Review: Lush ‘Buche de Noel’

Elk jaar komt Lush met speciale winterproducten en daar is ‘Buche de Noel’ er eentje van. Dit is een gezichtsreiniger die zowel scrubt, mild reinigt en verzorgd. In de winter heeft je huid nou eenmaal extra aandacht nodig en Buche de Noel gaat hier zeker bij helpen. Inmiddels heb ik dit product een tijdje gebruikt en kan ik jullie nu alles vertellen over hoe het werkt en wat het met mijn huid doet….

Als je de foto hier beneden ziet, ga je bijna denken dat je het op kunt eten. En als je het dan ook nog eens ruikt dan zou je bijna een hapje nemen. Maar nee, het is toch echt voor je huid. Dit product ruikt behoorlijk naar amandel en dit klopt ook wel want dit is één van de ingrediënten. Verder bevat dit product ook nog: Kaolin klei, cacaoboter, mandarijn en cranberries. Natuurlijk hebben al deze producten een functie, zo zorgen de ‘amandelen’ in het product dat je er zachtjes mee kunt scrubben, de ‘kaolin klei’ voor het verwijderen van vuil, de ‘cacoaboter’ verzorgd samen met de amandelolie en de ‘mandarijn & cranberries’ zorgen voor extra vitamines.

De geur vind ik wel prettig, voorwaarde is wel dat je van amandel moet houden want die geur is toch best wel aanwezig. Voor de rest ziet dit product er bijzonder uit en eigenlijk zijn we dit ook wel gewend van Lush. Buche de Noel is ook weer helemaal natuurlijk, niet getest op dieren en is zelfs helemaal geschikt voor veganisten. Als je trouwens Googled op ‘Buche de Noel’ dan kom je er al gauw achter dat het eigenlijk een toetje is die vaak met kerst wordt geserveerd en dit product van Lush lijkt hier heel erg op, grappig!

Buche de Noel zit in een plastic potje en er zit behoorlijk wat in. Voor het reinigen van je gezicht heb je eigenlijk maar een hoeveelheid ter grootte van een erwt nodig. Omdat je zo weinig nodig hebt, gaat dit product lekker lang mee. Ik reinig mijn gezicht gemiddeld zo’n drie keer per week met Buche de Noel. Er zitten kleine scrubdeeltjes in en daarom is het voor mijn huid niet geschikt om het dagelijks te gebruiken. Ik merk namelijk als ik mijn huid teveel reinig dat ik juist meer last krijg van puistjes. De scrubdeeltjes zijn wel heel fijn dus het scrubt heel mild en totaal niet agressief. Als je wat product hebt gepakt dan maak je het nat met wat water totdat het een papje wordt en dit masseer je op je gezichtshuid. Dit doe ik zelf altijd ongeveer een minuutje. Daarna spoel ik het af met lauwwarm water.

(Een ‘erwtje’ Buche de Noel)

(Een ‘papje’ Buche de Noel)

Na het gebruik van dit product voelt mijn huid zacht, schoon en gelukkig niet trekkerig aan. De laatste tijd heb ik helaas nogal een problematische huid met veel puistjes en ik had een klein beetje gehoopt dat dit product wellicht zou helpen om het weer wat in balans te krijgen. Ik merk niet meteen dat mijn huid beter is geworden, maar ook zeker niet slechter. Gelukkig heb ik nog een half potje over en ga ik ook gewoon door want het is wel een fijne gezichtsreiniger!

Buche de Noel is dus alleen in de winter verkrijgbaar en kun je zowel in de winkel als in de online shop kopen. Voor een potje van 100 gram betaal €9,25. Voor meer info over Lush kijk je snel op http://www.lush.nl.

105 Comments on Review: Lush ‘Buche de Noel’

 1. Fleur
  27 oktober 2011 at 06:33 (11 jaar ago)

  Lijkt me een fijn product, best handig in gebruik. Hoewel ik liever een tube heb, want dat vind ik makkelijker voor in de douche. De geur lijkt me erg lekker. Jammer dat het nog niet geholpen heeft om je huid rustiger te krijgen.

