Stapel review ‘huidverzorgingsproducten’ met 3 verschillende merken

De laatste tijd heb ik nogal veel huidverzorgingsproducten getest en het leek mij wel leuk om dit in één artikel te reviewen. Zo kun je meteen de verschillende producten met elkaar vergelijken en kijken welke jou het meeste aanspreken. Ik heb 5 producten getest van 3 verschillende merken. Zo heb ik dag en nachtcrèmes getest maar ook speciale producten tegen acne (zeker de moeite waard om te lezen voor meiden met een onzuivere huid). Lees snel verder om de ‘stapel review’ te lezen…

Ik begin meteen met de dag en nachtcrème van Kruidvat eigen merk. Sinds kort heeft deze crème een nieuwe verpakking gekregen. Beide potjes zitten verpakt in een kartonnen doosje en hier staat heel duidelijk op wat en waarvoor het goed is.

De Kruidvat dagcrème heeft een beschermende functie tegen huidveroudering en bevat vitamine E. Ik ben natuurlijk nog best wel jong, toch is het helemaal niet gek om op een leeftijd van 25 te beginnen met anti-aging crèmes. Je kunt wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen met smeren. De dagcrème zit in een glazen potje en bevat 50 ml.

De crème zelf heeft een zacht gele kleur en heeft een frisse geur, niet te aanwezig. De crème voelt lekker zacht aan, niet vettig maar wel ‘vol’. Je kunt het product gemakkelijk uitsmeren. Wat mij meteen opviel is dat de crème niet heel snel in mijn huid trekt, dus je moet wel eventjes wachten. Ik breng altijd vooraf aan mijn foundation wat dagcrème aan en ik moet wel even paar minuten wachten voordat ik verder kan met mijn ‘dagroutine’. Gelukkig heb ik redelijk veel tijd, dus ik stoor mij hier verder niet aan. Wanneer de crème is ingetrokken, voelt het fijn aan op mijn huid. Gedurende de hele dag voelt mijn huid zacht en soepel aan.

Ondanks dat de crème niet heel snel intrekt, ben ik wel tevreden. Het smeert gemakkelijk uit, ruikt lekker, ik heb het idee dat het mijn huid goed voedt, mijn huid voelt lekker zacht aan en het product is ook nog eens lekker budget. Of het echt mijn rimpeltjes tegen gaat, kan ik nu helaas nog niet zeggen. Bij Kruidvat betaal je voor een potje van 50 ml €3,99.

De Kruidvat nachtcrème heeft net als de dagcrème een beschermende functie tegen huidverhoudering en bevat vitamine E. Ook deze crème zit in een potje van 50 ml.

Deze crème is niet geel maar wit van kleur, zo kun je beide crème goed uit elkaar houden. Het is een wat zoet ruikende crème, maar net als bij de dagcrème is de geur niet te aanwezig. De crème is vrij dun maar daardoor smeert het wel lekker uit. Persoonlijk vind ik de crème niet heel snel intrekken, andere nachtcrème die ik gebruik trekken wat sneller in. Voor een nachtcrème vind ik dit toch wel een kleine nadeel. Wanneer het product is ingetrokken, voelt het fijn aan op mijn huid. Bij het wakker worden voelt mijn huid nog steeds lekker zacht en soepel aan.

Nadeel van dezecrème is dat die wel een tijdje nodig heeft om in mijn huid te trekken. Voor de rest vind ik de crème prettig, het smeert fijn, ruikt lekker, maakt mijn huid zacht en nogmaals de prijs is ook aantrekkelijk. Bij Kruidvat betaal je voor een potje  slechts €3,99.

Het volgende product is van het merk L’Oreal en heet voluit ‘L’oreal Dermo Expertise Youth Code dagcrème’. Deze crème heeft een gladmakend en hydraterend effect en geeft een directe frisheid op de huid. Het potje zit verpakt in een kartonnen doosje en het glazen potje heeft een mooie uitstraling.

Ook dit potje bevat 50 ml dagcrème. De crème heeft een witte kleur en heeft zeer frisse geur. Het product is niet waterig maar voelt juist heerlijk romig aan. Doordat die zo romig is, kun je de crème in een dun laagje aanbrengen. Hierdoor is deze dagcrème van L’Oreal zuinig in gebruik. De crème trekt heel snel in mijn huid en zorgt eigenlijk meteen voor een heel zacht gevoel. Het laat ook totaal geen plakkerig laagje achter, erg fijn! Ik heb het idee dat deze crème mijn huid heel goed hydrateerd en het laat mijn huid echt stralen. Ik heb de crème nu een tijdje gebruikt en ik heb echt het idee dat het mijn huid minder faal eruit ziet. Dit is fijn, vooral met de winter in het vooruitzicht. Of het mijn kleine rimpeltjes (tja ik heb ze al) minder zichtbaar heeft gemaakt, kan ik nu nog niet vertellen.

