New in: Konjac spons tegen o.a. acne!

Al een tijd lang heb ik behoorlijk last van een onrustige huid, denk aan veel puistjes en roodheden in mijn gezicht. Waardoor het komt weet ik eigenlijk niet precies, ik vermoed dat het een combinatie is tussen stress en hormonen. In mijn puberteit had ik er nauwelijks last van en nu ik 25 ben ineens wel, heel apart! Inmiddels heb ik al veel verschillende verzorgingsproducten gebruikt maar niets heeft tot nu echt goed geholpen.

Regelmatig krijg ik ook mailtjes van lezers met de vraag of ik iets weet tegen puistjes en acne. Zelf ben ik ook al een lange tijd op zoek naar het wondermiddel en bij toeval kwam ik laatst in een eco webshop waar ze ‘Konjac sponzen’ verkopen. Nadat ik mij erin had verdiept, besloot ik om een spons te kopen en deze ga ik de komende tijd uitproberen. Lees verder als je meer wilt weten over  de ‘Konjac spons’.

De ‘Konjac sponzen’ worden al eeuwenlang in Azie gebruikt en sinds kort is het een ware hype in Amerika en Engeland, sinds kort is die ook te koop in Nederland. De Konjac spons is een natuurproduct en bestaat uit plantenwortels van de Konnyaku plant. Deze plant heet ‘Amorphophallus Konjac’ en is een aardappelsoort wat veel wordt geteeld in Azie voor voedsel maar komt ook veel in het wild voor. Al eeuwenlang wordt de Konjac in gedroogde vorm gebruikt als spons voor het reinigen van de gevoelige huid. De spons heeft een heel zachte textuur en verwijdert op een milde wijze de dode huidcellen, terwijl het ondertussen zorgt dat de huid mooi en glanzend wordt. Dit klinkt mij als muziek in de oren! In de wortels ,waarvan de Konjac spons wordt gemaakt, bevatteno.a. proteïne ,ijzer, koper, zink, vit. A, B, B1, B2, B6, B12, C, D, E en Foliumzuur.

De Konjac spons heeft heel veel eigenschappen, zo is het: 100% natuurlijk, 100% kleurstofvrij, 100% zonder toevoegingen, 100% biologisch afbreekbaar, duurzaam, milieuvriendelijk en het is een natuurlijke vochtinbrenger. Maar dat is niet alles want met de spons masseer je de huid, wat weer de bloedtoevoer stimuleert. Het verwijdert op een zachte manier de dode huidcellen en bevordert zo ook de aanmaak van nieuwe huidcellen. De plant waarvan de spons is gemaakt is ‘alkalisch’ en dit neutraliseert de PH van de huid op een natuurlijke manier en daarom is de Konjac ook zo geschikt voor een vette en acne huid. De spons kun je zowel zonder als met (een heel klein beetje) reinigingsproduct gebruiken.

Je hebt zes verschillende sponzen, alle zes zijn ze weer bedoelt voor een andere huidtype. Ik heb de zwarte uitgekozen, deze is geschikt voor een jonge, vette acne huid. Heel jong is mijn huid natuurlijk niet, maar vet en puistjes heeft mijn huid (helaas) wel. Ik ga de spons nu een paar weken uitproberen en over een tijdje kunnen jullie zeker weten een vervolg artikel verwachten met voor en na foto’s. Eerlijk gezegd ben ik heel erg benieuwd of dit nou echt het wondermiddel is waar ik al een tijdje op zoek naar ben.

Ik heb de Konjac spons gekocht bij www.ecobeautyshop.nl en ik betaalde er €6,75. Het is zeker interessant om even een kijkje te nemen als je een problematische huid hebt. De sponzen schijnen ook heel goed te werken bij een huid met eczeem. Ik ga in ieder geval de spons uitgebreid testen en binnenkort kun je zien of het heeft geholpen!