Steun Pink Ribbon, door iets leuks te kopen!

Zoals jullie misschien wel weten is het in oktober internationale borstkanker maand. Jaarlijks besteed ik hier aandacht aan op mijn blog omdat ik het zelf heel belangrijk vind en ik het ook graag wil delen met jullie. Het is in ieder geval wel goed om er een keertje bij stil te staan. Het is namelijk zo dat 1 op de 8 vrouwen te maken krijgt met borstkanker en wanneer ik dit aantal zie dan schrik ik toch altijd wel even…

Afgelopen jaar ontdekte ik een knobbeltje in mijn rechterborst en deze ging maar niet weg. Nadat ik twee keer bij de huisarts was geweest werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis voor een echografie. Echt heel bang was ik eerst niet, want gelukkig komt het niet in mijn familie voor en ik ben ook nog best jong. Toch was ik de dag van de echografie wel een beetje zenuwachtig, want je weet het immers maar nooit. Mijn vriend was gelukkig mee naar het ziekenhuis en hij mocht gelukkig mee naar binnen. Een vrij jonge arts(?) deed het onderzoek en het duurde allemaal best wel lang. Daarna was hij een tijdje weg en kwamen ze met z’n tweeën terug. Opnieuw maakte ze een echo en daarna liepen ze weer de kamer uit. Ze bleven best wel heel lang weg, ik en mijn vriend werden ondertussen best wel zenuwachtig. Gelukkig was het uiteindelijk allemaal goed en was het gewoon een onschuldige opgezet melkkliertje (schijnt wel vaker voor te komen bij jonge meiden). Vanaf die dag ben ik mijzelf regelmatiger gaan controleren en dat is ook echt wel aan te raden. Zo leer je ook je borsten ‘kennen’ en valt het ook eerder op als je iets afwijkend voelt…

De maand oktober staat dus helemaal in het teken van borstkanker en jij kan ook een bijdrage leveren. Dit kan heel simpel door iets leuks te kopen van Pink Ribbon. Een deel van de opbrengst gaat o.a. naar het verbeteren van de bewustwording van de risico’s op borstkanker, het financieren van psychosociale- en maatschappelijke projecten ter verbetering van de zorg voor en het welbevinden van borstkanker patienten in hun omgeving en het financieren van wetenschappelijk onderzoek gericht op preventie en vroege opsporing. Omdat Pink Ribbon heel veel leuke spulletjes heeft zie je hierboven een selectie met mijn persoonlijke favorieten. Deze spulletjes zijn allemaal in de shop van Pink Ribbon te koop. Ik ga sowieso wel een leuk armbandjes kopen, ga jij misschien ook wat kopen?107 Comments on Steun Pink Ribbon, door iets leuks te kopen!

 1. femketje
  1 oktober 2011 at 00:58 (11 jaar ago)

  ik werk bij C&A en daar hebben ze ook erg leuke shirts waarvan alle winst naar pink ribbon gaat 🙂

  • Sanne van Huis
   1 oktober 2011 at 10:59 (11 jaar ago)

   Oh die ga ik straks even bekijken, ben benieuwd!

  • patricia
   1 oktober 2011 at 13:23 (11 jaar ago)

   ik heb het t-shirt bij de c&a gekocht!! voor 12 eurie een leuk rood shirt met een chinees poppetje,ze hadden nog veel meer!! dacht weer eens wat anders dan een armbandje 😉

 2. Nancy
  1 oktober 2011 at 08:20 (11 jaar ago)

  Bij mijn moeder is het een paar maanden geleden ontdekt, ze doet nu aan chemo therapie, ik hoop dat het hierna helemaal weg is en blijft!
  En ik ga zeker iets kopen 🙂

  • Sanne van Huis
   1 oktober 2011 at 11:00 (11 jaar ago)

   Oh wat ontzettend naar en ik hoop ook echt dat het na de chemo therapie helemaal weg is en weg blijft. Heel veel sterkte meid!

 3. Ilona
  1 oktober 2011 at 08:38 (11 jaar ago)

  Ik ga ook weer leuke armbandjes kopen!!  zelf sta ik 12 okt van 7 tot 10 bij Nail World in Beilen. Daar ik een lady’s night en alle opbrengst gaat na pink Ribbon! Ik sta daar om mensen een makeup advies te geven . Vind het erg goed dat hier aandacht aan word besteed!!

