New in: Konjac spons tegen o.a. acne!

Al een tijd lang heb ik behoorlijk last van een onrustige huid, denk aan veel puistjes en roodheden in mijn gezicht. Waardoor het komt weet ik eigenlijk niet precies, ik vermoed dat het een combinatie is tussen stress en hormonen. In mijn puberteit had ik er nauwelijks last van en nu ik 25 ben ineens wel, heel apart! Inmiddels heb ik al veel verschillende verzorgingsproducten gebruikt maar niets heeft tot nu echt goed geholpen.

Regelmatig krijg ik ook mailtjes van lezers met de vraag of ik iets weet tegen puistjes en acne. Zelf ben ik ook al een lange tijd op zoek naar het wondermiddel en bij toeval kwam ik laatst in een eco webshop waar ze ‘Konjac sponzen’ verkopen. Nadat ik mij erin had verdiept, besloot ik om een spons te kopen en deze ga ik de komende tijd uitproberen. Lees verder als je meer wilt weten over Β de ‘Konjac spons’.

De ‘Konjac sponzen’ worden al eeuwenlang in Azie gebruikt en sinds kort is het een ware hype in Amerika en Engeland, sinds kort is die ook te koop in Nederland. De Konjac spons is een natuurproduct en bestaat uit plantenwortels van de Konnyaku plant. Deze plant heet ‘Amorphophallus Konjac’ en is een aardappelsoort wat veel wordt geteeld in Azie voor voedsel maar komt ook veel in het wild voor. Al eeuwenlang wordt de Konjac in gedroogde vorm gebruikt als spons voor het reinigen van de gevoelige huid. De spons heeft een heel zachte textuur en verwijdert op een milde wijze de dode huidcellen, terwijl het ondertussen zorgt dat de huid mooi en glanzend wordt. Dit klinkt mij als muziek in de oren! In de wortels ,waarvan de Konjac spons wordt gemaakt, bevatteno.a. proteΓ―ne ,ijzer, koper, zink, vit. A, B, B1, B2, B6, B12, C, D, E en Foliumzuur.

De Konjac spons heeft heel veel eigenschappen, zo is het: 100% natuurlijk, 100% kleurstofvrij, 100% zonder toevoegingen, 100% biologisch afbreekbaar, duurzaam, milieuvriendelijk en het is een natuurlijke vochtinbrenger. Maar dat is niet alles want met de spons masseer je de huid, wat weer de bloedtoevoer stimuleert. Het verwijdert op een zachte manier de dode huidcellen en bevordert zo ook de aanmaak van nieuwe huidcellen. De plant waarvan de spons is gemaakt is ‘alkalisch’ en dit neutraliseert de PH van de huid op een natuurlijke manier en daarom is de Konjac ook zo geschikt voor een vette en acne huid. De spons kun je zowel zonder als met (een heel klein beetje) reinigingsproduct gebruiken.

Je hebt zes verschillende sponzen, alle zes zijn ze weer bedoelt voor een andere huidtype. Ik heb de zwarte uitgekozen, deze is geschikt voor een jonge, vette acne huid. Heel jong is mijn huid natuurlijk niet, maar vet en puistjes heeft mijn huid (helaas) wel. Ik ga de spons nu een paar weken uitproberen en over een tijdje kunnen jullie zeker weten een vervolg artikel verwachten met voor en na foto’s. Eerlijk gezegd ben ik heel erg benieuwd of dit nou echt het wondermiddel is waar ik al een tijdje op zoek naar ben.

Ik heb de Konjac spons gekocht bij http://www.ecobeautyshop.nl en ik betaalde er €6,75. Het is zeker interessant om even een kijkje te nemen als je een problematische huid hebt. De sponzen schijnen ook heel goed te werken bij een huid met eczeem. Ik ga in ieder geval de spons uitgebreid testen en binnenkort kun je zien of het heeft geholpen!

254 Comments on New in: Konjac spons tegen o.a. acne!

 1. Brenda
  30 november 2011 at 15:30 (11 jaar ago)

  Oowh dit is zeker wel interesting, goeie tip! Ik heb namelijk precies hetzelfde. Ben nu 26 en had altijd een supermooie huid, nergens last van in de puberteit. Maar nu heb ik ook last van een vette huid en veel puistjes…grrrrrrrr. Ben benieuwd of het werkt Sanne!

  • Sanne van Huis
   30 november 2011 at 22:27 (11 jaar ago)

   Ik ben ook heel benieuwd, ben vandaag begonnen πŸ™‚

 2. charile
  30 november 2011 at 15:35 (11 jaar ago)

  Klinkt goed!
  x

 3. Cariena
  30 november 2011 at 15:35 (11 jaar ago)

  Ben er erg benieuwd naar, mijn huid heeft wel eens zijn problematische momenten. Zie graag een review binnenkort hierover!

 4. marleen
  30 november 2011 at 15:41 (11 jaar ago)

  wooow, had niet verwacht dat jij 25 bent, had je 20 gegeven πŸ˜›

  maar; interessant ding! lekker veel vitaminen en mineralen alleen zet ik mijn vraagtekens bij vitamine B12 want die komt alleen voor in dierlijke producten.

  ook ben ik eigenlijk heel nieuwsgierig (al een tijdje) over hoe je huid voedingsstoffen kan opnemen… ik weet ongeveer hoe het in je lichaam werkt qua opname e.d. door mijn studie voeding & dietetiek (eerste jaar) maar je huid werkt natuurlijk anders…. hmm πŸ˜›

  • Sanne van Huis
   30 november 2011 at 22:28 (11 jaar ago)

   Haha dank je, tenminste ik vat het maar op als een compliment!