Ik ben heel positief over deze dagcrème. Het heeft een frisse geur, is lekker romig van structuur, zuinig in gebruik, geeft mijn huid een zacht gevoel, voelt lekker aan en laat mijn huid meer stralen. Bij Kruidvat betaal je voor een potje L’oreal Dermo Expertise Youth Code dagcrème €19,99.

Ten slotte heb ik ook nog twee producten getest van het merk Biodermal, namelijk een Acne crème en een Face Gel. Dit zijn twee nieuwe producten uit de ‘Acne lijn’. Biodermal heeft drie belangrijke punten namelijk: Respect voor de huid, respect voor de natuur en het maakt gebruik van stoffen die van nature al in het lichaam of op de huid voorkomen. Dit klinkt allemaal super fijn. De twee producten die ik heb getest zijn speciaal voor een huid met acne, puistjes, mee-eters en onzuiverheden. Deze producten komen op dit moment (helaas) goed van pas, mijn huid is namelijk erg onrustig.

Ik begin met de Biodermal Face Gel. Dit is een diepreinigende gel die je dagelijks kunt gebruiken. Tevens is deze gel geschikt voor de gevoelige huid. Het reinigt op een milde wijze waardoor het je huid niet uitdroogt. De gel zit verpakt in een witte tube en oogt vrij goedkoop maar ook simpel, less is more.

In de tube zit 100 ml en daar kun je wel een tijdje mee vooruit. De gel is transparant van kleur en ruikt niet zo heel lekker. De gel is vrij van parfum en parabenen en dat is wat mij betreft zeker een pluspunt. Terugkomend op de geur, de gel doet mij qua geur denken aan plastic. Vroeger had ik een pop met exact dezelfde geur, ondanks deze wat ‘gekke’ geur stoor ik mij er niet aan. De gel heb ik nu paar weken zowel s’ochtends als s’avonds gebruikt. Je gebruikt de gel op een vochtige huid en masseert het lichtjes in. Daarna spoel je het met lauw-warm water af. Mijn huid voelt na gebruik zacht en schoon aan, zonder een trekkerig gevoel.

Ik vind het een fijne gel en ik zie inmiddels dat mijn huid na ongeveer twee weken wel weer iets rustiger wordt. Dit is overigens wel in combinatie met de Acne Crème. Voor het beste resultaat kun je deze gel en crème het beste zes weken lang gebruiken. Ik vind deze gel zeker een aanrader voor meiden met een onzuivere huid, zeker het proberen waard! Bij Kruivat betaal je voor Biodermal Face Gel €10,95.

De Biodermal Acne crème heb ik dus in combinatie gebruikt met de Face Gel. Het is vrij van parfum, parabenen en conserveermiddelen en droogt de huid niet uit. Ook dit product is geschikt voor een gevoelige huid. De acne crème zit ook weer in een simpele tube. Een tube vind ik trouwens altijd een pluspunt, want het is super hygienisch.

In de tube zit 30 ml, dat is niet heel veel maar je hebt ook maar weinig product nodig. Het is niet de bedoeling dat je je gezicht volledig insmeert met de crème maar dat je de onrustige zones behandelt. De crème is vrij stevig van structuur maar smeert lekker uit. Het voelt goed aan op mijn huid en geeft geen plakkerig of trekkerig gevoel. Nadat ik de onrustige zones heb ingesmeerd, gebruik ik mijn dagcrème.

Zoals ik ook al hierboven aangaf zie ik dat mijn huid na twee weken al iets rustiger wordt. Voor het beste resultaat moet je deze beide producten langer gebruiken. Dit ga ik ook zeker doen en het kan zijn dat ik over een maand weer een update schrijf. Tot nu toe ben ik heel tevreden over deze beide Biodermal producten en ik denk dat ze zeker een uitkomst kunnen bieden voor meiden met een onzuivere huid. Bij Kruidvat betaal je voor een tube Biodermal Acne Crème €13,50.

Dit was mijn stapel review en ik hoop natuurlijk dat jullie het leuk vonden om zo’n uitgebreid artikel te lezen. Wil je vaker stapel reviews lezen, laat mij dat dan eventjes weten bij de comments.