Ik in de Fancy!

Een tijdje geleden vertelde ik het al op Twitter, ik zou in de Fancy komen met een interview. Vandaag is de allerlaatste Fancy in de winkel verschenen en ik sta er met mijn verhaal over straatvrees in. Een tijdje geleden alweer werd ik benaderd door een freelance journalist met de vraag of ik het leuk zou vinden om een interview te doen over mijn paniekaanvallen en straatvrees. Eigenlijk was ik meteen wel enthousiast en het leek me leuk om mee te werken. Ik ben zoals jullie misschien wel weten, heel open over mijn ‘ziekte’ en daarom heb ik er ook geen moeite mee om hierover te vertellen. En wie weet, help ik op die manier iemand die er ook last van heeft. Benieuwd naar het interview, lees dan snel verder…

(Klik op de afbeelding voor een groter plaatje)

Ik wil nog even graag @xxxlauraaaa bedanken voor de foto die ze gemaakt heeft van de Fancy! Thanx meid!

 

Dit vind je vast ook leuk...

40 Comments on Ik in de Fancy!

 1. Myrthe
  19 oktober 2011 at 19:31 (9 jaar ago)

  Wat leuk dat je in de Fancy staat! En respect dat je er gewoon over durft te praten, heel knap! Ik ga het artikel gelijk even lezen (:

  Beantwoorden
 2. Sabine
  19 oktober 2011 at 19:38 (9 jaar ago)

  Wow, wat enorm heftig! Goed dat je er zo over kunt praten inderdaad, en ook goed dat je nu stappen neemt om jezelf weer een beetje ‘terug te vinden’. :)

  Beantwoorden
 3. Annemay
  19 oktober 2011 at 19:57 (9 jaar ago)

  ik zat net de fancy te lezen toen ik dat verhaal zag… toen ik verder las en de bruiloft van je zus tegenkwam wist ik het zeker!
  wat dapper dat je het zo vertelt.
  echt respect!

  Beantwoorden
 4. Chantal
  19 oktober 2011 at 20:04 (9 jaar ago)

  heel dapper van je! ik wist eigenlijk nog niet hoe erg je hiermee worstelde! Gelukkig gaat het nu de goede kant uit, maar alsnog veel sterkte! En het klinkt ook alsof je een hele lieve vriend hebt. :)

  Beantwoorden
 5. Femke
  19 oktober 2011 at 20:10 (9 jaar ago)

  Mooi artikel is het geworden!

  Beantwoorden
 6. Lois
  19 oktober 2011 at 20:21 (9 jaar ago)

  Ik heb laatst een verhaal gelezen over een meisje
  Met claustrofobie en nu heb ik het ook dus ik denk
  Dat het beter is als ik dit niet lees hihi.
  Maar wat leuk dat je in de fancy staat en wat goed
  van je dat je er zo over kan praten!

  Beantwoorden
 7. Cynthiiaa
  19 oktober 2011 at 20:34 (9 jaar ago)

  Goed dat je het deelt met andere, het lijkt mij zelf heel vervelend. Knap van je!

  Beantwoorden
 8. Else
  19 oktober 2011 at 21:31 (9 jaar ago)

  Goed dat je je verhaal zo durft te vertellen! Ik heb ook een paniekstoornis met straatvrees gehad (zo nu en dan nog wel last van), en ben bezig met mijn master gezondheidszorgpsychologie, ik weet er dus ook wel het een en ander van! In het interview vertel je dat je therapie wil, dat lijkt mij inderdaad een erg goed idee. Ik heb daar zelf veel aan gehad, naast medicatie. Het bewust worden van mijn gedachten, nagaan of die wel kloppen, en wat een meer helpende gedachte is, heeft al een stuk geholpen. Daarnaast is het natuurlijk wel hard werken en veel oefenen. Ik hoop dat het lukt om binnenkort in therapie te gaan, en vooral dat je je lekker in je vel gaat voelen (ook buitenshuis)!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 oktober 2011 at 12:51 (9 jaar ago)

   Aanstaande dinsdag begin ik weer met een therapie dus ik ben heel benieuwd, en hoop echt dat het gaat werken :)

   Beantwoorden
   • Else
    20 oktober 2011 at 19:00 (9 jaar ago)

    Wat goed! Ik denk dat je er sowieso wel iets aan gaat hebben, voor mij persoonlijk was het soms echt een eye-opener! Veel succes!

    Beantwoorden
 9. Nannick
  19 oktober 2011 at 21:36 (9 jaar ago)

  Wat leuk! Goed dat je erover wilt praten!

  Beantwoorden
 10. sisier
  19 oktober 2011 at 21:50 (9 jaar ago)

  wat goed zeg dat je je verhaal zo durft te doen

  Beantwoorden
 11. Mirjam
  19 oktober 2011 at 21:58 (9 jaar ago)

  Wauw Sanne, heel veel respect voor jou! Ik ga morgen direct de Fancy even halen, ben heel benieuwd!

  Beantwoorden
 12. Marieke
  19 oktober 2011 at 22:21 (9 jaar ago)

  Ik heb zoveel respect voor jou! Zelf vind ik het heel moeilijk om over mijn ‘ziekte’ te praten, ook al heb ik het eigenlijk al overwonnen. Ik heb eerder gecomment, misschien weet je het nog. Ik heb een angststoornis (gehad). Dezelfde klachten, paniekaanvallen, safety zone thuis en niet meer van huis komen… Ik denk dat je al een heel eind bent nu je het zo kan vertellen. Mag ik vragen waar je therapie gaat volgen? Therapie is ook niet iets waarvoor je je moet schamen hoor, het werkt! En tja, facebookvrienden die van alles doen.. jij doet gewoon wat anders, en daar ben je heel goed in en heel ver in gekomen!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 oktober 2011 at 12:52 (9 jaar ago)

   Ik ga 24 oktober beginnen met een therapie bij het UCP in Groningen. Hopelijk gaat het me helpen. En over Facebook dat is een beetje dramatischer gemaakt dan dat het eigenlijk is ;)

   Beantwoorden
 13. Lise
  19 oktober 2011 at 22:34 (9 jaar ago)

  Fijn om te lezen dat het wat beter gaat, hoop dat zich dat voortzet! You can do it ;D

  Beantwoorden
 14. Milou
  19 oktober 2011 at 23:13 (9 jaar ago)

  Knap hoor Sanne. Wat vervelend dat je hierdoor een ‘goede’ vriendin kwijt ben geraakt. Ik zeg altijd: Dingen gebeuren in het leven, omdat het nu eenmaal zo moet gaan. Er zit vast een reden achter. Nu zul je denken: ik heb geen idee wat. Maar later kom je daar weer achter.

  Wees trots op wat je hebt bereikt en om wie je bent!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 oktober 2011 at 12:53 (9 jaar ago)

   Nu op dit moment snap ik het nog niet, aan de andere kant heb ik van mijn hobby door dit alles wel mijn werk kunnen maken waar ik ontzettend veel plezier in heb. Dus in dat opzicht is het daar goed voor geweest, toch zou ik het voor geen goud over willen doen want ik heb ook veel dingen gemist!

   Beantwoorden
 15. Ruth
  20 oktober 2011 at 00:15 (9 jaar ago)

  Wat knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen, ook in de hoop dat anderen er iets aan hebben. Mooi en helder geschreven stuk. Nog veel sterkte gewenst in je proces!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 oktober 2011 at 12:54 (9 jaar ago)

   Dank je wel! Ik hoop ook dat anderen er wat aan hebben, ook is het een iemand dan vind ik het al fijn!

   Beantwoorden
 16. charlotte
  20 oktober 2011 at 00:23 (9 jaar ago)

  Topper!

  Beantwoorden
 17. Yara
  20 oktober 2011 at 08:32 (9 jaar ago)

  Heel leuk
  zote zien hat je mijn foto’s niet ontvangen naja hii

  Beantwoorden
 18. Nancy
  20 oktober 2011 at 10:23 (9 jaar ago)

  Heb het gelezen, mooi stukje!
  Knap dat je het zo met iedereen deelt :)

  Beantwoorden
 19. clarissa
  20 oktober 2011 at 11:31 (9 jaar ago)

  Heel knap van je. En zo als ik het lees kan het iedereen overkomen. Respect!

  Beantwoorden
 20. Suzanne
  20 oktober 2011 at 14:15 (9 jaar ago)

  cool joh, en goed van je inderdaad! openheid is denk ik altijd goed, ik wens je er veel succes en sterkte mee waar dat nog nodig is!

  Beantwoorden
 21. Jennifer
  20 oktober 2011 at 15:20 (9 jaar ago)

  Vet tof van je dat je dit gedaan hebt! Ik kan me voorstellen dat het je in Groningen af en toe veel te druk is. Ik vind je heel dapper en eerlijk, het komt vast goed!

  Beantwoorden
 22. Chantal
  20 oktober 2011 at 15:39 (9 jaar ago)

  Héél bekend verhaal .. (helaas) Bij mij begon het zo’n 4 á 5 jaar terug, heb heftige dingen meegemaakt en weet dat het geen pretje is. Gelukkig kan ik tegenwoordig weer veel meer leuke dingen doen en heel af en toe nog een aanval, maar dat is nu zeldzaam gelukkig! :)

  Sterkte en succes met je therapie! :)

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   21 oktober 2011 at 00:44 (9 jaar ago)

   Ah fijn om te lezen dat het me jou al weer heel goed gaat, geniet van alle momenten :D

   Beantwoorden
 23. Josephine
  20 oktober 2011 at 15:52 (9 jaar ago)

  Ik had het gister helemaal gelezen, maar ik was helemaal vergeten te commenten! Echt een heel goed (ik weet het woord er niet voor)/ mooi verhaal, heel goed dat je dit vertelt. Ik heb echt zoveel respect voor je en na het lezen wilde ik meteen naar je toe om je te bezoeken haha!

  Beantwoorden
 24. Wieneke
  20 oktober 2011 at 21:41 (9 jaar ago)

  heb het gelezen. goed dat je er zo open over praat! dat maakt het uiteindelijk hopelijk ook makkelijker in therapie!
  Heel veel succes en natuurlijk komt het goed! Geloof in jezelf!

  Beantwoorden
 25. fre
  23 oktober 2011 at 13:56 (9 jaar ago)

  wat leuk ! Ga ‘m zeker even halen!

  Beantwoorden
  • fre
   23 oktober 2011 at 13:58 (9 jaar ago)

   heb expres nog niet gelezen want wil wel “in het echt’ lezen..

   Beantwoorden
 26. Pai-linn!
  5 november 2011 at 21:12 (9 jaar ago)

  wow, ik had hem vandaag gekocht. Ik zag het artikel maar ik sloeg het over.
  Maar toen keek ik op je site en zag ik dit artikel. En toen was ik gaan lezen hahaha. Best genant.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *