals je hebt kunnen lezen is er aan mascara behoorlijk wat geschiedenis vooraf gegaan. Nog steeds worden er nieuwe mascara’s uitgebracht met nieuwe formules en verschillende borsteltjes. Hieronder zie je wat voorbeelden van de verschillende borsteltjes. Mijn persoonlijke favorieten zijn de ‘echte’ borsteltjes dus diegene met echte haartjes en de borsteltjes met kunststoffen ‘haartjes’.

De meest voorkomende mascara kleuren zijn toch wel zwart en bruin. Toch zie je ook steeds meer verschillende kleuren mascara. Ik denk, dat de meeste vrouwen een natuurlijke kleur voor de wimpers het mooiste vinden. Wanneer je een nieuwe mascara gaat kopen is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen “Wat wil ik met mijn wimpers?”. Wil je ze langer later lijken of geef je de voorkeur aan meer volume of heb je liever krullende wimpers? Er zijn natuurlijk heel veel verschillende mascara’s op de markt die allemaal weer wat anders beloven. Hieronder zie je voorbeelden van de meest voorkomende mascara’s…

1) Dit is een transparante mascara die zorgt voor een natuurlijk effect en je zou dit product ook eventueel kunnen gebruiken om de wenkbrauwen te fixeren. 2) Wil je meer lengte dan kun je het beste kiezen voor een mascara die lengte belooft. Meestal wordt dit aangeduid door ‘length’ of ‘extreme length’. 3) Fiets je vaak door de regen of ben je van plan een zielige film te kijken, dan kun je het beste kiezen voor een waterproof mascara. Heel veel merken hebben tegenwoordig van hun ‘standaard’ mascara ook een ‘waterproof’ variant. 4) Wil je juist heel veel volume creëren dan ga je, heel logisch, voor een volume mascara. Meestal worden deze mascara’s aangeduid met ‘volume’ of ‘extreme volume’. 5) Tegenwoordig heb je ook steeds meer mascara’s die zorgen voor meer krul. Dit staat natuurlijk ook op de verpakking en vaak zijn de borsteltjes rond van vorm.

Ten slotte wil ik jullie nog wat fijne tips & trucs meegeven:

  • Je mascara gebruik je maximaal 3 maanden, daarna gooi je je mascara gewoon in de prullenbak.
  • Wil je mooie krullende wimpers, gebruik dan bijvoorbeeld voordat je mascara aanbrengt een wimperkrultang. Je kunt de wimperkrultang nog beter later werken door deze eerst even te verwarmen met je föhn, kijk natuurlijk wel uit dat je je niet verbrand. Ook bestaan er tegenwoordig wimperkrullers die zelf warm kunnen worden.
  • Breng je mascara vanaf de aanzet op en het beste kun je de mascara met zigzaggende bewegingen opbrengen.
  • Heb je toch iets teveel mascara op je wimpers zitten (lees: spinnenpootjes) dan kun je evt. met een wimperkammetje de wimpers even doorkammen zodat ze weer wat meer gespreid worden.
  • Je kunt beter twee dunne laagjes aanbrengen dan één hele dikke laag.
  • Wil je een mooie open blik creëren dan kun je beter alleen op de bovenste wimpers mascara aanbrengen.
  • Wat ik vaak doe om meer volume in mijn wimpers te krijgen is, voordat ik de mascara aanbreng, transparante poeder op mijn wimpers aanbrengen. Hierdoor krijgen mijn wimpers veel meer volume en zijn de haartjes ook gelijk veel beter gesepareerd.
  • Pomp nooit met je mascara in de huls want dit laat je mascara heel snel uitdrogen en dat is super zonde. En jep, ik maak me er regelmatig schuldig aan maar het is echt niet goed voor de kwaliteit van je mascara.
  • Is je mascara bijna op en is die eigenlijk nog goed dan heb ik een leuk trucje. Leg je mascara huls in een bak/glas met heet water, daardoor wordt de mascara weer wat vloeibaarder en zo krijg je ook de laatste restjes mascara uit de huls!

Dit waren mijn tips & trucs en mocht je er nog wat aan toe te voegen hebben laat het dan eventjes weten bij de comments! Volgende week lees je op mijn blog een artikel over mijn top 5 favoriete mascara’s…