 2. Yara
  27 oktober 2011 at 06:34 (11 jaar ago)

  Wauw, ziet er goed uit! Ik moet maar weer ‘ns naar de lush toe gaan als ik dit zo lees! 😉

 3. femketje
  27 oktober 2011 at 07:15 (11 jaar ago)

  klinkt lekker 😀 vooral dat het je huid niet trekkerig maakt!

 4. Desirée
  27 oktober 2011 at 08:50 (11 jaar ago)

  Ik had hem vorig jaar winter gekocht, was zeker een fijne reiniger : )

 5. Laura
  27 oktober 2011 at 08:57 (11 jaar ago)

  That just smells amazing from here! Great post on it.

 6. Lisanne
  27 oktober 2011 at 09:32 (11 jaar ago)

  Ziet er heel grappig uit, inderdaad bijna eetbaar! Ben benieuwd naar de geur!

 7. Steffi
  27 oktober 2011 at 09:48 (11 jaar ago)

  Hmm, ik kan maar niet beslissen of ik het erg smakelijk of net erg vies vind uitzien 😛 Het ziet er in elk geval een fijn product uit!

 8. Milou
  27 oktober 2011 at 10:22 (11 jaar ago)

  Het ziet er echt super lekker uit. hihi! 😉

 9. Amber
  27 oktober 2011 at 10:34 (11 jaar ago)

  Haha het ziet er heel eetbaar uit!

 10. Myrthe
  27 oktober 2011 at 15:53 (11 jaar ago)

  Ziet er goed uit, dit product van Lush! Fijn dat ie jou ook goed bevalt (:

 11. LottedeJ
  27 oktober 2011 at 17:38 (11 jaar ago)

  Wat een grappig product! Lijkt me wel een fijne reiniger, maar ik hou het voorlopig even bij m’n eigen producten.

 12. fre
  27 oktober 2011 at 18:32 (11 jaar ago)

  ziet er grappig uit! Mar zelf zou ik het niet zo snel gebruiken..

 13. Femke
  27 oktober 2011 at 18:56 (11 jaar ago)

  Lijkt me fijn!

 14. Cynthiiaa
  27 oktober 2011 at 20:07 (11 jaar ago)

  Het product ziet er raar uit, maar dat heeft Lush wel vaker, de geur is ook dan echt amazing! Dat kan je echt doen verbazen! Hij lijkt mij ergens wel fijn, omdat hij toch je huid reinigt op een milde manier. 🙂

 15. Nannick
  28 oktober 2011 at 18:21 (11 jaar ago)

  Ziet er lekker uit! Nee grapje… Het lijkt me een fijn product 😉

 16. Hande
  30 oktober 2011 at 20:52 (11 jaar ago)

  oeh deze wil ik! ookal heb ik laatst Angels on Bares Kin gekocht…. hehe 😀

 17. Plien
  30 oktober 2011 at 23:32 (11 jaar ago)

  Ik wil ook naar een Lush winkel ! Op internet staat dat er ook 1 in Groningen zit, maar waar dan?! Ik kan nergens een adres vinden, en ik had het vast gezien als er 1 in de buurt van de markt zat.. Help !

  • Sanne van Huis
   31 oktober 2011 at 01:01 (11 jaar ago)

   Helaas zit er nog geen Lush in Groningen, al heb ik wel geruchten gehoord dat die er gaat komen 😀

 18. xx_Patries_xx
  31 oktober 2011 at 21:36 (11 jaar ago)

  klinkt goed

 19. Melanie
  9 november 2011 at 10:58 (11 jaar ago)

  Lijkt mij een heel fijn product. Ik ben echt gek op Lush en heb al een hele ‘stash’. Binnenkort ook maar even op zoek naar dit product want mijn huid kan dit wel gebruiken!