Vandaag een ooglook met wat meer kleur dan anders. Ik kreeg te horen dat mijn ooglooks altijd een beetje op elkaar lijken en dat komt waarschijnlijk omdat ik vaak bruine kleuren gebruik. Ook heeft het natuurlijk een beetje te maken met de manier van ‘opmaken’, ik denk dat iedereen wel een beetje een eigen stijl heeft. Vandaag ben ik ‘los’ gegaan met paarsachtige kleuren, bekijk het resultaat op de volgende pagina…

Dit is het resultaat en het is zeker geen heftige look maar hopelijk wel een beetje anders dan anders. Voor deze ooglook heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van de 15 Cool Shimmer Palette. Dit product heb ik al een tijdje in bezit, helaas gebruik ik het palette amper. Omdat ik een keer wat meer kleur wou gebruiken heb ik dit palette gebruikt want er zitten goed gepigmenteerde kleuren in waar je wel een ‘knal’ look mee kunt maken.

Zelf ben ik wel tevreden met de look en ik vind de paarse kleur ook best wel goed staan bij mijn blauwe ogen. Als je mijn full face foto ziet dan zie je wel dat de look niet heel heftig is, dit maakt de look geschikt om overdag te dragen. (In het echt zijn de kleuren op mijn ogen wel iets feller, helaas is het een beetje een grijze dag vandaag).

Hierboven zie je de producten en hieronder vertel ik stap voor stap hoe ik de producten heb gebruikt…

  • Om te zorgen dat de oogschaduw goed blijft zitten heb ik eerst een oogschaduwbasis aangebracht van Essence.
  • Daarna heb ik de twee groene kleuren uit het palette met elkaar gemixt en dit aangebracht in mijn binnenste ooghoek.
  • Daarna heb ik de lichtblauwe en lila paarse kleur (zitten precies in het midden van het palette) gebruikt op mijn bewegende ooglid tot aan mijn crease.
  • Daarna pakte ik de donker blauwe paars matte kleur (links in het midden) en die bracht ik aan in mijn crease.
  • Vervolgens heb ik alles met de blendingkwast van de Hema in elkaar over laten lopen.
  • In mijn buitenste ooghoek en onder mijn ogen gebruikte ik een oogschaduw van Make Up Store in de kleur ‘Metallic Plum’.
  • Onder mijn wenkbrauwbot en een klein beetje in mijn binnenste ooghoek gebruikte ik een witte kleur van Essence, dit is de kleur ‘Chill Out’.
  • Op mijn bovenste ooglid bracht ik met de ‘Liquid Eyeliner’ van H&M een zwart lijntje aan met een wing.
  • In mijn waterlijn bracht ik de Catrice Gel Eyeliner aan in de kleur Black Jack with Jack Black.
  • De look maakte ik af met een flinke laag mascara, hiervoor gebruikte ik de They’re Real mascara van Benefit.

Natuurlijk ben ik benieuwd of je deze look geslaagd vindt en of je ook wel houdt van wat kleur in je ooglook?