Mijn beauty blog geheimen!

Het leek mij wel leuk om een ‘kijkje’ achter de schermen te geven bij WAF. Vandaag ga ik namelijk mijn beauty blog geheimen met jullie delen. Als je namelijk bezig bent met beauty artikelen en filmpjes dan doe je dit op een bepaalde manier. Waarschijnlijk is het leuk om te lezen als je zelf ook blogger bent, omdat het misschien wel herkenbaar is, maar het is vast en zeker ook leuk om te weten als je geen blog hebt. Lees snel verder om mijn beauty blog geheimen te ontdekken…

Nagellak swatchen doe ik best wel vaak en is ook best veel werk, dat komt ook omdat ik meerdere lakjes per keer swatch. Altijd wanneer ik nagellak swatch gebruik ik daar alleen mijn vier nagels van mijn linkerhand voor, mijn duim sla ik dus over. Nadat de foto’s gemaakt zijn haal ik het er snel weer af en dit gaat lekker makkelijk omdat de nagellak nog niet helemaal uitgehard is.

Het nagellak swatchen gaat ook op een bepaalde volgorde en er zit een heel ‘systeem’ in. Ik begin altijd met de lichtste kleur, omdat donkere kleuren bij het verwijderen vlekken kunnen achterlaten en dat is niet zo mooi voor de foto’s. Wanneer ik een roze of rood lakje er tussen heb zitten dan doe ik die altijd op het laatst. Als je wel eens die kleuren nagellak gebruikt snap je waarschijnlijk wel waarom, rood en roze trekt soms helemaal in je huid en dat is natuurlijk niet mooi voor de foto’s.

Veel beautybloggers hebben dit vast ook in huis, namelijk vochtige schoonmaak doekjes voor je huid. Deze doekjes zijn namelijk uitermate geschikt om swatches op je handen, armen etc. te verwijderen.

Misschien is het je al wel eens opgevallen maar wanneer ik een ooglook aan jullie laat zien, dan laat ik altijd mijn rechteroog zien. Dit komt omdat ik mijn rechteroog net iets mooier op kan maken dan mijn linker. Hoe dit komt weet ik niet, maar ik vind mijn rechteroog ook net iets leuker om op te maken. Herkenbaar?

Ook filmpjes opnemen gaat op een bepaalde manier. Zo heb ik bij make-up tutorials altijd de look op bij de intro en bij het afsluiten van de video. Dus eerst maak ik de hele look, daarna ga ik pas mijn intro en het afsluit stukje opnemen. Het is niet zo dat jullie mij niet zonder make-up mogen zien, maar met make-up zie ik er toch wel wat mooier uit en voel ik me toch net iets zelfverzekerder. Vaak als ik een filmpje heb zoals bijvoorbeeld een nailart tutorial dan heb ik de intro en afsluit stukje al eerder opgenomen, bijvoorbeeld al een dag eerder. Zo kan ik lekker bijvoorbeeld op zondag in mijn chill outfit en make-up loos gezicht bezig gaan met het filmpje zonder dat jullie het zien.

Filmpjes opnemen gaat natuurlijk niet altijd helemaal perfect. Zo heb ik regelmatig blunders en verspreek ik me ook zo af en toe. Bij een make-up tutorial is dat wel een beetje vervelend. Als ik namelijk aan het make-uppen ben en ik verspreek me dan moet alles weer opnieuw. Dus dan moet de make-up er ook weer af en mag de scene opnieuw opgenomen worden. Mijn truc is altijd dat ik zo min mogelijk zeg als ik bezig ben met de make-up, zo verspreek ik me bijna nooit en hoef ik niet alles steeds opnieuw te doen. En als ik wat zeg dan heb ik daar vaak al even goed over nagedacht.

Dit waren mijn beauty blog geheimen en ben jij nou ook een blogger, dan ben ik ook heel benieuwd naar jouw ‘geheimen’. Deel ze vooral bij de comments!

105 Comments on Mijn beauty blog geheimen!

 1. Joyce
  19 november 2011 at 12:44 (11 jaar ago)

  Wat een leuk artikel! Ik herken me er wel in, vooral het niet lakken van mijn duimnagel. Een truc bij mij achter de schermen is dat ik meestal een paar uur per week of per maand uittrek om heel veel te fotograferen, bij goed licht, zodat ik een mapje heb met een voorraad foto’s. Dat scheelt me heel veel werk en zo weet ik ook meteen welke producten er nog gereviewed moeten worden.

 2. Charile
  19 november 2011 at 12:48 (11 jaar ago)

  Leuk om te weten 🙂

 3. Tedje
  19 november 2011 at 12:51 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! En handige tips 🙂

 4. Miranda
  19 november 2011 at 12:54 (11 jaar ago)

  leuk zo om te lezen, hoe jij het doet 🙂 En ik herken me er ook wel in ja 🙂

 5. Paola
  19 november 2011 at 13:04 (11 jaar ago)

  Heel leuk artikel! Ik herken me er op het filmen na helemaal in

 6. Merel
  19 november 2011 at 14:31 (11 jaar ago)

  Ik vind mijn linker oog altijd net wat makkelijker :p maar ik ben wel gewoon rechts.

 7. Myrthe
  19 november 2011 at 15:23 (11 jaar ago)

  Erg leuk om te lezen dit. In alles wat je zegt, kan ik me ook erg goed herkennen, haha. 🙂

 8. Steffie
  19 november 2011 at 17:11 (11 jaar ago)

  Super leuk om te lezen!

 9. Hanna
  19 november 2011 at 18:10 (11 jaar ago)

  Ik ben geen blogger, maar bij mij lukt mijn rechteroog ook meestal beter dan mijn linkeroog! Kan misschien ook komen doordat ik rechts altijd eerst doe, dan wil links nooit precies hetzelfde lukken…
  xxx

 10. Lois
  19 november 2011 at 18:50 (11 jaar ago)

  Ik heb dat ook met mijn ogen geen idee hoe dat kan

 11. Resy
  19 november 2011 at 19:08 (11 jaar ago)

  Erg leuk om te lezen!

 12. LindaB
  19 november 2011 at 19:11 (11 jaar ago)

  Wat grappig om deze trucs te lezen! Ik heb het trouwens ook met mij ogen, maar dan met mijn linkeroog.

 13. clarissa
  19 november 2011 at 20:24 (11 jaar ago)

  leuk artikel… maar ik vind het ook wel leuk als je je verspreekt, maakt je meer mens. Niemand is toch perfect! liefs

  • Sanne van Huis
   20 november 2011 at 18:20 (11 jaar ago)

   Klopt, maar soms is het echt te erg 😀 haha

 14. Priscilla
  19 november 2011 at 20:59 (11 jaar ago)

  Ik maak zelf mijn linker oog liever en makkelijker op, ik ben zelf links en mijn rechter oog is iets meer puffy, maar mijn wimpers links zijn zo’n warboel! Dus gebruik ik toch maar mijn rechter oog voor foto’s.

 15. Cynthiiaa
  19 november 2011 at 21:40 (11 jaar ago)

  Haha, hele slimme geheimen zijn dat! ;D

 16. LinvanT
  19 november 2011 at 23:15 (11 jaar ago)

  Grappig. Bij mij is het juist mijn linkeroog dat ik het mooiste kan opmaken. Ik begin vaak met mijn rechteroog en om een of andere reden lukt het dan beter bij mijn linkeroog. Met mijn swatches laat ik mijn duim al een tijdje achterwege. Deels omdat die nagel steeds afbreekt, maar je die nagel toch niet op swatches. Ik heb inderdaad ook van die middagen dat ik ga swachen en ik vergeet soms nog wel eens olie of creme en dat valt je pas op op de foto’s. Helaas wordt het dan photoshop of opnieuw doen. Grappig artikel.

 17. Jana
  20 november 2011 at 00:54 (11 jaar ago)

  Leuk om te lezen 😀 x

 18. Fleur
  20 november 2011 at 10:36 (11 jaar ago)

  Ik maak alleen foto’s van een nieuwe NOTD wanneer ik een nieuw kleurtje op heb gedaan. Dat zijn dus niet speciaal swatches, maar gewoon wanneer ik het dus heb opgedaan en het is netjes, dan maak ik er foto’s van. Ik blog niet elke dag en heb dus ook niet elke week veel artikels. Filmpjes maken doe ik (nog) niet. Wel maak ik foto’s van looks wanneer ik vriendinnen opmaak. Ik doe nog niet voor foto’s, maar ga dat wel doen voortaan.Ik vind het alleen zo lastig om te vragen aan vriendinnen voor en na foto’s omdat niet iedereen dat natuurlijk wil. En die reinigingdoekjes heb ik ook altijd in huis voor oa. swatches ja =D

  • Sanne van Huis
   20 november 2011 at 18:19 (11 jaar ago)

   Dat doe ik ook wel eens, maar meestal alle swatches achter elkaar 🙂

 19. Femke
  20 november 2011 at 13:50 (11 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen! Zitten ook wel verborgen tips in die iedere beauty blogger goed kan gebruiken 😉

 20. Liesbeth
  20 november 2011 at 13:50 (11 jaar ago)

  Ha, zo herkenbaar. Ik ben trouwens meer fan van men linkeroog, maar ik ben dan ook linkshandig, kan er iets mee te maken hebben. 🙂

  • Sanne van Huis
   20 november 2011 at 16:41 (11 jaar ago)

   Dat denk ik inderdaad ook, ik ben namelijk rechtshandig en vind mijn rechteroog ook fijner om te doen 🙂

 21. Josephine
  20 november 2011 at 20:01 (11 jaar ago)

  Wat een leuke feitjes! Ik laat altijd mijn linkeroog zien, want dat is een normaal oog, mijn rechteroog heeft een monolid.

 22. LottedeJ
  21 november 2011 at 13:20 (11 jaar ago)

  Erg leuk om te lezen! Ik kan ook mijn ene oog beter/mooier opmaken dan mijn andere oog. Ik maak dan ook bijna altijd close-up foto’s van mijn linkeroog, dat lukt gewoon altijd net iets beter!

 23. Maaike
  21 november 2011 at 22:19 (11 jaar ago)

  Erg leuk artikel!
  Dat van je rechteroog heb ik ook! ^^

 24. Lienberry
  22 november 2011 at 19:13 (11 jaar ago)

  haha het viel mij al eens op dat je je duimnagel was vergeten in een tutorial. maar dat was dus expres 😛 leuke trucs

 25. Nannick
  22 november 2011 at 20:55 (11 jaar ago)

  Ik vind mijn linkeroog juist makkelijker opmaken. Hahaa ik dacht dat ik de enige was 😉 echt alles is herkenbaar!

 26. xx_Patries_xx
  23 november 2011 at 09:59 (11 jaar ago)

  leuk om te lezen hoor, dat van die naggellak dat is zeker handig 😉