  • Sanne van Huis
   1 oktober 2011 at 11:01 (11 jaar ago)

   Wat leuk dat je je zo inzet! En volgens mijn vroeg je laatst of ik in Beilen had gewoond toch? Dat klopt ongeveer 10 jaar en rond mijn 19e ben ik verhuisd naar Groningen 🙂

  • Claudia
   1 oktober 2011 at 20:11 (11 jaar ago)

   Wat leuk! Wij staan bij Nail World Groningen, is mijn schoonmoeder :). dus als er nog meiden willen komen, ben je van harte welkom! Leuk workshop met verschillende soorten nail art, cupcakes en sieraden maken.

 4. Fleur
  1 oktober 2011 at 09:01 (11 jaar ago)

  Leuke armbanden. Ik had nog niet eens de andere drie gezien. Die met de muntjes vind ik erg cute. Ik besteeds ook aandacht aan Pink Ribbon (op mijn blog) en elk jaar probeer ik een aantal dingen te kopen van Pink Ribbon. Iets leuks voor jezelf en toch steun je de stichting.

  • Sanne van Huis
   1 oktober 2011 at 11:02 (11 jaar ago)

   Dat had ik idd al gezien :), jammer dat de goodiebag al is uitverkocht anders had ik die zeker ook gekocht!

 5. Marjolein
  1 oktober 2011 at 09:05 (11 jaar ago)

  Supergoed dat je hier aandacht aan besteed!
  Ik wil ook wel iets kopen voor Pink Ribbon, dus ik ga even in de shop kijken!

 6. Nannick
  1 oktober 2011 at 09:09 (11 jaar ago)

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed!

 7. Mirjam
  1 oktober 2011 at 09:16 (11 jaar ago)

  Goed stukje! Misschien ga ik nog wel een armbandje kopen, ze zijn leuk!

 8. Madelief
  1 oktober 2011 at 09:23 (11 jaar ago)

  Zo wat een verhaal! Gelukkig dat het allemaal goed is afgelopen zeg♥♥
  Ik ga zoals gewoonlijk de jaarlijkse geluksarmband kopen!
  LIefs!x♥

  • Sanne van Huis
   1 oktober 2011 at 11:03 (11 jaar ago)

   Ja gelukkig wel 🙂

 9. Kelly
  1 oktober 2011 at 09:52 (11 jaar ago)

  Heel mooi beschreven stuk Sanne, fijn dat je hier aandacht aan besteed. Zelf koop ik vaak wat armbandjes en nagellakjes om dit goede doel te steunen. Ik heb van de week een agenda gekocht van Pink Ribbon. Die vond ik meteen ook erg handig in het gebruik, zo heb ik mijn nieuwe agenda en ik steun ook nog eens Pink Ribbon.

  • Sanne van Huis
   1 oktober 2011 at 11:04 (11 jaar ago)

   Dank je wel! En die agenda is idd ook leuk, die had ik ook al gezien. Ik vind het zelf zo leuk dat je leuke spulletjes kunt kopen en dat je daarmee ook nog een zeer goed doel steunt, hebben ze goed bedacht!

 10. Myrthe
  1 oktober 2011 at 16:30 (11 jaar ago)

  Gelukkig was alles goed en had je geen kanker.. Ik vind de borstkankermaand altijd erg belangrijk en ik vind het leuk dat iedereen er zoveel aandacht aan besteed. De armbandjes van dit jaar vind ik ook weer erg leuk, ik ga zeker eentje kopen!

 11. Lienberry
  1 oktober 2011 at 16:52 (11 jaar ago)

  ik koop elk jaar wel een armbandje of iets anders.
  dit jaar heb ik de wikkel armbandje van de etos gehaald 🙂

 12. Desirée
  1 oktober 2011 at 16:52 (11 jaar ago)

  Ik steun Pink Ribbon elk jaar en schaf vaak zo’n sieraad o.i.d. aan : )

 13. Lovethatmakeup
  1 oktober 2011 at 17:08 (11 jaar ago)

  Ik heb de ‘wrap’ armband 😀

 14. Merel
  1 oktober 2011 at 18:35 (11 jaar ago)

  Mijn moeder en ik bestellen altijd de grote beautygoodiebag. Voor 60 euro heb je een tas vol met leuke goodies en de opbrengst gaat geheel naar pink ribbon. Vooral voor de beautyliefhebbers is dat denk ik wel een aanrader. 😉

  • Floor
   2 oktober 2011 at 13:40 (11 jaar ago)

   Kan je me vertellen wat er zoal in die goodiebag zit? En waar kan je deze kopen, op de website zie ik het niet!

 15. sanne
  1 oktober 2011 at 21:53 (11 jaar ago)

  Ik heb de agenda van 2012 gekocht.

 16. marjolein
  2 oktober 2011 at 09:55 (11 jaar ago)

  omdat we nu sids een maandje weten dat mn tante borsdtkanker heeft hebben mn moeder en ik gister voor alle 16 vrouwen in de familie een armbandje gekocht. Samen sta je sterk, en dat ontdek je vooral in zon periode! Vind het een goede actie. Oktober borstkanker maand, maar mn tante vind het wel moeilijk doordat je het nu overal tegenkomt. In de stad, op tv etc. Overal wordt ze eraan herinnert

  • Sanne van Huis
   2 oktober 2011 at 15:48 (11 jaar ago)

   Wat ontzettend mooi dat jullie dat hebben gedaan! En ik snap idd dat de maand oktober voor je tante en familie wel heel confronterend is. Ik wens jou, je tante en familie heel veel sterkte en ik hoop dat ze straks weer helemaal gezond is!

 17. Floor
  2 oktober 2011 at 13:37 (11 jaar ago)

  Ik heb het armbandje linksonder gekocht :). Koop eigenlijk elk jaar wel wat en nu ik wat meer salaris heb, ga ik ook nog wel een donatie overmaken.
  Heb zelf 3 jaar geleden een goedaardig knobbeltje laten verwijderen en een half jaar later ontdekte ik weer een knobbeltje. Deze was ook goed en tegenwoordig laten ze het gewoon zitten (3 jaar terug mocht ik zelf kiezen, nu wordt er niet meer aan geopereerd). Vind dit dus een erg belangrijke kwestie omdat het ook wel dichtbij me sta en wil hier zeker dus vaker wat aan geven.

  • Sanne van Huis
   2 oktober 2011 at 15:46 (11 jaar ago)

   Gelukkig dat alles goed was :), is toch wel even schrikken he?!

   • Floor
    2 oktober 2011 at 22:05 (11 jaar ago)

    Jazeker! Nou ben ik gelukkig iemand die wat dat betreft heel nuchter blijft. Mijn zus had het ook al eens gehad en meerdere familieleden, dus ging er niet gelijk vanuit dat het kwaadaardig zou zijn. De 2e keer schrok ik meer, omdat ik dacht ‘nee niet weer he’, want ik was echt zo ziek geweest van die operatie terwijl het maar een kleine ingreep is, maar toen ik naar de radioloog was geweest en die had het onderzocht, was ik gelijk weer gerust gesteld :). Hij zei ‘het hoeft niet geopereerd te worden en al was je mijn bloedeigen dochter, dan had ik je hetzelfde geadviseerd’. Houd het nu wel goed in de gaten iig.

 18. Romy
  2 oktober 2011 at 15:42 (11 jaar ago)

  Goed dat je hierover schrijft! Ik koop elk jaar de armbandjes!

 19. Milou
  2 oktober 2011 at 16:15 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! HEEL belangrijk ook! Vind wel heel jammer dat niet alles naar dit doel gaat! Soms hoor ik dat per verkocht armbandje een euro naar het fonds gaat! Dat vind ik dat weer zonde!

 20. Nynke-Boudien
  2 oktober 2011 at 19:26 (11 jaar ago)

  Ik check het bij mezelf ook regelmatig. Ik heb zelf armbandjes bij de Etos gekocht, erg leuk en ook nog eens voor een heel goed doel!

 21. fre
  3 oktober 2011 at 17:47 (11 jaar ago)

  oeh die armbandjes zijn zo leuk! <3

 22. xx_Patries_xx
  4 oktober 2011 at 16:59 (11 jaar ago)

  ik heb een tashanger gekocht bij de blokker, eigenlijk koop ik de laatste jaren toch steeds wat rond deze tijd

 23. Nathalie
  5 oktober 2011 at 18:26 (11 jaar ago)

  De agenda vind ik wel leuk! 🙂
  Ikzelf ken gelukkig niemand die aan de ziekte lijdt, maar Pink Ribbon steunen kan je natuurlijk altijd! Ik vind het super om mijn steun op deze toch wel leuke manier te kunnen betuigen dus ik ga zeker nog eens een kijkje nemen! 🙂