 5. Milou
  30 november 2011 at 16:02 (11 jaar ago)

  Zeker benieuwd…

  Ik twijfel tussen roze en zwart!!

  Want ja.. vette huid heb ik op bepaalde plekken.
  Maar heb ook weer een vermoeide/ gevoelige huid

  Twijfelllll haha

 6. fre
  30 november 2011 at 16:13 (11 jaar ago)

  haha apart! erg grappig ben benieuwd naar je revieuw

 7. femketje
  30 november 2011 at 16:22 (11 jaar ago)

  ik ben er wel echt benieuwd naar πŸ˜€

 8. Laura
  30 november 2011 at 16:28 (11 jaar ago)

  Lijkt me een fijn product. Ben benieuwd naar je review, wie weet schaf ik ‘m daarna ook wel aan. πŸ˜‰

 9. Plien
  30 november 2011 at 17:48 (11 jaar ago)

  Ik ben benieuwd !

  Ik durf eigenlijk niet van mijn eigen ”ritueel” af te stappen. Ik was elke dag mijn gezicht met ph-neutrale zeep ( van de Kruidvat πŸ™‚ Heel goedkoop en je doet er erg lang mee ) en 1 of 2 keer in de week scrubben. Het werkt echt perfΓ©ct. Al moet je de zeep wel elke dag gebruiken want als je het een paar keer vergeet merk je dat direct. Veel vriendinnen gebruiken het ook ! Het is advies van een dermatoloog πŸ™‚ Alleen wil niet iedereen het aannemen omdat het te ”simpel” of ”goedkoop” is. Vreemd he?

  • Sanne van Huis
   30 november 2011 at 22:29 (11 jaar ago)

   Mocht dit niet werken dan ga ik zeker de ph-neutrale zeep halen, want ik ben nu best nieuwsgierig geworden πŸ™‚

 10. Paola
  30 november 2011 at 19:30 (11 jaar ago)

  Ik ben benieuwd hoe hij je bevalt! Hij lijkt me erg fijn!

 11. Anne vdh
  30 november 2011 at 19:57 (11 jaar ago)

  Wat leuk ik heb er echt nog nooit van gehoord. Ik wacht je review af, ben heel benieuwd!

 12. DalaLuz
  30 november 2011 at 21:19 (11 jaar ago)

  Wat een leuk product, hier ben ik wel nieuwsgierig naar. Benieuwd hoe het je gaat bevallen!

 13. patricia
  30 november 2011 at 21:34 (11 jaar ago)

  ik ben 25 en heb sinds een half jaar een mirena spiraal en sinds 4 maanden acne..leuk op je 25 πŸ˜‰ toen ik de pil gebruikte had ik nergens last van..Nu loop ik bij een Dermatoloog en moet ik 50 dagen ja 50 dagen!! aan de antibiotica en heb 2 zalven gekregen. Hopelijk werkt het en ben ik er daarna vanaf. Het is dus door het spiraal gekomen(hormoon daarin) En anders moet het spiraal eruit en weer aan de pil. Ik vind het vreselijk want ik mag de acne ook niet camoufleren want dan werkt de zalf niet goed en dicht je de boel af..nee mag ook alleen maar met lauw water mijn gezicht wassen πŸ˜‰ Het is trouwens niet zo dat als je acne hebt je een vette huid hebt je kan ook een droge acne huid hebben! verschillende soorten reiniging wil dus niet altijd helpen wil ik hiermee zeggen het kan ook hormonaal zijn en dan kun je proberen wat je wilt! zoek dan ook hulp bij je huisarts die kan je zo nodig naar de derma doorsturen! (eerst krijg je via de huisarts zalf mee en als dat niet helpt zwaardere zalf en als dat dan weer niet helpt stuurt hij je door) blijf er niet te lang mee lopen want je blijft met littekens zitten straks πŸ˜‰

  • Sanne van Huis
   30 november 2011 at 22:30 (11 jaar ago)

   Ik krijg nu al een beetje littekens, heel vervelend. Als het ook niet minder wordt, dan ga ik denk ik ook even mijn huisarts raadplegen want ik vind het erg zonde want echt heel mooi is het niet πŸ™

 14. Cynthiiaa
  30 november 2011 at 21:35 (11 jaar ago)

  Wauw, grappig! Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. πŸ™‚

 15. NINA.
  1 december 2011 at 08:50 (11 jaar ago)

  Ik ben benieuwd!!

 16. Nannick
  3 december 2011 at 09:20 (11 jaar ago)

  Interessant! Ik ben benieuwd of het helpt!

 17. Fitness
  14 september 2012 at 22:22 (10 jaar ago)

  This design is incredible! You obviously know how to
  keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my
  own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
  I really loved what you had to say, and more than that, how
  you presented it. Too cool!

 18. vintage clothing stores in nashville
  6 mei 2013 at 20:34 (9 jaar ago)

  An interesting discussion is definitely worth comment.
  I do believe that you need to write more on this issue, it
  might not be a taboo subject but generally folks don’t talk about these topics. To the next! Best wishes!!