Clinique Lid Smoothie Antioxidant 8-Hour Eye Colour

Afgelopen september kwam Clinique met een geheel nieuwe oogschaduw. Dit nieuwe product heeft de naam: ‘Clinique Lid Smoothie Antioxidant 8-hour Eye Colour’, een hele mond vol. Dit is een langhoudende creme-gel oogschaduw wat vol zit met voedende ingrediënten en is rimpelbestendig waardoor ze acht uur lang mooi op de oogleden blijven zitten. Klinkt veelbelovend en ik mocht er eentje testen. Dit heb ik uitvoerig gedaan en vandaag kun je lezen wat ik van dit nieuwe Clinique product vind…

Laat ik eerst nog even wat meer vertellen over dit compleet nieuwe product. Niet alleen is de oogschaduw formule vernieuwend, ook zit er aan de tube een uniek ‘verkoelende’ applicator. Dus met het tuitje van de tube breng je de oogschaduw aan. De formule van de oogschaduw is erg zacht, heeft een poederachtige finish met hele fijne shimmer. De oogschaduw creme bevat o.a. Antioxidanten, vitaminen, Aloë Vera, cafeïne en collageen genererende peptides (wat zorgt voor een gladde huid). De oogschaduw is op creme basis maar na het opbrengen heeft het en poederachtige finish. Je kunt dit product van Clinique gebruiken als oogschaduw maar ook als basis. Laten we nu maar eens gaan kijken naar mijn bevindingen…

Als ik kijk naar verpakking vind ik het een leuk product. De doosjes die eigenlijk altijd om de Clinique make-up producten zitten, geven bij mij een echt luxe gevoel. De tube zelf ziet er ook mooi uit en bevat 7 ml. Ik heb de kleur 06 ‘Cute-cumber’ een mooie groene kleur. De bedoeling is dat je de oogschaduw aanbrengt met de applicator die aan het tubetje zit. Ik heb dit wel geprobeerd, toch breng ik het liever aan met mijn vingers of met een kwastje. Het is leuk en innovatief maar wat mij betreft niet per se handig.

De oogschaduw voelt zacht, koel en verfrissend aan en je kunt het heel makkelijk vervagen. Uiteindelijk blijft er inderdaad een poederachtige finish achter, daardoor lijkt het zo eigenlijk gewoon op een ‘normale’ oogschaduw. Ik vind de kleur mooi en wanneer het vervaagd is blijft er een licht groene kleur over. Deze crème-gel oogschaduw kun je goed aanbrengen in laagjes, dus je zou de kleur intenser kunnen maken door laagje over laagje aan te brengen. Omdat ik maar één kleurtje heb van de ‘Clinique Lid Smoothie’ kan ik er eigenlijk niet een hele ooglook mee maken. Daarom gebruik ik graag deze crème oogschaduw als een basis waarvoor die erg geschikt is. De oogschaduw blijft bij mij helaas niet de hele dag op z’n plek zitten, na 4/5 uurtjes begint het product toch een beetje in mijn plooitjes te kruipen. Dit kan ook liggen aan het feit dat ik misschien wat vettige oogleden heb.

De Clinique Lid Smoothie Antioxidant 8-Hour Eye Colour is in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar. Van links naar rechts: Bit A Honey, Born Freesia, Sassy-fras, Pinkgo Biloba, Cute-cumber en Current Affair. (Leuke namen trouwens!)

Conclusie: Het is mooi product, vernieuwend en innovatief door de applicator. De kleur ‘Cute-cumber’ vind ik een mooie groene kleur. Het werkt prettig, voelt zacht aan op de ogen en geeft een mooi natuurlijk effect. Wil je juist een wat meer dramatischere look, breng dan deze oogschaduw in laagjes aan. Bij mij bleef dit product niet acht uur perfect op mijn oogleden zitten, dus dat vind ik wel erg jammer. Binnenkort een ooglook waarvoor ik o.a. dit product heb gebruikt. De ‘Clinique Lid Smoothie Antioxidant 8-hour Eye Colour’ kost €23,50 en is o.a. verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën.

16 Comments on Clinique Lid Smoothie Antioxidant 8-Hour Eye Colour

 1. Liesbeth
  9 november 2011 at 15:25 (9 jaar ago)

  Is inderdaad een mooie kleur. Met die applicator zou ik ook even moeten zoeken denk ik, maar wel fijn dat ze er aan gedacht hebben.

  Beantwoorden
 2. Yara
  9 november 2011 at 15:37 (9 jaar ago)

  Mooi kleurtje, maar ik vind het niet een must om zoiets in mijn stash te hebben.

  Beantwoorden
 3. Chantal
  9 november 2011 at 15:44 (9 jaar ago)

  Wel speciaal, maar voor die prijs mag het van mij niet creasen :)

  Beantwoorden
 4. Chantal
  9 november 2011 at 16:29 (9 jaar ago)

  Wauw, ziet er echt onwijs mooi uit! Alleen de prijs vind ik een beetje aan de hoge kant!

  Liefs,
  Chantal

  Nieuw op beauty secrets: Nog 1 week, win actie!

  Beantwoorden
 5. charile
  9 november 2011 at 16:50 (9 jaar ago)

  Mooie kleur! Wel jammer van de prijs ;)
  x

  Beantwoorden
 6. LottedeJ
  9 november 2011 at 16:59 (9 jaar ago)

  Ik ben benieuwd naar de ooglook! Mooie kleur heeft de oogschaduw.

  Beantwoorden
 7. DalaLuz
  9 november 2011 at 18:15 (9 jaar ago)

  Een hele mooie kleur! De combinatie van kleur en verzorging spreekt me wel aan. Wel jammer dat hij niet zo lang houdt, maar misschien is dat inderdaad omdat het ontwikkeld is voor de wat rijpere huid.

  Beantwoorden
 8. Laura
  9 november 2011 at 19:12 (9 jaar ago)

  Wat grapppig, weer eens wat nieuws! :D

  Beantwoorden
 9. Cynthiiaa
  9 november 2011 at 20:35 (9 jaar ago)

  Apart, maar wel een prachtige shimmer! Gorgeous!

  Beantwoorden
 10. Nannick
  12 november 2011 at 22:06 (9 jaar ago)

  Dat vind ik echt een hele mooie kleur <3___<3

  Beantwoorden
 11. Ellena Gehrlein
  11 augustus 2020 at 13:05 (4 dagen ago)

  I simply want to mention I am newbie to blogging and absolutely liked this web blog. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You absolutely have beneficial articles. Cheers for sharing your website.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *