Catrice Infinite Matt up to 18h foundation!

Net als bij mascara ben ik ook altijd nog op zoek naar de perfecte foundation. Want ook foundation vind ik een belangrijk onderdeel tijdens mijn make-up. Ik gebruik al een tijdje de Catrice Photo finish foundation en ik ben daar super tevreden over. Eerlijk gezegd vind ik deze foundation nog fijner dan de MAC Studio Sculpt, dat zegt toch echt wel wat! Omdat de Photo Finish zo goed bevalt was ik ook heel benieuwd geworden naar de ‘Catrice Infinite Matt up to 18h foundation’. Deze foundation heb ik nu een tijdje getest en inmiddels heb ik er een mening over…

Op de etiket van de Catrice Infinite Matt up to 18h foundation staan de volgende woorden: Long Lasting, Shine Control, Hydrating en oil-free. Deze foundation beloofd dat die minimaal 18 uur mooi blijft zitten, je huid niet gaat glimmen, hydrateerd de huid en de foundation bevat geen olie.

Laten we eerst eens gaan kijken naar de verpakking van deze foundation. Net als bij de ‘Photo Finish’ zit de Catrice Infinite in een mooi mat glazen flesje. Simpel, maar less is more! Als ik de verpakking zie, denk ik niet meteen aan een budgetmerk. Wat ik ook echt een pluspunt vind is dat het een pompflacon is. Dit werkt goed en is super hygienisch. In een flesje zit 30 ml en dit is een normale hoeveelheid. De Catrice Photo Finish foundation heeft nogal een sterke lucht, waar je van moet houden. Deze foundation heeft een subtielere geur en doet me zelfs wel een beetje denken aan de bekende ‘Zwitsal’ geur.

Dan de kleur van de foundation. Zelf heb ik de lichtste kleur en de kleur heet ‘Light beige’. Deze kleur is nog net iets lichter dan de lichtste kleur van de Photo Finish foundation en dat is met de winter in de aantocht, erg fijn! De foundation is vrij dun en smeert makkelijk uit. Wat mij eigenlijk meteen opviel is dat de foundation niet heel dekkend is. Wil je echt pukkeltjes of andere roodheden verbergen dan mag je wel meerdere laagjes aanbrengen. Deze foundation geeft een behoorlijke matte finish en ik hou zelf toch net iets meer van een glanzende finish. Doordat die vrij mat is accentueert die best wel lijntjes en droge zones in mijn gezicht en dat vind ik wat minder, want je wilt toch het liefst een ‘flawless’ huid. Dus heb je net als ik lijntjes en/of een droge huid dan zou ik deze foundation van Catrice niet zo snel aanraden. Pluspunt is wel weer dat de foundation met een basis eronder lang goed blijft zitten, of dat ook echt 18 uur is weet ik niet maar het komt zeker in de buurt. Hieronder zie je mijn huid zonder en met foundation en je kunt zien dat die mijn huid net iets egaler maakt en dat je mijn sproetjes minder ziet. Ook voelt de foundation fijn aan op de huid, niet trekkerig en je voelt het niet op je huid zitten.

Conclusie: De verpakking is goed en hygienisch. Het product ruikt lekker en smeert goed uit omdat het een vrij dunne foundation is. De lichtste kleur is ook echt licht en dat is echt een pluspunt want je hebt niet vaak foundations die echt heel licht van kleur zijn. Ben je op zoek naar een foundation die niet al te dekkend is dan is de Catrice Infinite Matt up to 18h foundation zeker een aanrader. Heb je net als ik een droge huid of kleine lijntjes dan zou ik deze foundation met matte finish overslaan. De Catrice Infinite foundation blijft goed en lang op je huid zitten. Ook de prijs is fijn want je betaald voor deze foundation €6,49 en is verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat.

22 Comments on Catrice Infinite Matt up to 18h foundation!

 1. Nina
  1 november 2011 at 10:59 (11 jaar ago)

  Nou dan ga ik maar eens even langs bij de kruidvat om te kijken wat ze allemaal hebben!
  http://www.ninajosephine.com

 2. Axelle
  1 november 2011 at 11:06 (11 jaar ago)

  Wat leuk en handig! 🙂 Persoonlijk zou ik hem niet kopen omdat ik wel wat last heb van puistjes.

 3. LottedeJ
  1 november 2011 at 12:05 (11 jaar ago)

  Fijne review! Ik heb deze ook en ik ben er heel blij mee. Maar inderdaad, als je een droge huid hebt kan je deze beter overslaan.

 4. charile
  1 november 2011 at 12:52 (11 jaar ago)

  Klinkt goed 🙂 Toch zal ik hem niet kopen, aangezien ik geen foundation gebruik
  x

 5. Priscilla
  1 november 2011 at 16:45 (11 jaar ago)

  Ik gebruik hem ook, vooral voor de kleur, ik ben namelijk helaas te licht voor de photo finish-lijn. Ik vind hem wel fijn, maar heb eigenlijk liever iets wat meer dekt.

  • Sanne van Huis
   1 november 2011 at 20:32 (11 jaar ago)

   Echt dekkend is de foundation idd niet 🙂

 6. femketje
  1 november 2011 at 18:26 (11 jaar ago)

  deze lijkt me wel fijn 😀

 7. Miranda
  1 november 2011 at 20:05 (11 jaar ago)

  klinkt goed, hij lijkt me erg fijn!

 8. Beau
  1 november 2011 at 20:21 (11 jaar ago)

  Ik wil deze foudation ook al een lange tijd gaan proberen, maar wat ik me nou afvraag is, is het voor een vettige huid met nogal wat puistjes :s wel een aanrader? x

  • Sanne van Huis
   1 november 2011 at 20:31 (11 jaar ago)

   Voor een vette huid is deze foundation sowieso een aanrader, het bevat namelijk geen olie dus je huid wordt er ook niet vetter van. Vaak is het ook zo dat foundations bij een vettere huid ook eerder van je gezicht af ‘glijdt’ en omdat deze longlasting is heb je dit ook niet zo snel. Het kan wel zijn dat het misschien juist puistjes accentueert omdat deze foundation een matte finish heeft, maar ik denk dat je dat gewoon even uit moet proberen. Als dat niet het geval is dan heb je denk ik een hele fijne foundation!

   • Beau
    1 november 2011 at 20:48 (11 jaar ago)

    hartstikke bedankt, ik ga hem zeker uitproberen! x

 9. Martine
  1 november 2011 at 20:43 (11 jaar ago)

  Hmm balen deze zal ook niet echt geschikt zijn voor mijn huid. De Photo finish foundation is niet in de goede kleur voor mijn huid, eigenlijk ben ik nog nooit ‘geslaagd’ met catrice foundations 🙁
  x Martine

 10. Cynthiiaa
  1 november 2011 at 23:48 (11 jaar ago)

  Ik ben best een fan van de Catrice Photo Finish, deze lijkt mij zeker ook fijn! Ik houd van matte foundations. 🙂 Hij dekt ook goed!

 11. xx_Patries_xx
  2 november 2011 at 07:13 (11 jaar ago)

  ik heb deze ook liggen dus ben heel benieuwd

 12. Nannick
  6 november 2011 at 22:33 (11 jaar ago)

  Bedankt voor je review. Ik zat te twijfelen tussen de matte of photofinish foundation maar nu weet ik het. De photofinish dus toch (: